Stále je v plánu Břevnovská radiála, která má být hloubená z povrchu. Tak o REKO pochybuji. Ale mohli by alespoň repanelizovat jako u Libeňáku. Myslím úsek Klášter - Vypich. V úseku Klášter - Malovanka by REKO snad šla (a taky by byla potřeba).Karosák píše:nebo je v dohledu taky nějaká RTT Bělohorské, nad kterou by myslím bylo přinejmenším vhodné začít uvažovat, aby se to nemuselo dřít na krev se spoustou OR, jako Hostík![]()
Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 24.8.2012 9:09, celkem upraveno 2 x.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prašný most - obrubníky ku Hradčanské
další kousek kolejí a vozovky od mostu směrem ke křižovatce
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... st/120823/
Letná - čerstvě natažený trolejový drát http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... na/120823/
tomu trávníčku moc nedávám - pokud tam nebudou výrazné příkopy proti IZS a dalším vozidlům...
oblouk Myslbekova zalit http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/myslbek ... 3.jpg.html
další kousek kolejí a vozovky od mostu směrem ke křižovatce
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... st/120823/
Letná - čerstvě natažený trolejový drát http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... na/120823/
tomu trávníčku moc nedávám - pokud tam nebudou výrazné příkopy proti IZS a dalším vozidlům...
oblouk Myslbekova zalit http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/myslbek ... 3.jpg.html
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Doufám, že na Nádražní příští rok též dojde, rozpadá se to tam parádně, u ČSAD 2 nové OR, v tom esíčku u bývalé vlečky do lihovaru - 20 DC, 10 ZC. Taky jsem nepochopil to POMALU nad železama smyčky Hlubočepy DC. Další POMALU nad sjezdovkou do smyčky Radošovická (V Korytech) a vypadá to na novou OR15 v oblouku ZC pod Strahovským klášterem, tam co je nyní OR 30
OR 30 ZC mezi Břevnovským klášterem a Říčanovou už tam bude na věky (myslím, že by propadlý panel šel při nějaké krátkodobce podfouknout a smrdí to tam už přes rok), nebo je v dohledu taky nějaká RTT Bělohorské, nad kterou by myslím bylo přinejmenším vhodné začít uvažovat, aby se to nemuselo dřít na krev se spoustou OR, jako Hostík

OR 30 ZC mezi Břevnovským klášterem a Říčanovou už tam bude na věky (myslím, že by propadlý panel šel při nějaké krátkodobce podfouknout a smrdí to tam už přes rok), nebo je v dohledu taky nějaká RTT Bělohorské, nad kterou by myslím bylo přinejmenším vhodné začít uvažovat, aby se to nemuselo dřít na krev se spoustou OR, jako Hostík
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě je to jedno, kde ta nálepka je. Když řídím, tak jí v zorném poli nemám. 
-
von Špilberk
- Uživatel
Já bych řekl, že je to proto, aby byla nálepka vidět hned při prvním pohledu na tramvaj. Možná i pro kontrolu pro potřeby DK nebo TK. Hledat nálepku někde na panelu nebo v knize se mi nelíbí. Také by mne zajímalo, jak by se ta nálepka z knihy odstraňovala?willyjeff píše:Nikdy jsem nepochopil, proč to musí být nalepeno na okně. Přece každý vůz má Vozovou knihu, proč ta nálepka není na ní? Nebo proč není na panelu někde, prostě, kde nebude překážet ve výhledu...
Navíc se mi nezdá, že by ta nálepka byla tak velká, aby vadila. Mně osobně ještě nikdy.
9001: To určitě, aby to bylo na dvou různých místech na jednom vlaku. Jak přehledné.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MMM kouká na zadní vůz, o dalším nevím :]
Ale na PA 19 už bylo i sólo bez známky... Nicméně byl to vůz přivezený z ÚD, nalepení se nějak opomenulo, ale vědělo se že S49 umí :]
Ale na PA 19 už bylo i sólo bez známky... Nicméně byl to vůz přivezený z ÚD, nalepení se nějak opomenulo, ale vědělo se že S49 umí :]
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: A ted tu o karkulce. Řekni mi, který řidič jde při střídání koukat na zadní vůz
.
