Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
kruťák
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od kruťák » 04.1.2012 18:35
Pepa píše:kruťák píše:Smyčka Radošovická už snad nemá nástupní, ne?
Ale má, proč by neměla?

Aha, informační šum během dávné opravy.
9001 píše:Spíš je problém v te fabrice co je uprostřed
Vona ta fabrika ještě funguje, jo? Z venku to tak moc nevypadá

Spíš bych viděl problém v tom baráčku hned vedle Čačaly.
-
Bobik
- Uživatel
Příspěvek
od Bobik » 04.1.2012 18:29
Fabrika na Radošovický nepřekáží, ta je hned zkraje a i za ní je místo, vedle oblouků je parčík. Místo na rozšíření alespoň osový vzdálenosti tam je, pokud by se měla dělat společná nástupní a vexle před ní, muselo by se sáhnout do toho parčíku. Spíš je problém v tom, že od dob starých vozů, kterým ta osovka nevadila nějak nikdy nenastal důvod to rozšiřovat.
-
9001
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od 9001 » 04.1.2012 18:01
Radosovicka nástup samozřejmě ma. Spíš je problém v te fabrice co je uprostřed. Ta moc šanci na větší resp delsi kolej nedává. Jediné to dat napravo od. Součastně koleje. Ale zase by možná vznikl problém se sociálním zařízením.
-
Pepa
- Uživatel
Příspěvek
od Pepa » 04.1.2012 17:15
kruťák píše:Smyčka Radošovická už snad nemá nástupní, ne?
Ale má, proč by neměla?

-
kruťák
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od kruťák » 04.1.2012 15:43
Smyčka Radošovická už snad nemá nástupní, ne?
Alternativní návrh (bloková) si já nedokážu představit vzhledem k už tak dost velkému bordelu IAD. Jedině, že by tam vzniklo další SSZ

Nicméně zpět k úplně prvnímu dotaztu - jestli obyč smyčka mohla mít šanci 1%, že bude letos, šance na blokovou by šla až do záporu

-
Karosák
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Karosák » 04.1.2012 14:49
Ad smyčka Zahradní město-budu pokračovat raději zde:
Jo tady, ahá. Já myslel parčík, jak bývala. Druhá varianta se mi také líbí více. A smč Radošovická vs. ZM-pro Zahraďák bych byl letos (to je nás asi víc), aby se dalo pendlovat při MU v podjezdu. V případě, že se udělá koridor a velký podjezd, strhávání trolejí by už nemuselo být tak horké téma. Jinak do Radošovické bych se nebál šáhnout a trošku poladit tu její omezenou použitelnost (předjíždění, vexle uprostřed nástupní). Místo tam, myslím nejen opticky je, ale komu to patří netuším, takže možná tu plácám.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od MM-Mikulovsky » 04.1.2012 10:52
piskvorrr: Nejednalo by se o "les", ale zastřižené živé ploty cca 1m vysoké (jaké jsou často jinde v ČR zvykem)! Už jsem je tu jednou prezentoval -
např. z Brna a jedno z míst, kde by mohly (nejen dle mne) být v Praze
je uvedeno zde.
No a pokud by si se chtěl "chytnout" mého návrhu popínavek po síti napnuté mezi sloupy TV na Podolském nábř., tak rozhodně si je nepředstavuji v celé délce (= rozhodně dostatečně daleko od přejezdů IAD a přechodů pro chodce)!
-
piskvorrr
- Uživatel
Příspěvek
od piskvorrr » 04.1.2012 10:03
MM-Mikulovsky píše:i v současných omezených šířkových poměrech ulic s TT by se našlo dost úseků vhodných pro řešení obklopení/oddělení/zamaskování OKS podélnými živými ploty
Možná; ale už vidím ten povyk, co by se tu strhnul: že skrz les není z tramvaje vidět do provozu, a že se v něm zákeřně schovávají chodci, a zajíci, a srnky, a že je to nepředpisové, a vůbec.

