Nikoliv, mezi kolejemi se nemají s čím spojovat. Tam je geotextilie a šlus, žádná vláha odspoda, jen hrubý štěrk.von Špilberk píše:Hlavní problém travního koberce je, že musí mít dost času, aby prorostl a spojil se s podkladem.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
-
von Špilberk
- Uživatel
Bobík: tak jasně, ty travní koberce jsou do krásy vyhnány hnojivy, no a když příliv fetu ustane, tak nastává šok. Hlavní problém travního koberce je, že musí mít dost času, aby prorostl a spojil se s podkladem. Když ne, problém. No a ve Vršovicích viditelně stihly travní koberce uschnout ještě před tím, než stihly prorůst dolů. 
Navíc takové travní koberce se pěstují hlavně pro různá hřiště, kde mají pak péči jak novorozenec. Ne jen plácnout na srovnanou hlínu a jít do pryč...
Navíc takové travní koberce se pěstují hlavně pro různá hřiště, kde mají pak péči jak novorozenec. Ne jen plácnout na srovnanou hlínu a jít do pryč...
- Bobik
- Uživatel
Tak já nevím, mezi Thákurkou a Hadovkou je "golfový hřiště" bez závlahy, teď střižený na krátko a je pěkně žlutý. Zatímco kolem Červeňáku je normální "divoká" tráva a je zatím zelená. Pravda, ta "divoká" tráva není tak hezká jako ono "golfový hřiště", nicméně je evidentně odolnější. Jestli on nebude problém v choulostivosti onoho umělýho trávníku.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nikoliv, kropení si platí městské části, DPP platí z většiny magistrát.XSC píše:Což znamená, že to tak jako tak platí město
Naštěstí naše městská část není zabedněná a travičku nám pravidelně zkrápí automatická závlaha, která se i pravidelně servisuje, tedy funguje a je to kráása, teď by to tedy chtělo možná trošku pokrátit, ale jak je to vysoké (u R.P. i 15T to líže plenty) tak ty tramvaje člověk vůbec neslyší
Což znamená, že to tak jako tak platí město 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pochybuji, protože by to musel platit komplet DP, ale kropení trávy si platí MČ ne?XSC píše:A nevyšla by kropící tramvaj levněji?
A nevyšla by kropící tramvaj levněji?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jakoby se už časem neověřilo, že to funguje jen se automatickou závlahou. Ale jak říká pan A, to je pod rozlišovací schopnost politika. Takže se zase "ušetřilo" na investici a teď se to buď nechá chcípnout, nebo se bude do aleluja sponzorovat kropicí služba 
-
von Špilberk
- Uživatel
vlakoň: ano
, máte u mne malé nevýznamné + 
To mělo být v sekci Poznáte místo?
Tipuji Saharu poblíž křižovatky Eden
Tipuji Saharu poblíž křižovatky Eden
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak mohu opět zahájit svoje oblíbené letní téma s názvem: Travička zelená, to je moje potěšení... 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsi to mohl napsat přede mnou
Asi před rokem jsem to tu řešil, jakože v mapce 40 není, ale ukončena vpz také ne, takže tímto se to vyjasňuje. Proto mi přišlo zajímavé to poznamenat. Že jsem se do Radlic už 2 měsíce nedostal, to je mimo moje kompetence.
-
Filip
Já tedy nevím, ale u Laurové je noční 40 minimálně už 3 týdny.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U zast. Laurová byla vyvěšena vpz-hranice noční 40, takže v noci 50 nahoru ke konečné je již ofiko možné.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ne já chci, aby zastávky/chodníky/veřejnou zeleň v určité části Prahy = samostatného kraje měl v odpovědnosti/správě/financování jeden subjekt - dle mne MČ, která má většinou v okolí zastávek ve správě/odpovědnosti nejvíce dalších veřejných prostranství (ovšem samozřejmě realizací/zajištěním své odpovědnosti za stav zastávek, tak jako ostatních "svých" veřejných prostranství, může pověřit nějakou jinou organizaci/firmu - ať již vlastní či nasmlouvanou)von Špilberk píše:.............. ta služba by neměla všechny řemeslníky, zahradníky, popeláře a elektrikáře, ale chtěl jsem, aby za zastávku zodpovídal jeden subjekt. To by mělo tu výhodu pro uživatele, že na zastávce by mohla být cedulka V PŘÍPADĚ ZÁVADY VOLEJTE: a jedno číslo + jeden email na všech zastávkách na území Prahy. Navíc vlastně je zajímavé, čeho jsme se dobrali: jí chci, aby péči o všechny zastávky objednávala jedna firma (zastávková služba), a ty chceš, aby stejnou péči o zastávky objednávali různé "firmy" (MČ, MHMP, TSK), ale společně.![]()
Vzpomeň si, jak jsi říkal, že jsi na dispečink hlásil rozmlácený přístřešek na zastávce a oni se tě zeptali, jestli je náš (DP) nebo města.
a) kontaktuje koordinátora IDS, aby si nápravu zajistil sám
b) bude koordinátorem IDS pověřen, aby opravení té či oné závady nahlásil přímo jejich opravářům, kterým to koordinátor IDS "jen" zaplatí