Ano, ale z Laurové do Radlic to bude zcela nová trať. Nikoliv oprava. Nebo na tom snad nezáleží?Petr píše:Olšanská: Čtvrtek ráno pomeranč, pátek provozfricoolinek2 píše:Hele... Já fakt nevim. Kupříkladu na Barrandov vyjel pomeranč, potažmo zkušební jízdy, už asi 2,5 měsíce před provozem s lidma. Je mi jasný, že trať Hlubočepy-Barrandov nelze s její terénní náročností srovnávat s tratí do Radlic, ale přeci jen...
Mezi první jízdou pomeranče a provozem s kaštanstem nějakej časovej úsek musí bejt, ne? Aspoň tak 10-14 dní... Nebo se mýlím?
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tramvajové tratě
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Olšanská: Čtvrtek ráno pomeranč, pátek provozfricoolinek2 píše:Hele... Já fakt nevim. Kupříkladu na Barrandov vyjel pomeranč, potažmo zkušební jízdy, už asi 2,5 měsíce před provozem s lidma. Je mi jasný, že trať Hlubočepy-Barrandov nelze s její terénní náročností srovnávat s tratí do Radlic, ale přeci jen...
Mezi první jízdou pomeranče a provozem s kaštanstem nějakej časovej úsek musí bejt, ne? Aspoň tak 10-14 dní... Nebo se mýlím?
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Hm a já jsem si říkal, že to bude v době, až bude kolejiště napuštěno vodou.jara píše:Třeba až bude všude trolej a koleje? A vše zapnuto do sítě?fricoolinek2 píše:Kdyby mohl do Radlic poprvé vyjet pomeranč?
Hele... Já fakt nevim. Kupříkladu na Barrandov vyjel pomeranč, potažmo zkušební jízdy, už asi 2,5 měsíce před provozem s lidma. Je mi jasný, že trať Hlubočepy-Barrandov nelze s její terénní náročností srovnávat s tratí do Radlic, ale přeci jen...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Třeba až bude všude trolej a koleje? A vše zapnuto do sítě?fricoolinek2 píše:Kdyby mohl do Radlic poprvé vyjet pomeranč?
- fricoolinek2
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby mohl do Radlic poprvé vyjet pomeranč?
9001 píše:Nejhorší když se tyhle dva faktory sejdou do jednoho ...Jakub píše:ale předvším i stylem jízdy řidičů. Když jsem minule viděl naprosto běžný průjezd křižovatkou rychlostí 25 km/h, nemůžu se potom divit, že ta křižovatka vypadá, jak vypadá.
Tak ono je prakticky jedno kolik se jezdí po křížení,záleží na tvrdosti kolejí .Samozřejmě kdyby to bylo u mého DP tak preferuji kolejnice třídy 18 a křížení z úzkými žlábky.A ne že DP Praha preferuje kolejnice třídy 14 a pak se musí navařovat ,ovařovat a vylepovat elektrodama hlavy kolejnic a přírub oblouků a křížení každé 2 roky.
- Absolut
- Moderátor
Ad 9001: Pozor na pojmy. Olšanská není reko. Olšanská je oprava. Stejná oprava, jako jich tam už několik za těch 40 let bylo. Jenže tahle je pořádnější, protože i když to šotouši nikdy neuznají, tak momentálně v DP jde trošku víc věcí, než dřív...Bohužel, nacpat do opravy stávající TT rekonstrukci nástupních ostrůvků a bezbariérové přístupy je víc razítek a tím pádem i o dost víc penízků na přípravu akce... Byrokracie v tomhle státě je nastavená tak, že je to skutečně nezanedbatelná položka a když se k tomu přičte vykřikování P3, co tam chce všechno udělat (jó, řekneme si v příštím volebním období, co tam fakt bude), tak z toho vyšlo zastávky nechat bejt.
Mimochodem, taky mi ta bariérovost zastávek u "nové" tratě vadí. Ale nic nenadělám.
Mimochodem, taky mi ta bariérovost zastávek u "nové" tratě vadí. Ale nic nenadělám.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No a nebo se zamyslet nad důvodem proč se ty křižovatky kur... Nemůže za to třeba tvrdost kolejí? Není to udržbou? A můžeme pokračovatJakub píše:Inu časy jsou zlé, musí se šetřit. Je toho k opravování docela dost, i když by určitě bylo lepší udělat pár reko pořádně než desítky "provizorně", ale začínáme se v těch rozbitých kolejích nějak brodit, a to nejen určitou zásluhou 14T, ale předvším i stylem jízdy řidičů. Když jsem minule viděl naprosto běžný průjezd křižovatkou rychlostí 25 km/h, nemůžu se potom divit, že ta křižovatka vypadá, jak vypadá. A v brzké době začne být opravdu nutné stanovit priority, co se pod koly ještě nerozsype a co už ano, a podle toho se bude opravovat.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejhorší když se tyhle dva faktory sejdou do jednoho ...Jakub píše:ale předvším i stylem jízdy řidičů. Když jsem minule viděl naprosto běžný průjezd křižovatkou rychlostí 25 km/h, nemůžu se potom divit, že ta křižovatka vypadá, jak vypadá.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Inu časy jsou zlé, musí se šetřit. Je toho k opravování docela dost, i když by určitě bylo lepší udělat pár reko pořádně než desítky "provizorně", ale začínáme se v těch rozbitých kolejích nějak brodit, a to nejen určitou zásluhou 14T, ale předvším i stylem jízdy řidičů. Když jsem minule viděl naprosto běžný průjezd křižovatkou rychlostí 25 km/h, nemůžu se potom divit, že ta křižovatka vypadá, jak vypadá. A v brzké době začne být opravdu nutné stanovit priority, co se pod koly ještě nerozsype a co už ano, a podle toho se bude opravovat.
Že prý P3 hodlá v oblasti nějakým zásadním způsobem do toho kopnout, v souvislosti s přestavbou NNŽ a prodloužením i zkulturněním Olšanské, tak to chtějí udělat až s tím.9001 píše:Tohle je fakt směšný důvod. Nebyly peníze. Do pořádné reko se nedaly peníze 40 let a takhle to s prominutím zprasit to je moc...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je fakt směšný důvod. Nebyly peníze. Do pořádné reko se nedaly peníze 40 let a takhle to s prominutím zprasit to je moc...P_V píše:Vysvětloval MŠ v jiné diskusi, že to vše je kvůli normě. Kdyby se měl chodník zešikmit, musel by se přechod posunout, tudíž by se posuzoval podle současných norem, které nařizují instalaci světelné signalizace a na tu už nebyly peníze.
Vysvětloval MŠ v jiné diskusi, že to vše je kvůli normě. Kdyby se měl chodník zešikmit, musel by se přechod posunout, tudíž by se posuzoval podle současných norem, které nařizují instalaci světelné signalizace a na tu už nebyly peníze.
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jo, to je pravda, zejména ostrůvek NNŽ u pošty a polikliniky je libojev s tim cca 20 cm schodem, ideální pro kočárky a důchodce...9001 píše:Reko Olšanské vypadá hezky,ale co ty 100% bariérové ostrůvku jsou opravdu síla. Přechody přes trat si hezky upravené nápisy pozor tram,ale ty schody jsou k pláči.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Reko Olšanské vypadá hezky,ale co ty 100% bariérové ostrůvku jsou opravdu síla. Přechody přes trat si hezky upravené nápisy pozor tram,ale ty schody jsou k pláči.