Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Byla vyhlášena zakázka na projektovou dokumentaci reko Chodovská.
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/880819
Rekonstrukce kompletní ulice. Dojde k přestavbě mostů - samostatná akce. Příprava na pokračování směr jih. Zohlednit napojení nové vozovny a nové TT od Edenu. Tady jsem se domníval že to bude upřesněno, protože územní plán předpokládá jakousi blokovou smyčku kolem Baumaxu, nebo snad to má být přeložka, pak by ta rekonstrukce byla zbytečná... Asfaltový zákryt. Zastávka Teplárna Michle se posune na most přes ONJ, asi příprava pro přestup na linky es a další vlakové spoje.
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/880819
Rekonstrukce kompletní ulice. Dojde k přestavbě mostů - samostatná akce. Příprava na pokračování směr jih. Zohlednit napojení nové vozovny a nové TT od Edenu. Tady jsem se domníval že to bude upřesněno, protože územní plán předpokládá jakousi blokovou smyčku kolem Baumaxu, nebo snad to má být přeložka, pak by ta rekonstrukce byla zbytečná... Asfaltový zákryt. Zastávka Teplárna Michle se posune na most přes ONJ, asi příprava pro přestup na linky es a další vlakové spoje.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Věděl by někdo, proč je za "K Barrandovu" DC v kolejšiti asi 500 m odložených kolejnic? Při lednové opravě se jich tam dodal nadbytek a nikdo se nemá k tomu to zase odvézt? 
Jakési nepovedené detaily se vloudily u Muzea...
Tady je moc velký základ. Už ho jednou zmenšovali ale málo. Pražce se budou muset řezat. Dřevěné bez prb, u betonových to bude horší. Jinak z toho bude akustický zkrat.
A tady se zas rozhrnuje štěrk i mimo plochu vyloženou gumovými rohožemi... bude se muset zas odhrabat a dopoložit gumu, jinak z toho opět bude akustický zkrat.
Tady je moc velký základ. Už ho jednou zmenšovali ale málo. Pražce se budou muset řezat. Dřevěné bez prb, u betonových to bude horší. Jinak z toho bude akustický zkrat.
A tady se zas rozhrnuje štěrk i mimo plochu vyloženou gumovými rohožemi... bude se muset zas odhrabat a dopoložit gumu, jinak z toho opět bude akustický zkrat.
Podle TSK letos vypukne rekonstrukce a rozšiřování Radlické od Ostrovského k vjezdu do tunelu a v příštím roce i ulice Za Ženskými domovy. Letošní vliv na TT je nejasný. Odkaz dám jen obecný, protože na opravujeme.to to zatím není.
edit: Akce už má vlastní stránku, informací je tam zatím jen k první etapě, ale budou se doplňovat.
"Rekonstrukce tramvajových zastávek 2026" by mě zajímalo kterých, protože v předmětném úseku žádné nejsou. Tedy jedna zrušená a druhá která se teprve postaví.Hlavní práce:
Zahájeno realizací uličních vpustí (2026)
Rekonstrukce vozovky a chodníků (2. pol. roku 2026 – 2027 v závislosti na koordinaci s dalšími investory)
Rekonstrukce tramvajových zastávek (2026 – 2027 v závislosti na koordinaci s dalšími investory)
Přeložky inženýrských sítí (2026 – 2027 v závislosti na koordinaci s dalšími investory)
edit: Akce už má vlastní stránku, informací je tam zatím jen k první etapě, ale budou se doplňovat.
Naposledy upravil(a) P_V dne 04.4.2026 15:54, celkem upraveno 1 x.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jj, vím že to tam je psáno, ale z jiného zdroje info nemám. V příspěvku na který jsem reagoval, jsem to přehlédl. Sorry. 
Edit: V soupisech byly vynechány rekonstrukce na které dosud není pravomocné stavební povolení.
Jana Želivského sever bude pravděpodobně od října 2026.
Edit: V soupisech byly vynechány rekonstrukce na které dosud není pravomocné stavební povolení.
Jana Želivského sever bude pravděpodobně od října 2026.
Psali to v únorovém dpkontaktu, strana 9.
Zamotává se to stále víc
Zamotává se to stále víc
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spíš bych to viděl na běžnou tichou poštu / nekomunikaci oddělení ve velké organizaci - část informace se vytratí a nikdo neví proč. 
Proč DPP některé akce tají? To už je druhá informace kterou v tomto měsíci vypustil a ty Marianské hradby a Jana Želivského sever tam furt nejsou. I když podle pana Demon3 to stále platí.
Jediné vysvětlení které pro to mám, že to zpracovával nějaký autista (nebo umělák?
), kterému řekli, že má udělat přehled oprav tramvajových tratí. A tak udělal přehled pouze oprav, protože rekonstrukce přeci je něco jiného než oprava. 
Jediné vysvětlení které pro to mám, že to zpracovával nějaký autista (nebo umělák?
Zhruba ke staré poště, což zahrnuje i zastávku Ke Stírce, se poloha trati měnit nebude. Aspoň tento úsek by se tedy rekonstruovat mohl. S navazujícím esíčkem se už bude hýbat při stavbě trati do Bohnic. Pokud se budou rekonstruovat i inženýrské sítě, muselo by se vymyslet jak to etapizovat i pod zemí.
Oficiální důvod jsem se nikde nedočetl, ale tahle část Klapkovy je v úplně otřesném stavu, už před lety se mluvilo o nějaké kompletní rekonstrukci, aby byla ulice přívětivější pro pěší. Možná by se v rámci toho dělaly i inženýrské sítě? Navíc se samozřejmě počítá i se založením odbočky do Bohnic, takže předpokládám kombinace těchto důvodů. Aby se tam neudělal W-tram, který by se za pár let musel zase rozkopat.
A proc se to nevezme se vsi paradou? Ceka se na neco?
Ano, pouze repanelizace
Klapkova se jen repanelizuje? Nebo spatne koukam?