Příspěvek
od mart337 » 22.11.2015 12:30
No Vážení, taky jsem skouknul pár streamů pana Gebriana a když si to přeberu, tak mi z toho vychází asi toliko. Svým způsobem má trochu pravdu, mohlo se to dost osekat, udělat cestu alá KOMOKO - slátanina betonu, plechových budek - čekáren, do kterých se cestující na Barrandově ani neschovaj a podél trati posprejované prosklené stěny anebo bez nich - pak by se v noci jezdilo ne 30 ale třeba 10.
Na druhou stranu, abych pravdu řekl, mě se vzhledově tyto stanice a celá trať líbí (a i třeba Radlice), jedu tam radši než na KOMOKU, přeci jenom je to něco jiného, než jenom uniformní betonová džungle sídliště a betonový koridor trati, i když to holt něco stojí. Barrandovské sídliště je i díky této stavbě podle mne daleko hezčí, než třeba Jižní Město.
A kritika malých trafik na trati? Problém je ten, že dřív bývaly trafiky poměrně časté, lidi si kupovali noviny a časopisy, dneska je holt doba tabletů a telefonů s internetem. Tak je z toho na Chaplinově nám. alespoň pizerie. Ona ta plechová budka zase tak strašné peníze nestála. A kdo nic nedělá, nic nezkazí. Chybička s lavičkami se holt může vloudit, Na druhou stranu v létě alespoň na sedící zasvítí trochu sluníčko. Jinak jestli se nepletu, tak je tam spousta dalších krytých laviček, které na záběrech vidět nejsou.
On pan Gebrian má ve spoustě svých kritik svým způsobem pravdu, na druhou stranu když se to přebere, tak vlastně nic sám pořádného neudělal. Sám dle internetových info postavil, či navrhl údajně jedinou stavbu. Bohužel se mi nepovedlo najít jakou. Jeho kritika je svým způsobem potřebná a účelově dobrá, na druhou stranu pokud sám nic nevytvoří, co by se zrealizovalo a jenom řeční, tak ....
A klasika, včechno je o penězích. Všechno stojí peníze a investor je musí někde sehnat.
Zkritizoval Strahovský spartakiádní stadion. Je to stavba poplatná své době, dneska problematicky využitelná. Má pravdu v tom, že by se s tím mělo něco dělat, ale na druhou stranu je dost problém zorganizovat co. Majitel (město) pro tuto stavbu nemá prakticky využití, ale prostředky na přestavbu - úpravu taky ne. A návrh předělat to na koleje, to by musel tedy zafinancovat někdo ze školství - stát a na to nejsou peníze. A všeobecně je známo, že nejjednodušší a nejlevnější je postavit novostavbu. Postaví se levněji co chce a investor není limitován nijak stávajícími prostory.