Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce TT

Příspěvek od 9001 » 21.7.2011 18:00

Že by ten budoucí přechod, aby lidi nechodili přes jazyky? Nic jiného mě nenapadá

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 21.7.2011 17:54

Byla tady (25. až 26.6.2011) na páteři v Návštěvní knize vedena diskuze mezi Petrem a MOpem o vhodnosti polohy výhybky na začátku nové rozjezdové splítky na kulaťáku od Podbaby.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 21.7.2011 13:07

P_V píše:Co bude tento odvodňovač odvodňovat, když tam není žlábek? :)
Já si dovolím tipnout, že je to prostě prevence, aby se tam netvořila louže, když okolní půda nestačí vše pojmout. (např silný děšť nebo tající sníh). Ale je to jen můj subjektivní pocit ;-)

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 20.7.2011 22:05

Co bude tento odvodňovač odvodňovat, když tam není žlábek? :)

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 19.7.2011 4:03

foto průjezd Výtoň - Porodnice
betonáž před tunelem
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/tr ... 11/110718/

i když to chvílema vypadalo, že budou betonovat spíš něco na nebi :) http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/tr ... 3.JPG.html

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 13.7.2011 8:10

zachovej paniku. mas na to 7 let a jsi teprve ve ctvrtaku..

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 13.7.2011 7:40

Martine, vážně se do toho musím nějak pustit, a to mimo jiné proto, aby mě v září nevyhodili ze školy... Bude třeba to skloubit do tématu, což snad nebude takový problém. Navrhuju sejít se osobně. Řeknu Ti jaký věci zatím mám v hlavě a uvidíme. Spolupráce s TSK není potřeba, ale zase by to možná vypadalo líp. Nevím. A nechce se mi to řešit na fóru...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 12.7.2011 21:23

Absolut píše:Ohledně SSZ přes TT - mám tam nějaké nápady a moc rád bych je zakomponoval do nějaké publikační činnosti, jenže nejsem schopen se k tomu dokopat. Viděl jsem v zahraničí mnoho elegantních řešení, které ovšem nemají oporu v ČSN a v našem státě by potřebovaly taky nějaký normativní argument proč je navrhnout a použít namísto "jednodušších" zavedených metod. To je běh na dlouhou trať. A není to na diskusi na TF, ale na pivo.
Pokud se do toho chceš pustit, zařídím, že ti partnerem bude TSK-ÚDI oddělení říení dopravy :-). Sami na to nestačíme, byť na konec prázdnin už taky něco plánuju. Jenom podotknu, že i v našem státě, v Plzni, mají přes koleje jen blikačky... Ondra Vohradský nás určitě podpoří též.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 12.7.2011 19:07

Ohledně SSZ přes TT - mám tam nějaké nápady a moc rád bych je zakomponoval do nějaké publikační činnosti, jenže nejsem schopen se k tomu dokopat. Viděl jsem v zahraničí mnoho elegantních řešení, které ovšem nemají oporu v ČSN a v našem státě by potřebovaly taky nějaký normativní argument proč je navrhnout a použít namísto "jednodušších" zavedených metod. To je běh na dlouhou trať. A není to na diskusi na TF, ale na pivo.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 12.7.2011 19:02

Na Poliklinice se nové nástupní hrany už dělají, na Čechově čtvrti budou nejspíš taky. Přístaviště nevím, Pobřežní cesta se určitě dělat nebude, je tam zánovní povrch. Ohledně přístřešků v Modřanech je problém v tom, že ty zastávky jsou v majetklu města, nikoliv DP. Město uzavřelo smlouvu s JCDecaux na nové přístřešky, ale jen "rámcovou" na téma "udělejte X přístřešků" bez specifikace kde. No padlo i na Modřany a tak se místy zdemontovaly staré přístřešky (už asi před rokem) a pak milé JCD zjistilo, že na zastávky Modřanská škola až Černý kůň se nedostane s technikou, tak se tam plán na přístřešky JCD zrušil a tiše se zapomnělo na to, že tam někdy nějaké přístřešky byly. Nejpalčivější je to asi na Modřanské škole d.c., kde často čekají na dešti lidi uz přilehlého office MF Dnes. No ale lidi si zvykli. A stížnosti psali lidi jen na DP, který je zde bohužel zcela nevinný.

