Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Ovšem jestli jsem to dobře četl, tak by mazníky měly přidat. Tak třeba konečně oblouk DC přestane tak příšerně kvílet. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
"Nedávno" na podzim roku 2011, došlo ke změně technologie z BKV na klasiku ve štěrku. Nyní se mění pouze kolejivo a k tomu je potřeba rozbít zákryt
9 let provozu s výjezdy a zátahy, bez mazníků a navaření, mi přijde jako dobré score.
celkem rychlost. mám pocit, že včera tam uvnitř trojúhelníku nebyl ani beton.
Jinak nebyl oblouk Na Veselí x Soudní dělanej někdy "nedávno" , že už se to zase kope ?
Podle mne se to může upravit, až bude Lihovar v přestavbě. Teď to nemá cenu. Na té vzorové fotce to je nově u obchodního střediska. Tady jsou zatím jen ruiny.
-
von Špilberk
- Uživatel
Jedna rychlá z Pankráce...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
von Špilberk
- Uživatel
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak Lihovar je hnus: asfalt, asfalt, kam oko dohlédne asfalt. Přitom bych řekl, že kdyby se chtělo, tak se na zastávce DC dalo udělat něco na způsob "zelené" Průběžné. Víc zeleně by tomu prostoru rozhodně prospělo.
Jinak ovšem kolejově paráda, jízda suprová, Barrandov je taky vynikající. Estakáda na Geologickou se mi dokonce zdá lepší, než když byla nová.
Zrychlení na křížení nad Lihovarem je ovšem dobrá komedie: DP vyvěsil zrychlovací značku na 20 (což je fakt z 15 terno
), ale nějaký aktivista přidal silniční přenosnou 15, takže stejně musí TRAM 15.

Jinak ovšem kolejově paráda, jízda suprová, Barrandov je taky vynikající. Estakáda na Geologickou se mi dokonce zdá lepší, než když byla nová.
Zrychlení na křížení nad Lihovarem je ovšem dobrá komedie: DP vyvěsil zrychlovací značku na 20 (což je fakt z 15 terno
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 03.11.2020 7:55, celkem upraveno 1 x.
A co by sis tam představoval? Asfalt je jednoduchej a dobře se udržuje. Navíc z jedný strany koleje nádraží a z druhý trosky lihovaru.
Kultivovanejsi povrch nez je asfalt.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
co krasneho se nachazi na tvem obrazku? nejak jsem nic nepostrehl
Krása. Tmavé osmiboké sloupy s výložníky jsou moc elegantní. Doufám, že do toho truhlíku se vsadí stromy podobně jako na Průběžné. Výsledný dojem kazí snad jen ten asfalt. Chápu, že nemohou všude být kostky, ale Praha by měla vmyslet nějaký rozumný povrch pro plochy mimo centrum, třeba něco na tenhle způsob..

Si nemyslím. Bus když si najede až k rantlu, tak zrcátkem sahá nad obrubník, případně možná nad první řadu té červené dlažby. A hrazda tramvaje určitě nezasahuje mimo štěrkový zához okolo kolejí. To by musela být vykloněná do pravého úhlu a to by řidič nic neviděl.
-
von Špilberk
- Uživatel
Zdá se, že norma je opravdu těsná. Doufám, že BUS ZC přesně u rantlu nezasahuje do průjezdního profilu TRAM DC. To nevyfotili.vlakoň píše: ↑29.10.2020 14:35Foto tu: https://dopravacek.eu/2020/10/29/obraze ... i-v-praze/
Za povšimnutí stojí to míjení dvou SORu co se lížou zrcátkama, to bude labužo pro řidiče...
Dneska už byly na lihovaru dvě KTčka. Pro tram už je to sjízdné, ještě zbývá dodělat u připravené křižovatky asfaltové povrchy. To předpokládám už mezi projíždějícími
jak je dobrým zvykem
Most přes 171 pro
ještě zdaleka hotov není

Foto tu: https://dopravacek.eu/2020/10/29/obraze ... i-v-praze/
Za povšimnutí stojí to míjení dvou SORu co se lížou zrcátkama, to bude labužo pro řidiče...
Most přes 171 pro
Foto tu: https://dopravacek.eu/2020/10/29/obraze ... i-v-praze/