Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce TT
Že by ten budoucí přechod, aby lidi nechodili přes jazyky? Nic jiného mě nenapadá
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Byla tady (25. až 26.6.2011) na páteři v Návštěvní knize vedena diskuze mezi Petrem a MOpem o vhodnosti polohy výhybky na začátku nové rozjezdové splítky na kulaťáku od Podbaby.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já si dovolím tipnout, že je to prostě prevence, aby se tam netvořila louže, když okolní půda nestačí vše pojmout. (např silný děšť nebo tající sníh). Ale je to jen můj subjektivní pocitP_V píše:Co bude tento odvodňovač odvodňovat, když tam není žlábek?
Co bude tento odvodňovač odvodňovat, když tam není žlábek? 
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
foto průjezd Výtoň - Porodnice
betonáž před tunelem
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/tr ... 11/110718/
i když to chvílema vypadalo, že budou betonovat spíš něco na nebi
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/tr ... 3.JPG.html
betonáž před tunelem
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/tr ... 11/110718/
i když to chvílema vypadalo, že budou betonovat spíš něco na nebi
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
zachovej paniku. mas na to 7 let a jsi teprve ve ctvrtaku..
- Absolut
- Moderátor
Martine, vážně se do toho musím nějak pustit, a to mimo jiné proto, aby mě v září nevyhodili ze školy... Bude třeba to skloubit do tématu, což snad nebude takový problém. Navrhuju sejít se osobně. Řeknu Ti jaký věci zatím mám v hlavě a uvidíme. Spolupráce s TSK není potřeba, ale zase by to možná vypadalo líp. Nevím. A nechce se mi to řešit na fóru...
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se do toho chceš pustit, zařídím, že ti partnerem bude TSK-ÚDI oddělení říení dopravyAbsolut píše:Ohledně SSZ přes TT - mám tam nějaké nápady a moc rád bych je zakomponoval do nějaké publikační činnosti, jenže nejsem schopen se k tomu dokopat. Viděl jsem v zahraničí mnoho elegantních řešení, které ovšem nemají oporu v ČSN a v našem státě by potřebovaly taky nějaký normativní argument proč je navrhnout a použít namísto "jednodušších" zavedených metod. To je běh na dlouhou trať. A není to na diskusi na TF, ale na pivo.
- Absolut
- Moderátor
Ohledně SSZ přes TT - mám tam nějaké nápady a moc rád bych je zakomponoval do nějaké publikační činnosti, jenže nejsem schopen se k tomu dokopat. Viděl jsem v zahraničí mnoho elegantních řešení, které ovšem nemají oporu v ČSN a v našem státě by potřebovaly taky nějaký normativní argument proč je navrhnout a použít namísto "jednodušších" zavedených metod. To je běh na dlouhou trať. A není to na diskusi na TF, ale na pivo.
- Absolut
- Moderátor
Na Poliklinice se nové nástupní hrany už dělají, na Čechově čtvrti budou nejspíš taky. Přístaviště nevím, Pobřežní cesta se určitě dělat nebude, je tam zánovní povrch. Ohledně přístřešků v Modřanech je problém v tom, že ty zastávky jsou v majetklu města, nikoliv DP. Město uzavřelo smlouvu s JCDecaux na nové přístřešky, ale jen "rámcovou" na téma "udělejte X přístřešků" bez specifikace kde. No padlo i na Modřany a tak se místy zdemontovaly staré přístřešky (už asi před rokem) a pak milé JCD zjistilo, že na zastávky Modřanská škola až Černý kůň se nedostane s technikou, tak se tam plán na přístřešky JCD zrušil a tiše se zapomnělo na to, že tam někdy nějaké přístřešky byly. Nejpalčivější je to asi na Modřanské škole d.c., kde často čekají na dešti lidi uz přilehlého office MF Dnes. No ale lidi si zvykli. A stížnosti psali lidi jen na DP, který je zde bohužel zcela nevinný.
Squish: Tady byl problém ve volbách, kdyby nebyly volby, tak bych to výval dotlačil ke zdárnému konci. Teď začalo vysvětlování co je to tramvaj a že tramvaj nekouše znovu od začátku.
Squish: Tady byl problém ve volbách, kdyby nebyly volby, tak bych to výval dotlačil ke zdárnému konci. Teď začalo vysvětlování co je to tramvaj a že tramvaj nekouše znovu od začátku.
abs.: děkuji za info. doufám tedy, že to vyjde. co přístaviště a pobřežní cesta? případně část zastávek v modřanech, kde není zvýšená nást. hrana (tuším čechova čtvrť, poliklinika modřany)? a co přístřešky? sorry za záplavu dotazů.
fořtík: já bych si to představoval následovně: zúžení 2+2 pruhu na 1+1 resp. 1,5+1,5 (0,5 = cyklopruh), pak není SSZ zapotřebí. a pokud by jó musely být 2+2 pruhy, pak tedy SSZ přes vozovku a přes tramvajové koleje jen blikačka s nápisem tramvaj má přednost. zrovna jsem byl ve freiburgu a všude se taková značka krásně vyjímá (je na ní vykřičník, symbol tramvaje a nápis "hat Vorrang", tedy "má přednost" - mnichovská verze zde: http://t1.ftcdn.net/jpg/00/30/65/78/400 ... i2F8uC.jpg nebo http://www.fahrgaeste.de/img/trambahn/0 ... orrang.JPG).
fořtík: já bych si to představoval následovně: zúžení 2+2 pruhu na 1+1 resp. 1,5+1,5 (0,5 = cyklopruh), pak není SSZ zapotřebí. a pokud by jó musely být 2+2 pruhy, pak tedy SSZ přes vozovku a přes tramvajové koleje jen blikačka s nápisem tramvaj má přednost. zrovna jsem byl ve freiburgu a všude se taková značka krásně vyjímá (je na ní vykřičník, symbol tramvaje a nápis "hat Vorrang", tedy "má přednost" - mnichovská verze zde: http://t1.ftcdn.net/jpg/00/30/65/78/400 ... i2F8uC.jpg nebo http://www.fahrgaeste.de/img/trambahn/0 ... orrang.JPG).
Popravdě mě dopravní demence městské části Prahy 4 štve čím dál tím víc.
- Absolut
- Moderátor
Pawel: Mělo dojít k úpravě zastávek Dvorce, Kublov a Podolská Vodárna, dokonce jsem osobně dělal projekt na dopravní značení (stíny podél ostrůvků), které mělo fyzickému rozšíření zastávek předcházet, aby se řidiči naučili na užší pruhy resp. jejich nižší počet, ale protože je to na Praze 4, tak k tomu nedošlo, byť to bylo ve stavu schváleného projektu dopravního značení a stačilo jen tam ty barvy nastříkat a tabule namontovat... Snad tedy dojde rovnou ke stavební úpravě...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Předpokádám přinejmenším zmrvení zastávek Poliklinika Modřany, či Čechova čtvrť, na nichž očekávám světelně signalizované přechody, kde se bude stejně chodit na červenou.pawel píše:k rekonstrukci TT výtoň-modřany: dojde k úpravě ostrůvků po vzoru plzeňské, případně k dalším úpravám směřujícím ke zkulturnění okolí tratě (přechody apod.)? díky..
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale je to marnýkruťák píše:Podle DPP tam budou moderní informační systémy (= bohužel mastodonti)