Tramvajové tratě a příslušenství

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Marek B.
Uživatel

Re: Tramvajové tratě

Příspěvek od Marek B. » 12.9.2009 14:26

Jenom by mě zajímalo, které linky na Hradčanské konkrétně přestanou jezdit, protože mě s chalupoidou vychází:
1- zachována, obsluha Střešovic a části Petřin
8 - zachována, obsluha do Divoké Šárky
15 - zachována, sice ve do Břevnova je zbytečná díky posílené 22, ale v budoucnu ji, nebo nějakou jinou linku uživí Suchdol
18 - zachována, potřeba obsluhy Sřešovic a části Petřin
20 - zachována, potřeba obsluhy Podbaby (do budoucna Suchdola)
25 - zachována, obsluha Břevnova
26 - zachována, obsluha do Divoké Šárky

Ptám se, kde kdo vidí jaké omezení? Protože pokud by na každé z větví DŠ / Petřiny jezdila jen 1 linka (2 se zruší), tak je to brutální omezení obyvatel mimo stanice metra. Už se na tu novou Hradčanskou fakt těším. @3656

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Hradčanská

Příspěvek od OMH » 03.9.2009 12:06

Kalanis píše:MOp: Jo, to bylo. Ale spíš jako vize. Bohužel zakomponování do projektu šlo podezřele velmi rychle a nyní je to možné brát jako definitivní.
Vizualizace na tunelblanka.cz nebrat nyní vážně, mají být někdy ke konci září aktualizovány.
OMH: Shoda s Damirem - Prodloužení je nutnost, ano, ale chalupoida je zvěrstvo.
Tak, céčko se nám taky neprotáhlo zrovna přímo :lol:
A vizualizace jsou zatím původní, kvůli každé změně se nové hned nedělají, to by byl nesmysl. Ale myslím, že se někde mluvilo, že nové budou na přelomu roku.

Kalanis
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Hradčanská

Příspěvek od Kalanis » 03.9.2009 7:53

MOp: Jo, to bylo. Ale spíš jako vize. Bohužel zakomponování do projektu šlo podezřele velmi rychle a nyní je to možné brát jako definitivní.
Vizualizace na tunelblanka.cz nebrat nyní vážně, mají být někdy ke konci září aktualizovány.
OMH: Shoda s Damirem - Prodloužení je nutnost, ano, ale chalupoida je zvěrstvo.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 02.9.2009 23:27

Usporadani 1+1 je jasne cca od dubna, kdy je P.K. "proflakl" na vizi pro dopravu. Plagaty se tiskly zrejme o hodne drive. Vestibuly metra maji ustit cca v 1/3 resp ve 2/3 budoucich cca 80m dlouhych tramvajovych ostruvku symetricky proti sobe. Predsazena vyhybka na Prasnaku by mela byt ve finalni podobe krizovatky.
Jak tak koukam na tunelblanka.cz tak tam jsou opravdu jeste stale stare vizualizace..

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.9.2009 23:16

Kalanis píše:(...)
  • <> zmizí 2 ostrůvky (1 pro každyý směr) a přehrabe se i vestibul metra
    (...)
Hlavně že na počítačových simulacích na všech ohradách Bém prezentuje něco jiného... Ale co... Teď budeme mít jen díky němu přece čisté a opravené chodníky... #-o

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 02.9.2009 18:58

OMH píše:Do budoucna s prodloužením trasy metra A se počítá s omezením tramvajových spojů.
Tak to je konec konců logické, nad redukcí "tramvajové" Hradčanské myslím netřeba mrhat slzami... Jen je škoda, že z toho prodloužení metra udělali vymeták celého západu Prahy. Uznávám nutnost přesunout koncovou stanici áčka někam dál od Dejvické, ale chalupoida je silné kafe. :x

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 02.9.2009 18:33

OMH píše:
Kalanis píše:Takže jsem se byl poptat v informacích na úpravy tratě na Hradčanské a bylo mi řečeno následující:
    <> nová verze zastávky DC bude mít hned za ostrůvkem výhybku a splítku až do křižovatky
    <> DPP si na omezování kolejí nestěžoval, kaštani asi budou (ale to bude pozdě)
    <> mírně se kývne s komunikací ZC do prostoru bývalého ostrůvku ZC-Dejvická (asi aby měli další metr a půl na hrabání stanice a tratě rychlodráhy)
Doufám, že je podobná krávovina nenapadne i s křižovatkou na Prašňáku a tamním rozjezdem, to bychom se smíchy neudrželi. Obrázek
Ano, má být jedna kolej každým směrem. Do budoucna s prodloužením trasy metra A se počítá s omezením tramvajových spojů.
Grrrrr [-( @3657

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 02.9.2009 18:30

Kalanis píše:Takže jsem se byl poptat v informacích na úpravy tratě na Hradčanské a bylo mi řečeno následující:
    <> nová verze zastávky DC bude mít hned za ostrůvkem výhybku a splítku až do křižovatky
    <> mírně se kývne s komunikací ZC do prostoru bývalého ostrůvku ZC-Dejvická (asi aby měli další metr a půl na hrabání stanice a tratě rychlodráhy)
Doufám, že je podobná krávovina nenapadne i s křižovatkou na Prašňáku a tamním rozjezdem, to bychom se smíchy neudrželi. Obrázek
Ano, má být jedna kolej každým směrem. Do budoucna s prodloužením trasy metra A se počítá s omezením tramvajových spojů.

