Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od 9001 » 23.11.2011 12:20

MM: To by ses divil :lol: Jednou jsem zažil jak klient řval jak urvaný ze řetězu, že v televizi říkali, že banky mají vysoké poplatky. Nakonec jsme zjistili že on ho má zadarmo... :lol:
Jak správně napsal kruťák. Naprosto bez urážky finančí gramotnost českého národa je k pláči. Viz příhoda z lichvářem...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 23.11.2011 4:50

MM-Mikulovsky píše:do takové instituce lidi "lezou", když už fakt něco nutně potřebují a čili si ještě před tím minimum informací zjistili
Řekl bych, že jak kdo. Když je někdo schopen půjčit si u lichváře 5 litrů se slibem, že vrátí 20, přičemž nemá pravidelný příjem, určitě si toho moc nezjistí ani před návševou banky :)

K tématu výluk a změn - ano, nebylo by na škodu na Koh-i-nooru hlásit v linkách 4, 6 (možná i 22), že přestup na X-7 a 193 směr Vršovice, Nusle je příští zastávku na Čecháči. To je přesně, co píše MŠ - některá zlepšení nestojí nic - to mi na Koh-i-nooru chybí. Marně vzpomínám, jestli na Koh-i-nooru vůbec nějaké info je, aspoň univerzální A3 na sloupku. Možná je, pak se omlouvám, přehlédl jsem ho.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.11.2011 3:03

Karotka píše:Velká cedule je dokonce i u Anděla - s textem na způsob: "pro cestu do Vršovic a Strašnic použijte linku 4" =D>
A to samé i na Zborovské DC + po odhlášení Knížecí DC a Anděla DC upozornění na odklon PA a oznámení přestupu na l.4 (jen škoda, že tam byla jmenována až zastávka Strašnická + Černokostelecká a UDDP).

PS: Dovolím si "prásknout" (v minulosti zde zjištěnou informaci), že 9001 dělá v jednom bankovním ústavu = musím jej upozornit, že do takové instituce lidi "lezou", když už fakt něco nutně potřebují a čili si ještě před tím pokud možno alespoň nějaké minimum informací zjistili (což v jiných případech lidské činnosti není vůbec běžné, protože člověk = tvor líný)!

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 23.11.2011 0:09

9001 píše: Asi neznáš moje zaměstnání :wink: , o blbosti lidí bych mohl vyprávět hodně dlouho, ale i tak můžu říct, že jich je podstatná menšina, jenom člověk, který je v pohodě, tak ti čas rychleji uteče a jdeš dál. Když máš blba, tak každá minuta má delku hodiny...

Normální obyvatel Prahy je vycvičený, takže první den je trochu tápání a pak už to zase spadne do rutiny, jenom 14 dní místo 7 pojedu 4. O návštěvnících tu bylo napsané mnoho. Pořád si stojím za tím, že když někam jedu tak si zjistím vše potřebné. Jinak mám telefon, internet a především pusu. :!:

Nápověda pro Honzu Můj zaměstnavatel má jedno ze svých sídel na stanicí Pražského povstání
Netuším, kde pracuješ, stejně jako ty netušíš, kde pracuju já. :) Ale když je dobrý den tisícovku Čechů a tři cizinců vidím.
Ale aby člověk zjistil, že lidi blbí opravdu jsou, stačí si stoupnout například k označovači lístků na LD Petřín: z deseti lidí pět cpe lístek obráceně, dva mají lístek v neodpovídající hodnotě, další se snaží zrecyklovat třikrát štíplou jízdenku, devátej mává bůhví čím a poslední jenom proběhne se slovy, že má lítačku.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 22.11.2011 23:38

Velká cedule je dokonce i u Anděla - s textem na způsob: "pro cestu do Vršovic a Strašnic použijte linku 4" =D>

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 22.11.2011 23:02

Honza píše:
9001 píše:Lidi nejsou takoví blbci jak si většina lidi myslí.
Člověku stačí pracovat pár dní ve službách, konkrétně turistickém ruchu, a pozná, že lidi jsou ještě větší blbci, než si většina lidí myslí.
Asi neznáš moje zaměstnání :wink: , o blbosti lidí bych mohl vyprávět hodně dlouho, ale i tak můžu říct, že jich je podstatná menšina, jenom člověk, který je v pohodě, tak ti čas rychleji uteče a jdeš dál. Když máš blba, tak každá minuta má delku hodiny...

Normální obyvatel Prahy je vycvičený, takže první den je trochu tápání a pak už to zase spadne do rutiny, jenom 14 dní místo 7 pojedu 4. O návštěvnících tu bylo napsané mnoho. Pořád si stojím za tím, že když někam jedu tak si zjistím vše potřebné. Jinak mám telefon, internet a především pusu. :!:

Nápověda pro Honzu Můj zaměstnavatel má jedno ze svých sídel na stanicí Pražského povstání

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 22.11.2011 22:56

No, netroufl bych si natvrdo tvrdit, že blbí. Ale dost často spíš pohodlní přemýšlet...

