Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce TT
Budou na Podolí, Kublov a myslím Braník a Dvorce
-
matejbrozek
- ovocnář
Vždyť ty mastodonty stejně hned rozmlátěj.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě. Podle této reportáže ČT tam budou minimálně bezbariérové přístupy. Podle DPP tam budou moderní informační systémy (= bohužel mastodonti) a podle mě bude všude, kde to půjde, osazeno trubkové zábradlí. 
k rekonstrukci TT výtoň-modřany: dojde k úpravě ostrůvků po vzoru plzeňské, případně k dalším úpravám směřujícím ke zkulturnění okolí tratě (přechody apod.)? díky..
Doplním, že se tam rekonstruuje jakási křižovatka stok na předmostí Čechova mostu. Již během roku se, pokud mám dobrou paměť, po kouskách realizovaly části blíž mostu.MM-Mikulovsky píše:...mluvilo se tu na TF ohledně nemožnosti pustit TRAM Čechův most - křižovatka Staroměstská - Malostranská kvůli nějaké cizí (pro mne = asi inženýrské sítě) akci v (u) zastávce Právnická fakulta DC.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Reko TT by měla být, dle dostupných info, od výhybek ND po 1/3 křížení za zastávkami Staroměstská.
Co si matně vzpomínám, mluvilo se tu na TF ohledně nemožnosti pustit TRAM Čechův most - křižovatka Staroměstská - Malostranská kvůli nějaké cizí (pro mne = asi inženýrské sítě) akci v (u) zastávce Právnická fakulta DC.
Co si matně vzpomínám, mluvilo se tu na TF ohledně nemožnosti pustit TRAM Čechův most - křižovatka Staroměstská - Malostranská kvůli nějaké cizí (pro mne = asi inženýrské sítě) akci v (u) zastávce Právnická fakulta DC.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
nebude
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, ale je to tam zavřený, takže cca jo.
PS: Více řeknou povolaní, taky by mě to zajímalo.
PS: Více řeknou povolaní, taky by mě to zajímalo.
Jeden malej dotaz. Bude se letos rokonstruovat i úsek Staroměstská - Právnická fakulta?
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kotvy jsou v obou vámi řešených obloucích, tedy jak před, tak za Pobřežní cestou. 
To je za prvé, ty poloměry, jako další je převýšení.Proxy píše:Jaký je rozdíl mezi dráhou a tramvajovou tratí?
Určitě poloměry oblouků jsou na velké dráze větší, a proto je tam možná i vyšší rychlost bez deformace oblouku. Malé poloměry bohužel ujíždí více, pokud se po nich nejezdí krokem...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, pochopil správně MM-M, že právě tam kotvy jsou, tak proč je nedávat i na jiné exponované oblouky a proč čekat až ujedou
Kotvy naopak nevím, jestli jsou mezi Braníkem a Cestou, ale mezi Cestou a Přístavištěm 100%
http://foto.prazsketramvaje.cz/2008/rij ... /index.php
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Proxi: Já jsem Karosáka pochopil jako příklad úseku užití kotev Přístaviště - ¨Pobřežní cesta (i když sám si rozhodně užitím tam nejsem jist - určitě jsou o oblouk vedle mezi Pobřežní cestou a Nádr. Braník).
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pocit, že zrovna mezi Přístavištěm a Pobřežní cestou ty kotvy jsouKarosák píše:Jasný. Já si zase říkal, že na velké dráze se jezdí vyššími rychlostmi s těžšími vozy. Ale jo, zní to logicky. A proč se třeba ty tratě, jež se nezalévají betronem/živicí, alepoň nekotví, jako např. Přístaviště-Pobřež. cesta, když je riziko, že ujedouA jak je to s tím 3. podbíjením TT. Dělalo se / dělá se
Třetí podbití se dělá i u tramvajových tratí - nevím jestli vždy, ale při větších rekonstrukcích určitě - většinou po chvíli zkušebního provozu...
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
podvečerní foto průjezd Branická - Výtoň http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1107/tram/