Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
A ještě je otázka, jestli rozmisťovat přijímače ROV někde do dlažby křižovatky, nebo by se vešel před U01 jeden společný, nebo ovládání od této vexle zavázat do těch dvou vrcholových? Nebo na kontakt EOV?
S tím jsem si vzpomněl, že přijímač ROV do smyčky Dvorce na jejím výjezdu, je u pravé kolejnice hlavní trati DC, tudíž ovlivnitelné vlakem DC, jež smyčku míjí. Ale pak jsem koukal na trolej, kde visí asi STOD, čili přijímač se patrně aktivuje jen/až při vystrčení čumáku vozu ze smyčky, je tak? 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
s tímto souhlasím a provedení je poměrně jednoduché - jako vjezd do vloženého (nekoncového) obratiště (Kotlářka, Černokostelecká .... i PA, kde koncový je areál vozovny) =Karosák píše:.... Treba bych jeste hlasoval pro automatizaci nasi U01, protoze tam mas zadek ve Vinohradske a kdyz se to blbe stretne s vyjezdem a dalsim vlakem od Vinice, muzou nastat hlavolamy...
1.) vložení samostatných radiových obvodů k současné U01
2.) signál přímo = z Vinohradské ul. do Černokostelecké ul. a opačně
3.) signál vlevo = z Vinohradské ul. i Černokostelecké ul. do zastávky Nad Primaskou
4.) signál vpravo = z Vinohradské ul. i Černokostelecké ul. do areálu SA
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Do kaslíku nelezu, avšak jsem jednou na dvoře ŽI klínoval-dloubal jazyk (to mi přijde dostatečně účinná, takřka 100%, metoda i bez dřiny) hezky od kapsičky ku špičce, ale místo druhého tága jsem si vzal na pomoc kličku a klínoval čtyřhranem a když jsem jí konečně přerval, čtyřhran už nebyl čtyřhran
Nevadí, příště jiným koncem. Jinak vytápěná U rovněž potřebuje elektrošarádu a je to výměna technologie, takže zase...kdyby...při větší akci, při větší důležitosti. Pro dnešní trend zvyšování bezpečnosti se U s lampou cpou všude, ke se jezdí s cestujícími, což mi opět zde nepřijde jako nějaká nezbytnost.
50KG i s postelí nebrat. K tomu obě ruce levé a výuku dělá Ďuďa7080 píše:50 kilo i s postelí.
EDIT: asi jsem se nedopatřením dotknul paní sedmdesátosmdesátové
To zvládneš ty, ale co mají dělat kolegové, kteří o tom jednak nemají ani páru, po kurzu zapoměli-nezajímá je to a nebo na to fyzicky nestačí. Speciálně ty kolegyně, co mají 50 kilo i s postelí.MF píše: To raději otevřu ten kastlík.....
Nebo je to zavařené, aby to nemlátilo když přes to jezdí auta. Jinak když to jde a je tlusté tágo, tak to jde tím háčko-dloubákem (když tam mimo zimu je).Bobik píše:To dělám taky, ale už jsem si občas naběh, že s tlustym tágem to pod ten dekl prostě nestrčíš a nenadzvedneš ani ve výřezu deklu. pak ti nezbyde než volat "pomoc, pomoc".MF píše:To raději otevřu ten kastlík...
Naposledy upravil(a) MF dne 09.1.2014 16:18, celkem upraveno 1 x.
- Bobik
- Uživatel
To dělám taky, ale už jsem si občas naběh, že s tlustym tágem to pod ten dekl prostě nestrčíš a nenadzvedneš ani ve výřezu deklu. pak ti nezbyde než volat "pomoc, pomoc".MF píše:To raději otevřu ten kastlík...
Je to také zejména o údržbě. Když vidím ty matlače jak jí vymetou, ale už nepřehodí, aby se vymetla i z druhého směru....napatlají mazivo a jdou dál. O namazání pera a kluzných ploch asi nic neví. Nicméně stále bych se styděl si jít někomu říct o pomoc natož někam volat. To už by muselo bejt. To raději otevřu ten kastlík a hodím ji tágem tak, že ho strčím do odvodňováku a strkám přímo do zobáčku u pera. Buď se přehodí, nebo napůl a pak už to stačí domr...von Špilberk píše:No když jezdila l.3 na vnější a střední, tak se ta výhybka házela denně x-krát. A taky jsem šel x-krát pomáhat přehazovat, stejně jako jsem několikrát sám pomoc potřeboval. A čepovka se klidně sekne i za sucha a tepla.