Ted ale vážně. Dost vozů je trvale B, tak těm to dát na sklo a řídícím na na panel řidiče.
Ted ale vážně. Dost vozů je trvale B, tak těm to dát na sklo a řídícím na na panel řidiče.
Musím se přiznat, že nechápu typ dlažby použitý na Floře na křižovatce a v části Jičínské. Je exterémně hrubá, nedá se po ní tedy dobře jezdit a způsobuje zbytečné vibrace a hluk. Dobře je vidět přechod mezi původní dokonalou vějířovidě položenou dlažbou a tou novou hrubou v posledním Na znamení na 3. fotce. Docela by mě zajímalo, proč, když se v Jičínské likvidovala původní dlažba na vozovkách pro auta, tak proč tato nebyla použita na zádlažbu křižovatky Flora a musely se přivézt kostky odjinud, když už ta křižovatka musela být vydlážděná, čehož výhodnost nejsem schopen úplně posoudit, bo nejsem odborník, ale na frekventovaných pojížděných místech ni kvůli hluku přijde lepší asfalt.

- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Po tom, co ten vůz už tam 3x byl? A ty nemáš vozovou knihu toho vozu u sebe v kabině, když střídáš?MM-Mikulovsky píše: Že by, aby jsi při střídání (např. na Pal. nám. ZC) měl možnost z venku (v případě neobsazení 1. vozu i skrz něj) vidět, jestli má nálepku i druhý vůz v soupravě?(A neporušil jsi nařízení jízdou za Podolskou vodárnu.)
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Že by, aby jsi při střídání (např. na Pal. nám. ZC) měl možnost z venku (v případě neobsazení 1. vozu i skrz něj) vidět, jestli má nálepku i druhý vůz v soupravě?willyjeff píše:Nikdy jsem nepochopil, proč to musí být nalepeno na okně. Přece každý vůz má Vozovou knihu, proč ta nálepka není na ní? Nebo proč není na panelu někde, prostě, kde nebude překážet ve výhledu...
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem nepochopil, proč to musí být nalepeno na okně. Přece každý vůz má Vozovou knihu, proč ta nálepka není na ní? Nebo proč není na panelu někde, prostě, kde nebude překážet ve výhledu...
To by neměla být ironie, ale standardní fail-safe řešení.gabuliatko píše:Nelze, protože upadnuvší zelená samolepka znamená zákaz (takže žádné nebezpečí), ale upadnuvší červená samolepka by znamenala riziko. (tedy doufám, že to nebylo myšleno ironicky)....
Jinak časem musí dojít na to, že se samolepka zruší a všechny vozy se budou udržovat ve stavu vhodném pro S49.
-
gabuliatko
- Uživatel
Nelze, protože upadnuvší zelená samolepka znamená zákaz (takže žádné nebezpečí), ale upadnuvší červená samolepka by znamenala riziko. (tedy doufám, že to nebylo myšleno ironicky). Kolik je těch nemnoho vozů lze jen spekulovat, osobně jsem myslel, že jsou to vyjímky a byl jsem kdysi vyveden z omylu.P_V píše:Mám zlepšovací nápad, místo zelených nálepek s S49 lepit červené nálepky s NT3. Stejně už je "zelená kolejka" standard, tak má smysl jen upozornit na nemnoho vozů, co to nesplňují. Toho ušetřeného lepicího papíru
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak se nam, nejspis vlivem vedra decanko nalamal levy oblouk v esicku v koleji DC pred Poliklinikou Modrany DC. Ocekavam v dohledne dobe nejakou OR, anzto na 50 km/h uz to moc neni... Skoda.