Tramvajové tratě a příslušenství

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Tramvajové tratě

Příspěvek od Proxy » 11.5.2009 12:45

Tonda Ježek píše:
pawel píše:osobně bych ji zrušil ihned, už i ten název vypovídá o jejím anachronním charakteru... náhradou zastávka pro vybrané busy (na znamení), i když vím, že moc místa na ní není.
podobně je podle mě škoda, že se vůbec stavila zastávka hlubočepy.
Místo Lihovaru je/bylo plánováno obchodně zábavní centrum, proto ta zastávka zůstala.
Podle mých informací měla být zastávka ČSAD Smíchov zrušena již při zprovoznění TT na Barrandov. Ovšem vzhledem k tomu, že při stavbě onoho obchodně-kongresového centra (něco jako Palác Fénix) mělo dojít i úpravě Nádražní ulice, tak se DP nakonec rozhodl s odstraněním zastávky počkat. Jenže léta běží a investor si novou stavbu rozmyslel... takže současný stav je na mrtvém bodě a Nádražní tak zamrzla tak jak je :oops:

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 10.5.2009 13:15

pawel píše:osobně bych ji zrušil ihned, už i ten název vypovídá o jejím anachronním charakteru... náhradou zastávka pro vybrané busy (na znamení), i když vím, že moc místa na ní není.
Místo Lihovaru je/bylo plánováno obchodně zábavní centrum, proto ta zastávka zůstala.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 10.5.2009 6:30

7080 píše:Spíš se změní charakter zastávky na zastávku "Na znamení" než aby ji zrušili. Sem tam tam občas někdo vystupuje :D
Co jsem vypozoroval, tak poslední dobou získává tato zastávka své klienty - zejména ráno ve směru do města a odpoledne ve směru z města. A dále jsem vypozoroval, že tito zákazníci sem cestují proto, aby zde vyzvedli své plechové miláčky. Takže za sebe (a za 99% tranzitních cestujících) říkám, že ač mě ta zastávka leze krkem, tak je lepší tady přes den několikrát zastavit, než všechny ty, kteří zde s autem parkují poslat i s autem rovnou do města. :wink:

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 10.5.2009 1:28

osobně bych ji zrušil ihned, už i ten název vypovídá o jejím anachronním charakteru... náhradou zastávka pro vybrané busy (na znamení), i když vím, že moc místa na ní není.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 10.5.2009 1:13

7080 píše:
fricoolinek2 píše:Je šance, že by byla zrušena zastávka ČSAD Smíchov?
Spíš se změní charakter zastávky na zastávku "Na znamení" než aby ji zrušili. Sem tam tam občas někdo vystupuje :D
Spíš se tam něco vedle postaví, čímž nabude smyslu.

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 10.5.2009 1:10

fricoolinek2 píše:Je šance, že by byla zrušena zastávka ČSAD Smíchov?
Spíš se změní charakter zastávky na zastávku "Na znamení" než aby ji zrušili. Sem tam tam občas někdo vystupuje :D

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 10.5.2009 1:02

Je šance, že by byla zrušena zastávka ČSAD Smíchov?

HCS Martin
Uživatel

Příspěvek od HCS Martin » 09.5.2009 21:13

Nevíte,jak to vypadá s plánovanou rekonstrukcí Plzeňské?Hnulo se tady něco?Jak dlouho to bude přibližně trvat?A jak to bude řešené s Vozovnou Motol?...díky za odpověď

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 09.5.2009 0:32

ADD číslování kolejí Z:arrow: vycházím-li z toho co se píše ve vozovém JŘ při jakýchkoli "nenormálnostech" čili projíždí-li vlak po jiné než pro tu danou linku "běžné" koleji, pak je v JŘ poznámka ve smyslu čísla. A číslováno je to od vnitřku. Tedy kolej nejvíc "uvnitř" má číslo 1, střední 2 a vnější 3. Zajímavé je, že u dvoukolejných smyček je vnitřní kolej označena číslem 1 a vnější číslem 3. A je jedno zda je smyčka jednosměrná nebo protisměrná.
Stejně tak bych řekl že v tramvajovém provozu se neřeší sudý nebo lichý směr/kolej, ale správný/nesprávný (na základě pravostranného provozu). A dle mě se tak řeší i která kolej je "hlavní" - tedy ta nejvíc vpravo, na základě pravidla pravé ruky.

