9001 píše:Pokud to budeme brát jako klasický přejezd, tak musí světla spustit tak, aby i nejpomalejší vozidlo mohlo projet. (Takže i plně naložený kamion) a pak teprve může v plné rychlosti tram projet. + zrovna u toho modelu co tam vidím, tak cokoli delšího podle mě i jakýkoli vůz kombi (natož třeba linkový bus) bude při dávání přednosti na té hlavní stát zadkem v trati.
Proto jsem lidi, ne stroje, abychom to do něj poslali. Kdyby se u nás respektovala přednost tramvaje jako drážního vozidla-něčeho většího, respekt z hmoty, nemusíme mít blikače, ani kříže. Jakékoli DZ bude jen doplňkem. No a tak nějak jsme u toho, co říkal pan Jabberwocky, že neumíme sdílet společné prostory. Já nejsem ten, kdo na něj bude bezhlavě zvonit, když už tam najel a dává přednost tomu na hlavní a na oplátku očekávám, že mi to tam nepošle ( i když s tím jako profesionál musím počítat)

Netvrdím, že je PZZ všespásné.
Kolega z kurzu, když mě potká mi rád vypráví, kde koho prosvítil a vyzvonil, třeba na Černokostelecké. No situaci v tu chvíli neprospěji, když už tam IAD stojí a švec bude jen další "dement s prstem na zvonku", ale to je marný mu říkat, protože pak přece nebude takovej machr. Zvonění a prosvícení má mít myslím význam výstražný, nikoli pseudovýchovný, takže tak činím jen v případě, že s tím někdo, kdo mě hodlá omezit, má šanci něco udělat. A to je o té toleranci, lidech a...