Jinak zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1bradl%C3%AD
na cca 4. fotce odshora je fotka zábradlí před ZŠ. Je tam kvůli tomu, aby děti, co vyběhnou ze školy bezmyšlenkovitě nevběhly pod auta a je to povinné před všemi školami - třeba mi teď napadá ZŠ v ul. Ostrovní atd. Věřte mi, na tom proseděly generace dětí.
PV: Naprosto souhlasím. Pouze doplním, že to křížení pod Bulovkou byl nesmysl, vznikaly tam 4pruhové ražené tunelové rozplety, což by bylo extrémně drahé a taky ta komnikace neměla jak vystoupat do kopce nahoru na Prosek. Jinak se mi ta varianta tunelu v ÚP moc nelíbí, protože právě neumožňuje napojit tu Libeňskou spojku. Spíš bi se mi líbil hloubený tunel pod ul. V Holešovičkách, i za cenu složitější stavby, který by ale umožnil lépe řešit tu oblast Vychovatelny.
Thriller II: Horní Zenklova ze pro stávající dopravní provoz (podle sčítání 2010 29 000 aut denně, pro srovnání Evropská 35 000!) naprosto nevhodná. Za bolševika se mám pocit plánovalo řešení v podobě vybourání všech domů a rozšíření ulice - viz parametry Zenklovy na Vychovatelně, což samozřejmě dnes již není možné - a je to dobře. Je velká škoda, že se pro obsluhu Severní terasy nepodařilo vybudovat výstupní komunikaci od budoucího Trojského mostu na Kobyliské nám - plánováno již za 1. republiky, dnes již asi nerealizovatelné, a tak je tato ulice nejkratší spojnicí Bohnic, Kobylis atd. s centrem. Já bych asi byl radikální a vůbec bych se nebál ulici zaslepit a auta nechat to objíždět po mnohem kapacitnější Střelničné ulici. Komu se to nelíbí, ať jede tramvají/metrem.