Oprava - vzhledem k tomu že si pletu světové strany, tak tak plácám bludy. #-o :oops: Dnes jsem si to zkontroloval a koukám že původně jsem to napsal obráceně. Takže opraveno :wink:
Naposledy upravil(a) Bobik dne 10.5.2009 2:16, celkem upraveno 1 x.

jendelin.i
Uživatel

Příspěvek od jendelin.i » 08.5.2009 14:26

Karotka píše:Představme si jednokolejnou smyčku bez rozvětvení - ve který okamžik proběhne změna směru jízdy z lichého na sudý? Nehledě na to, že dvoukolejná trať se tu zakončuje jednokolejnou smyčkou a přesto to krásně vychází =D>
Jo, to právě vystihuje podivnost názvu "jednokolejná smyčka s předjízdnou kolejí". Kromě toho ten název jasně říká, že je tam nějaká "jedna" kolej, kterou já jsem si dovolil nazvat hlavní, a jiná kolej "předjízdná". A ani šotouši nejsou schopni dát dohromady, která je která :lol:

Jazykově srozumitelnější by se mi zdálo pojmenování "jednosměrná smyčka" a "obousměrná smyčka". To nic neříká o počtu kolejí, který může být různý a všechny koleje jsou zpravidla rovnocenného významu.

jendelin.i
Uživatel

Příspěvek od jendelin.i » 08.5.2009 14:01

P_V píše: Při pohledu do katastru lze zjistit že předmětný pozemek patří tomu autoservisu vedle, patří mu však i pozemek pod tratí.
Já být na místě Renaultu (prodejna a autoservis), nepouštěl bych na svůj pozemek konkurenční Poršata :)

jendelin.i
Uživatel

Příspěvek od jendelin.i » 08.5.2009 13:19

P_V píše: To vůbec neni blbej nápad. :!: Výstupní zastávka by parkovací místa nerušila, je tam trávník.
Děkuji ;-) ; Samotná zastávka by určitě parkovací stání nerušila. Jen jsem předpokládal, že kromě místa pro přecházení přes koleje u označníku (před obloukem), navazujícího na stávající přechod přes parkoviště a Ďáblickou, by se udělalo přecházení přes koleje a přechod přes parkoviště k zastávkám BUS i na opačném konci zastávky.

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 08.5.2009 10:16

Karosák píše:…Ale co třeba Podbaba…
Zrovna v Podbabě je dvojkolejná smyčka bez předjízdných kolejí (tramvaje se míjejí v protisměru). Jestli se vůbec nějak určuje, která kolej z dvojkolejné trati–smyčky je první a druhá netuším, ale vzhledem k tomu, že jsem přečetl tramvajáckých předpisů dost a nikde nic, tak se to asi neurčuje.
Fořtík píše:Já bych řekl, že jediné měřítko toho, která kolej je hlavní, která první předjízdná a která druhá předjízdná atd. je přednost v jízdě mezi jednotlivými kolejemi - ve smyčkách platí přednost zprava. :wink:
Což se chápu tak, že ta, která se bude připojovat zprava jako poslední bude ta „nejvíce předjízdná“ :) , pak budou ty méně předjízdné, a hlavní kolej bude ta, která která k první sjezdové výhybce přijede zleva.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 07.5.2009 21:43

Já bych řekl, že jediné měřítko toho, která kolej je hlavní, která první předjízdná a která druhá předjízdná atd. je přednost v jízdě mezi jednotlivými kolejemi - ve smyčkách platí přednost zprava. :wink:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 07.5.2009 20:31

Karotka píše:
Karosák píše:(...)
Na tramvaje lze tyto způsoby přenést obtížně-kdy je trať širou tratí a kdy dopravnou/nádražím/obratištěm? Je trať v Minské ulici širá dvoukolejná trať s kolejovými spojkami, nebo dopravna s 1. a 2. kolejí...nějak nám to puzzle nejde dohromady, že :?: :idea:
Když toto násilně použijeme na tramvaje, bude mít jednokolejná smyčka jen jednu 1. kolej. Směr trati je vyřešen. (...)
Železniční názvosloví hlavně nejde aplikovat na dvoukolejnou TT se smyčkami z prostého důvodu, že nám první kolej ("traťová") splývá s druhou. Představme si jednokolejnou smyčku bez rozvětvení - ve který okamžik proběhne změna směru jízdy z lichého na sudý? Nehledě na to, že dvoukolejná trať se tu zakončuje jednokolejnou smyčkou a přesto to krásně vychází =D>
:lol: :lol: hustý, já řikal, že to moc nejde

Odpovědět