-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od MM-Mikulovsky » 03.1.2012 23:45
Co se zeleně v TT týče loni tu určitě padlo, že DP by klidně umožnil i zatravnění plánovaných OKS i za cenu vyšších nákladů při údržbě/opravách vlastních kolejí, když si však zřízení a péči o trávník zaplatí MČ - a ty při zjištění nákladů zejména na to zřízení většinou ucukávají od požadavku.
Osobně tvrdím, že i v současných omezených šířkových poměrech ulic s TT by se našlo dost úseků vhodných pro řešení obklopení/oddělení/zamaskování OKS podélnými živými ploty, které by DP ubraly vždy starost cca 0,5m a více přebytečné plochy mezi TT a PK.
Dokonce poslední dobou mne napadlo, že podobně by šlo ozelenit i TT na Podolském nábřeží, která po stranách nemá žádné přebytečné místo, ale dík umístění sloupů TV (s integrovaným VO) uprostřed má velkou osovou vzdálenost. Proto by se mezi sloupy dala umístit zeleň do nějakých cca 0,75m širokých (betonových/dřevěných) truhlíků pro něž by se v kameném loži udělali betonové patky(ukotvení) - štěrkové lože dodatečně rozdělovat na dvě je blbost. Navíc, když asi mezi sloupy vedou kabely VO. V těch truhlících si dokáži představit květiny, jehličnany střižené do živého plotu a klidně i nějaké popínavky plazící se po síti napnuté mezi sloupy TV (u nichž by byla síť nejvyšší a uprostřed své délky nejnižší).
PS: Přejmenování Ruské DC na Krymskou jsem tu již kdysi navrhoval - nebylo to tu přijato kladně a hlavně s připravovanou REKO TT a celého uličního prostoru od Koh-i-noor až právě po tu Ruskou DC by měly nastat významější změny v poloze tamních zastávek, takže změny názvů kdyžtak až současně s tím.
-
pawel
- Uživatel
Příspěvek
od pawel » 03.1.2012 22:34
bude to celé v OKS a S49?
co se mi ale moc nelíbí je opět absence jakékoli zeleně. MČ se o věci tohoto typu nezajímá? nebo ji tam DP nechce, ani kdyby ji MČ převzala do péče?
dále, co takhle optimalizovat zastávky v tomto úseku? nejsem místní, ale když do těchto končin zavítám, nechápu zastavování tramvaje na každých pár metrech... (a když už jsme u toho, co takhle přejmenovat ruskou dc na krymskou?:)
-
m@rtin
- Uživatel
Příspěvek
od m@rtin » 03.1.2012 22:23
Brejšín:
Kéž by někoho napadlo udělat společnou zastávku pro bus i tram. Jak to tak vypadá, nic se v tomto směru nezmění.
-
KarlosK
- Uživatel
Příspěvek
od KarlosK » 03.1.2012 20:02
díky za objasnění.. podobnou odpověď co se týče financí jsem počítal a jelikož jsem ve státě českém 20 mega je ultra málo

)
a co se kolon týče tak nevím ale pamatuji si že sem ve 139 kolikrát čekal na světla i 4 minuty. nevím jak to po instalaci nového ssz je teď ale pochybuju že proběhlo nějaké zlepšení
-
Brejšín
- Uživatel
Příspěvek
od Brejšín » 03.1.2012 19:51
No a teď se zasněme, zasypán vlez na střední nástupiště a přeložena kolej DC sem i s ostrůvkem a v současné zastávce nástupní a výstupní BUS. Hold by trošku musel být posunut semafor, aby umožňoval vjezd BUS i do obratiště.
Naposledy upravil(a)
Brejšín dne 03.1.2012 20:04, celkem upraveno 1 x.
-
9001
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od 9001 » 03.1.2012 19:12
Karlos: Tady bych souhlasil co mi na tohle řekl před lety Petr. Akce za 15-20 mega ne li více a kolony na Vinohradské stejně nejsou

Jediný efekt by byl pro tramvaj, že by zmizely oblouky...
MŠ: To si děláš srandu? Takže Hagibor, Vinohradské hřbitovy, Počernická, Krematorium a vozovna. Další mě nenapadjí
-
Martin Šubrt
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Martin Šubrt » 03.1.2012 19:08
piskvorrr: Inu, když se dílo dobře podaří, bude na úseku od Vinice po Želivského výhledově pěkný, takový magický, počet 7 SSZ