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 22.11.2011 22:54

9001 píše:Lidi nejsou takoví blbci jak si většina lidi myslí.
Člověku stačí pracovat pár dní ve službách, konkrétně turistickém ruchu, a pozná, že lidi jsou ještě větší blbci, než si většina lidí myslí.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 22.11.2011 22:49

Určitě chválím celkovou informovanost.

Hlášení ve 22 je podle mě zbytečné. Všechno co jede přes Vršovice má 22 po trase, takže lidem dojde, že je jejich linka škrtnutá a nebo že jim tam jede něco jiného. Jak už opakuji mnohokrát. Lidi nejsou takoví blbci jak si většina lidi myslí. Ti co si to přečtou nevidíme...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 22.11.2011 22:26

Já bych za to polopatické cedulování během výluk uzlu Otakarova dal tentokráte @3644 . Když to srovnáme s předchozími tragédiemi a informačním temnem, je toto příjemné svítání. Kéž bude následovat barevný den, a toto nebyl jen záblesk ve tmě. Jinak chybičku bych našel a to, že žádná VÉELKÁ cedule není na zastávce Koh-i-noor DC (něco jako "Místo linky 7 jezdí do Nuslí bus X-7 a 193, ze zastávky na Čechově náměstí, támhle pod kostelem"). V zastávce Koh-i-noor DC, které se tato etapa myslím docela týká, to s informacemi není nejsilnější. Hlášení o výluce a přestupu na bus na Čecháči by jistě nebylo na škodu ani v lince 22 Z:idea:

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 22.11.2011 19:18

Pražský mix ze dneška, nejen rekonstrukce Vršovické:

http://krinek.rajce.idnes.cz/22-11-2011_-_Praha,_mix

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 22.11.2011 7:30

P_V píše:4) Dlažba je optimalizována pro koňské potahy, cokoli rychlejšího, jako např. automobil, na ní působí kravál.
Dlažba je starověká technologie, optimalizovaná pro snadné opracování a údržbu, a pro snadné odvádění vody. Ano, je nevhodná pro auta - to ale neznamená, že je vhodná pro cokoli jiného (dokonce pražská ustanovení z 19. století zakazují jízdy povozů mezi desátou hodinou večerní a pátou ranní - jestli vám připadá, že gumová kola v 50 km/h dělají kravál, ve srovnání s ocelí pobitými koly v 10 km/h jsou krásně tichá).

Jinak zastávka Nádraží Vršovice je dobře vyřešená - VEEELIKÉ CEDULE plní účel, lidi je vnímají z několika metrů. Vždy se najde pár nečtoucích lumenů, které netrkne ani půlmetrová šipka, ani třicet lidí na dočasné zastávce hned vedle; oni prostě pojedou tramvají a hotovo - ale těm je mimo lidské schopnosti to vysvětlit. Hodily by se pytle - zejména na svítící zastávky: zblízka je sice zjevné, že hned tak něco nepojede - http://i.piskvor.org/sotky/zastavka-mim ... blizka.jpg, ale zdálky vůbec ne - vlevo skutečný stav, vpravo domalovaný pytel: http://i.piskvor.org/sotky/zastavka-mim ... -pytel.jpg ; ten svítící sloupek prostě přitahuje lidi.
Vzhledem k tomu, že výluka začala dnes, si ještě nezvykli řidiči busů - situace, kdy mě linka 193 vysypala u sloupku s velikou cedulí "TADY 193 NEJEZDÍ, JDĚTE VEDLE @3632 " byla poměrně kuriózní.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 22.11.2011 7:29

A došlo někomu, že je to třeba i schválně? Aby když se po tom nedá jezdit rychle, se po tom taky rychle nejezdilo? Respektive je to tam i proto aby se jezdit rychle nedalo. Jenže to většina nechce pochopit a stejnak to po dlažbě rve až kostky lítaj. Případně objíždí jinudy, zhusta kudy nemá.
KarlosK Z:arrow: Nic osobního, ale třicítkou se po tom jede vcelku pohodlně a kravál to ani moc nedělá. Navíc člověk stíhá i spoustu jiných věcí, třeba sledovat okolí. :wink: 8-)
Naposledy upravil(a) Bobik dne 22.11.2011 7:31, celkem upraveno 1 x.

KarlosK
Uživatel

Příspěvek od KarlosK » 22.11.2011 7:22

Já neříkám že do centra nepatří, tam se to hodí :) ale ten kravál a jak se po tom jezdí... :/

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 21.11.2011 23:29

Dovolím si s bodem 4 nesouhlasit, obruče povozů (a podkovy též) generují kravál na jakémkoliv povrchu vyjma trav a prašných cest :)

Odpovědět