A zanášeníJasně, staré čepovky se čistí lépe, než pružné výhybky. Ale bordel musí mít taky zdroj. Výhybky v Braníku jsou na rovině, nic do nich z kopce po dešti nepřiteče, písku je tam málo.
-
von Špilberk
- Uživatel
No když jezdila l.3 na vnější a střední, tak se ta výhybka házela denně x-krát. A taky jsem šel x-krát pomáhat přehazovat, stejně jako jsem několikrát sám pomoc potřeboval. A čepovka se klidně sekne i za sucha a tepla.
A zanášení
Jasně, staré čepovky se čistí lépe, než pružné výhybky. Ale bordel musí mít taky zdroj. Výhybky v Braníku jsou na rovině, nic do nich z kopce po dešti nepřiteče, písku je tam málo.
A zanášení
No nevim co je lepší. Jestli čepovka, která se pořádně nasolí a je klid. Popřípadě se krásně koštětem vymete, protože to koště všude dosáhne. Vytápěná pružná pokud se používá jednou za týden je na prd, protože se do ní akorát nanese bordel a ten se tam pěkně přilepí tím vytápěním. Navíc někteří ševci neumí pořádně dloubat ty místa pro táhla a ten dloubací háček mají asi na podrbání se na zádech.von Špilberk píše:Mně by stačila pružná U, která se v zimě vytápí. Děláte, jako byste nevěděl, že když si čepovka postaví hlavu, musí na ni jít dva.
-
von Špilberk
- Uživatel
Mně by stačila pružná U, která se v zimě vytápí. Děláte, jako byste nevěděl, že když si čepovka postaví hlavu, musí na ni jít dva. 
A jestli první nebo druhá rozjezdová, to je věc určení kolejí: Původně jezdila l.3 na vnější//střední a házela se právě tahle druhá. První se házela, když projela neslušná cvička. Pak to někdo změnil na vnitřní/střední.
A jestli první nebo druhá rozjezdová, to je věc určení kolejí: Původně jezdila l.3 na vnější//střední a házela se právě tahle druhá. První se házela, když projela neslušná cvička. Pak to někdo změnil na vnitřní/střední.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A? Boli Te rucicky? Cekal jsem, kdo to vytahne...
Podle me je to navic oprava, nikoliv rekonstrukce a na zbudovani ROV budes krom administrativy (mozna ze to jde jen na oznameni), potrebovat zhruba jeste jednou tolik vaty, co stoji ta nynejsi vymena zeleza. Navic tady. Kdyz uz tak tu prvni... Jako radiovka na Lehovci je fajn, na Spojce by bodla, ale zily mi to v techto manipulacnich pripadech netrha. V krizovatkach je to nutnost pro rychle odbavovani vlaku, ale v obratistich je to o pohodli. Jasne, jsem pro, je to fajn a potrebna soucast dnesniho provozu. Treba bych jeste hlasoval pro automatizaci nasi U01, protoze tam mas zadek ve Vinohradske a kdyz se to blbe stretne s vyjezdem a dalsim vlakem od Vinice, muzou nastat hlavolamy... Proste se to vzalo jako rychlovka, a to ja hodnotim rozhodne lepe, nez tu OR10 u hasicarny, ktera mohla byt odstranena nejake krasne sobotni rano, zatimco se po ni uz rok skace, protoze "se to prece bude delat" 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je sjezdová, tak bych to neviděl jako extra problém...von Špilberk píše:Ve smyčce Braník byla vyměněna stará čepová výhybka (vnější/střední) za novou výhybku.
Opět čepovou.![]()
![]()
-
von Špilberk
- Uživatel
Ve smyčce Braník byla vyměněna stará čepová výhybka (rozjezdová vnější/střední) za novou výhybku.
Opět čepovou.

Opět čepovou.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 09.1.2014 13:15, celkem upraveno 1 x.
Bránik by se měl opravit a je dobře a to, že už se začalo je fajn. Jo a pokud jde o debatu o Optimalizace trati Praha-Kladno, tak jsem moc rád, že se začne opravovat Negrelliho viadukt. Snad se během toho opraví a rozšíří Masaryčka.