Squish: Tady byl problém ve volbách, kdyby nebyly volby, tak bych to výval dotlačil ke zdárnému konci. Teď začalo vysvětlování co je to tramvaj a že tramvaj nekouše znovu od začátku.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 12.7.2011 11:46

abs.: děkuji za info. doufám tedy, že to vyjde. co přístaviště a pobřežní cesta? případně část zastávek v modřanech, kde není zvýšená nást. hrana (tuším čechova čtvrť, poliklinika modřany)? a co přístřešky? sorry za záplavu dotazů.

fořtík: já bych si to představoval následovně: zúžení 2+2 pruhu na 1+1 resp. 1,5+1,5 (0,5 = cyklopruh), pak není SSZ zapotřebí. a pokud by jó musely být 2+2 pruhy, pak tedy SSZ přes vozovku a přes tramvajové koleje jen blikačka s nápisem tramvaj má přednost. zrovna jsem byl ve freiburgu a všude se taková značka krásně vyjímá (je na ní vykřičník, symbol tramvaje a nápis "hat Vorrang", tedy "má přednost" - mnichovská verze zde: http://t1.ftcdn.net/jpg/00/30/65/78/400 ... i2F8uC.jpg nebo http://www.fahrgaeste.de/img/trambahn/0 ... orrang.JPG).

Squish
Uživatel

Příspěvek od Squish » 12.7.2011 10:26

Popravdě mě dopravní demence městské části Prahy 4 štve čím dál tím víc.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 12.7.2011 9:21

Pawel: Mělo dojít k úpravě zastávek Dvorce, Kublov a Podolská Vodárna, dokonce jsem osobně dělal projekt na dopravní značení (stíny podél ostrůvků), které mělo fyzickému rozšíření zastávek předcházet, aby se řidiči naučili na užší pruhy resp. jejich nižší počet, ale protože je to na Praze 4, tak k tomu nedošlo, byť to bylo ve stavu schváleného projektu dopravního značení a stačilo jen tam ty barvy nastříkat a tabule namontovat... Snad tedy dojde rovnou ke stavební úpravě...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 11.7.2011 23:57

pawel píše:k rekonstrukci TT výtoň-modřany: dojde k úpravě ostrůvků po vzoru plzeňské, případně k dalším úpravám směřujícím ke zkulturnění okolí tratě (přechody apod.)? díky..
Předpokádám přinejmenším zmrvení zastávek Poliklinika Modřany, či Čechova čtvrť, na nichž očekávám světelně signalizované přechody, kde se bude stejně chodit na červenou. 8-)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 11.7.2011 20:52

kruťák píše:Podle DPP tam budou moderní informační systémy (= bohužel mastodonti)
Ale je to marný ](*,) , je to marný ](*,) ...je to marný :smt075 . A ještě navíc snad každý sloupek na Modřanské trati má prosvětlenou lucerničku, tedy disponuje nějakým zdrojem el. energie, tak by to tuplem neměl být problém. To je zajímvý, sedačky do ForCitek se řešily jak dlouho (stejně to bylo cinklý), a tohle se naistalovalo, penízky přetekly z díry do díry a ticho po pěšině a vesele se ty mr*ky budou dál instalovat. Jsem čekal, že k tomu aspoň někdo něco kvákne, třeba nějaká supr píár zprávička, jak jsou úžasný a že je tím pádem musíme dát i do Modřan... Jen ať to rozmlátěj, krom toho s tím na řepské trati již někdo beztak začal. Blil bych velebnosti :smt078

Odpovědět