Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobik
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od Bobik » 28.11.2012 6:58

Tak jestli je to dobře zhutněný, abych to nerozryl když si půjdu pro kafe, tak v tom problém nevidím.

DPmPET
Uživatel

Příspěvek od DPmPET » 27.11.2012 20:39

Dříve se sypané povrchy prováděly zcela běžně jak na samotných tratích tak i ve smyčkách.Kolejové konstrukce(jednosrdcovky a kolejové přejezdy)se vydláždily dlažbou,zbytek se vyštěrkoval a posypal škvárou(odpad kotelen a elektrárny) a uválcovalo.Dnes se používá kamený prach nebo drtˇ(šotolina).
DPmPET 8-)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 27.11.2012 12:49

Já nevim, mě to prostě přijde divný a právě zvlášť ve srovnání s Ďáblickou smyčkou. Jestli je zkušenost taková, že sypaný povrch vydrží vše, tak jako dobře, ale podle mě to bude za chvíli rochaniště, vždyť stopy za mnou zůstávaly už když jsem se šel podívat a to tam budou hamtat desítky řidičů, kolemjdoucí si tudy občas krátí cestu, pejskaři...vajgly z toho nepůjdou zamést, ale to ovšem není problém typu povrchu :!: Nebo si to sedne, zahumusí, proroste plevelem a bude to OK? Já nevím. Nemám nic proti odvedené práci (pane DPmPET, zajisté poklonka nejuctivější :wink: ), ani nechci nějak principiálně pyskovat, spíš mám pochybnosti o funkčnosti zvoleného řešení Z:idea:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 27.11.2012 11:50

Absolut píše:A kolikrát se tam ty busy točily? Osobně to pamatuju za patnáct let třikrát, z toho jednou v noci a jednou při stávce.
A jednou když fotili mapy.cz :)
Když šlo vyasfaltovat i konečnou v Ďáblicích, která má autobusovou točnu hnedle vedle...

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 27.11.2012 9:27

A kolikrát se tam ty busy točily? Osobně to pamatuju za patnáct let třikrát, z toho jednou v noci a jednou při stávce.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 26.11.2012 19:33

Faktem je, že nezakrývat obratiště v takovéto lokalitě není zrovna vhodná volba. Ono až bude průser, tak budeme točit busy kde?

DPmPET
Uživatel

Příspěvek od DPmPET » 26.11.2012 18:18

Panáčkovi se to nelíbí či co?
DPmPET 8-)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 25.11.2012 19:43

No to mě po*er #-o Kdyby to bylo jen po patu, ale až po hlavu? Je to trochu uválcovaný, ale za kvalitně zhutněný povrch to teda nepovažuji, takže se po tom projde pár lidí , nebo projede-li po tom rychlá rota, či jakékoliv jiné vozidlo údržb a bude to slušný oraniště, nepoužitelné pro manipulaci NAD, žlábek plnej kamínků a chodí se po tom blbě, i když uznávám, že to není primární účel povrchu v těchto místech. Prašnost? Vždyť i sypané povrchy můžou být z něčeho kompaktnějšího. To snad byli už lepší ty BKV, nebo OKS a živice, nebo nedejbože dlažba (voni jsou asi ty tři fůry kostek na hloubětínském pozemku nějaká nedotknutelná hmotná rezerva) jen na okraji a v mezikolejovém prostoru (a ještě méně třeba jen u WC a v "cílové rovince"), ale tohle je podle mě fakt trágoš :roll: Ještě budeme vzpomínat na Ďáblickou živičnou lobby...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 25.11.2012 18:57

Karosák píše:Chybí živičné záplaty kde-čeho, ale štěrkový zákryt kolejiště v obratišti až po hlavy kolejnic je jako co :?: :roll:
No co, normálka zákryt.. :-) Proč asfaltovat? Ať to hezky pracuje.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 25.11.2012 18:03

Kubáň kolejově propojena, na výjezdu též rádio, takže nástupní asi bude třeba vyhlašovat před příjezdem do ni, podobně jako Březiněveskou. Chybí živičné záplaty kde-čeho, ale štěrkový zákryt kolejiště v obratišti až po hlavy kolejnic je jako co :?: :roll:

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 24.11.2012 20:39

MMM: Přípravné sloupky v ulici Jugoslávských partyzánů jsou určeny pouze pro dočasné zastávky, které se používaly například při uzavřené Svatovítské již před časem. V žádném případě nejde o přípravu na něco trvalého. Ani by to němělo logiku, Lotyšská je jen necelých 110 metrů od nich. Už i ty potenciální zastávky s podchodem u Kulaťáku by byly od Lotyšské dost blízko, ale alespoň by to bylo maličko přes 200 metrů.

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 24.11.2012 20:15

Patočkova má obrubníky
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 8.JPG.html

na PM položena další kolejová pole
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 5.JPG.html

v Troji také mírný pokrok, zatím bez kolejí
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.JPG.html
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 7.JPG.html

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 16.11.2012 11:18

MŠ: Tebou uváděné nové zastávky Vítězák k Podbabě/Suchdolu s prodlouženým podchodem a nové společné TRAM+BUS zastávky Kafkova by, dle mne, opravdu nebyly marné. Ovšem na začátku této TT už je přece provedena "nějaká příprava" pro nové zastávky = osazeny základy pro položení "drážních" panelových nástupišť.
Takže, dle mne, při rušení současného Vítězáku a jeho nahrazování novou Kafkovou budou současně dobudovány právě ony nové zastávky Vítězák k Podbabě! Jen asi nebudou mít ten podchod, ale nějaký "přímý" přechod k BUS obratišti.

gabuliatko: Na školení či přednášce o TT (nejspíše tam i tam) jsem slyšel určo o REKO TT ve Svatovítské i 2/3 křížení na Kulaťáku = včetně od Prašňáku i Šárky vybudování nových rozjezdových splítek, aby ani od tama (jako od loňska od Podbaby) TRAM při ručním přestavování ROV neblokovala kruháč.
Jak to bude s PK ve Svatovítské nevím - dokonce mám pocit, že jsem někde v médiích viděl plány na nějaký částečně tunelový obchvat IAD vedený západně od ní, ale jeho budování mělo být určo až po zprovoznění Blanky = při REKO TT nemusí (jako většinou v Praze - viz Řepy, Poděbradská, Podolské nábř. ...) zároveň probíhat REKO s ní souběžných PK!

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 16.11.2012 10:20

Martin Šubrt píše:Svatovítská bude 2+2 pruhy.
Tak to jsem zvědav jak to projde přes P6 a její klidný kulaťák, JuPa mít 2+2 nemůže a Svatovítská ano? Už teď je tam u každého přechodu zúžení na 1 pruh.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 16.11.2012 10:16

MOp píše:Odsunem do jine polohy ztraci smysl a mohou pak byt zruseny bez nahrady. :-D Vubec se na to netesim, zase je zkurvi zabradlim a ani bych se nedivil kdyby nejakou hnusnou signalizaci.
Na zábradlí i signalizaci můžeš vsadit na 100%, že tam budou ;-). Svatovítská bude 2+2 pruhy. Osobně jsem navrhoval při takovémto posunu udělat novou zastávku Vítězné nám. pro tramvaje směr Podbaba (nové zastávky pro budoucí trať na Suchdol). S přímými vstupy do prodlouženého podchodu a podejitím celé ulice do prostoru nového baráku... Ale to je moc velká akce. Pak by tram zastávky Kafkova v kombinaci s busovými nebyly zas tak marné...

Odpovědět