No a nebo to hezky zaasfaltují a za pár let znovu rozbagrují a budou stavět trať. Moc tomu ale nevěřím.6432 píše:Mé taky, ale ne z toho důvodu, že se to ruší jako takový "památníček", ale že ve mě stále svítila naděje, že tam obnoví tram provoz někam k Budějovický nebo do těch míst. Takle když to ruší, tak tam asi něco postaví a je konec s TT
Zrušené TT
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Pankrác
Bez valného zájmu místních šotoušů i fotoušů probíhá v těchto dnech likvidace posledních zbytků tělesa u stanice metra Pankrác. Staví se tam (nejen) Gemini Center - v místech bývalého autobusového nádraží - a tenhle týden začali upravovat střední pás ulice Na Pankráci. Takhle to tam vypadalo včera po deváté večer:
>>>odhalené zbytky tělesa<<<
>>>hromada vytrhaných pražců<<<
Poslední, co v téhle oblasti zbylo netknuté, je křížení Hvězdova-Na Pankráci. I to se ale nepochybně bude likvidovat nejpozději během pár měsíců v rámci tzv. "dopravního řešení Pankrácké pláně" a rozšiřování Hvězdovy ulice.
>>>odhalené zbytky tělesa<<<
>>>hromada vytrhaných pražců<<<
Poslední, co v téhle oblasti zbylo netknuté, je křížení Hvězdova-Na Pankráci. I to se ale nepochybně bude likvidovat nejpozději během pár měsíců v rámci tzv. "dopravního řešení Pankrácké pláně" a rozšiřování Hvězdovy ulice.
Re: Zde je článek trošku starší
Vašek píše:Píšou tam o trati Podbaba - nádraží Bubny už se těším![]()
![]()
Už se těšim až se ty tratě budou stavět bude to pro mě nejhezčí rok.
Re: Zde je článek trošku starší
Píšou tam o trati Podbaba - nádraží Bubny už se těšímHonzík píše:http://www.zsptd-noviny.estranky.cz/cla ... -periferii
Obnoven by mohl být i tramvajový provoz z náměstí Hrdinů přes Pankrác na Budějovické náměstí, kde dnes na několika místech stále leží koleje. Trať byla zrušena na konci sedmdesátých let minulého století po zprovoznění metra.
-
Honzík
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Zde je článek trošku starší
http://www.zsptd-noviny.estranky.cz/cla ... -periferii
Obnoven by mohl být i tramvajový provoz z náměstí Hrdinů přes Pankrác na Budějovické náměstí, kde dnes na několika místech stále leží koleje. Trať byla zrušena na konci sedmdesátých let minulého století po zprovoznění metra.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1.asi také Karlov (Dětská nemocnice)Neral píše:Mám dva dotazy z historie tramvajových obratišť:
1. Byly v Praze ještě nějaká obratiště v podobě kolejových trojůhelníků, kromě Laurové a Zvonařky?
2. Kdy a kde byla vybudována první smyčka v Praze?
2.Podle jedné chytré knížky co mám doma to byla 9.6.1907 provozorní smyčka na Letné (kvůli sokolům, po sletu rozebrána) a od 15.5.1908 by první stálá smyčka na Výstavišti.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
- pan Vedoucí
- Uživatel
Nedávno jsem tam šel a narazil na nějakou právě rekonstruovanou trafostanici, takže nejspíš vedla k ní..ponorka píše:
Asi to tak bude![]()
Jinak mě tam zaujala nějaká manipulační kolej u kostela Sv. Jindřicha v Jindřišské ulici!? Odbočuje z Jindřišské do Jeruzalémské a pak zahybá za kostel.
Doporučuju jít se na tu mapu podívat. Je opravdu moc zajímavá. V úřední dny je radnice normálně přístupná.