Peníze možná, ale co podmínky?
Práce řidiče je čím dál náročnější, provoz hustý. Někdo pořád utahuje jízdní doby, zkracuje obratové časy atd. Já taky přemýšlím jinak, když jedu pozdě o 4 minuty a vím, že na konečné mám 15 nebo 20 minut, a jinak když jedu pozdě o 4 minuty a vím, že na konečné mám 8.

Řidiči jsou pod tlakem, všechno dělají ve spěchu a ve stresu, no a pak dělají blbosti. Pod tlakem udělá chybu každý, někdo dřív, někdo později, někdo větší, někdo menší. A místo, aby to někdo systematicky řešil, tak se jednak na školení dozvíme, že komu se to nelíbí, může vypadnout, protože za bránou čeká 100 dalších, kteří to budou dělat (jak, to už se neřeší) a držet ústa. A jednak někdo ještě vymýšlí kraviny, které řidičům dál komplikují život (jako by to už nestačilo), např. Alzheimerovo automatické hlášení zastávek.
A ještě k Braníku: pokud si někdo myslí, že se mají podobné oblouky "přikrýt" OR, tak se musí přikrýt i všechny ostatní podobné, ještě dřív, než se tam něco stane, ne až potom. Já jsem ale proti, protože tímhle přístupem se odnaučí myslet i ti řidiči, kteří zatím myslet umí. Tímhle tempem za chvíli přijedu k oblouku a budu muset volat na dispečink, abych se zeptal, jak rychle mám jet, protože na drátu nevisí žádná cedulka, a já to přece bez cedulky nevím.