Kalanis
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Hradčanská

Příspěvek od Kalanis » 02.9.2009 18:08

Takže jsem se byl poptat v informacích na úpravy tratě na Hradčanské a bylo mi řečeno následující:

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 15.7.2009 13:27

nk8215
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nk8215 » 15.7.2009 13:15

pawel píše:kolem lipska jsou i tratě zcela nezrekonstruované, které nevypadají na DDR, ale spíš císařství (podobné je to v polsku v býv. německých územích) - dřevěné zastřešení nástupiště (krásné, ale letité), starodávný vstup do podchodu,(...)
...nebo v horším případě jen do výpravní budovy, následně za doby DDR surově zazděný a nahrazený moderní skleněnou obludností coby vstupem do podchodu, ke kterému musí člověk obíhat celou budovu...
edit: ale myslím, že konkrétně tady už se, v souvislosti se zdejší obdobou Nového spojení začíná blýskat na lepší časy, alespoň co se týká právě stavu tratí...
edit 2: opraven odkaz, díky za postřeh o příspěvek výš
Naposledy upravil(a) nk8215 dne 15.7.2009 13:56, celkem upraveno 1 x.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 15.7.2009 12:52

kolem lipska jsou i tratě zcela nezrekonstruované, které nevypadají na DDR, ale spíš císařství (podobné je to v polsku v býv. německých územích) - dřevěné zastřešení nástupiště (krásné, ale letité), starodávný vstup do podchodu, mozaikou vyložený perón a výška hrany asi tak jako u nás.

zato kolem frankfurtu jsem se najezdil S i RE (odlišná výška hran) a vždycky to sedělo podle typu vlaku.

(případně nás přesuňte do jiného tématu).

nk8215
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nk8215 » 15.7.2009 1:32

pawel píše:linz: jo, přesně takhle to má vypadat:)
vlaky: mám pocit, že v "rajchu" je hrana nástupiště vlaků cca na úrovni druhého schůdku. výsledek je, že do vlaků regionalexpress (RE), kam jsou vypravovány dvoupatrové jednotky/vagóny (uspořádání prostoru pro cestující jako u našich 471), člověk někdy musí slézt naopak jeden schod dolů. takovou situaci jsem ale zažil jen jednou, takže se domnívám, že některá nástupiště jsou prostě upravena pro nízká vozidla, většina má ale hranu výše. v pátek tam jedu, tak se pokusím to vysledovat...
Přidám vlastní zkušenost - zdejší pojem Leipziger Allerlei (lipská všehochuť) perfektně pasuje i na výšku hrany nástupiště - kvůli tomu používám S-Bahn jen v nutných případech, poslední bezpečný perón má při cestě na jihovýchod, kam jezdím nejčastěji, zastávka Sellerhausen, odkud to na kolej mám ještě 4 další - ty všechny ale mezi hranou peronu a podlahou mají nefalšovanou propast. Ta je v případě poslední stanice Connewitz určitě čtvrtmetrová, nebýt duchapřítomného fíry, tak dneska zřejmě nemám nohy...naproti tomu třeba stanice Gohlis na severu má nástupiště perfektně srovnané, stanice Leutzsch o něco západněji je zase ukázkou těch, o kterých píše pawel...takže moje cesty S-Bahnem vypadají většinou tak, že ho v Sellerhausenu, případně už v Gohlisu (S-Bahn tvoří přibližně okružní trasu) opustím a pokračuju na palubě T4M/B4M/NGT8DD/Leolineru, do kterých se zaručeně dostanu, i za cenu min. půlhodiny jízdní doby navrch:)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 15.7.2009 1:09

V Německu se používá nejčastěji výška nástupišť 550 a 760mm (např. Dresden, do S-bahnu se jde po schodech dolu) nad TK.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 15.7.2009 0:36

linz: jo, přesně takhle to má vypadat:)
vlaky: mám pocit, že v "rajchu" je hrana nástupiště vlaků cca na úrovni druhého schůdku. výsledek je, že do vlaků regionalexpress (RE), kam jsou vypravovány dvoupatrové jednotky/vagóny (uspořádání prostoru pro cestující jako u našich 471), člověk někdy musí slézt naopak jeden schod dolů. takovou situaci jsem ale zažil jen jednou, takže se domnívám, že některá nástupiště jsou prostě upravena pro nízká vozidla, většina má ale hranu výše. v pátek tam jedu, tak se pokusím to vysledovat...

Odpovědět