Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
jaydee2008
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce TT
já myslím, že k tý betonový hrůze na rohu Jiráskáče trocha asfaltu vadit nebude, už není totiž co zkazit.MM-Mikulovsky píše:m@rtin: Naprostý souhlas - na Jiráskáči to provedení zastávek je totálně nevhodné a proto mi vždy bude také vadit!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
m@rtin: Naprostý souhlas - na Jiráskáči to provedení zastávek je totálně nevhodné a proto mi vždy bude také vadit!
Teď koukám, že na zastávkách bude asfaltový kryt. Takže ani na zámkovou dlažbu nezbyly peníze... Kde jsou ty časy, když se rekonstruovaly ulice Černokostelecká, Českomoravská nebo Sokolovská. Tuhle low cost trať ještě na Plzeňský přežiju, ale kde mi to pije krev je Jiráskovo náměstí - do historickýho centra plácnout tohle zábradlí a moře asfaltu místo pražský mozajky 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si dnes konečně dokázal udělat trochu času a mrknout se po delší době na REKO TT do Řep - udělali od mé poslední obhlídly pořádný kus práce. Žel se s tím "klaunovským" zábradlím budeme muset smířit, na dosti zastávkách již rostou i přístřešky, ještě jsem však nikde nezpozoroval sloupky či další info systém. Jinak vzpomínám, že někomu zde na TF se zdály ostrůvky vysoké a bál se kvůli tomu nemožnosti provozování tramvají s výklopnými dveřmi (což jsou v Praze samozřejmě všechny T6A5). Dle mne výšku ostrůvků opticky zvětšuje otevřený svršek TT. Když se podívám (viz. přiložené foto z Kotlářky DC u místa pro zastávkový sloupek) na výšku stoupání od úrovně kolejí, tak nástupní hrana bude +/- ve stejné výšce jako na zastávkách na Barrandovské TT.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Martine, prectou si email, byli take mezi prijemci.. 
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak je ten úsek v tom případě z nadpozemsky dokonalých panelů a kolejnicPetr píše:Aby ses nemýlil... Úsek Bertramka - Klamovka pochází z let 1997 a 1998!!!!!MM-Mikulovsky píše:(...)Dále na Klamovku byla reko provedena snad před třemi či čtyřmi roky a i přes variantu BKV to vypadá, že by měla TT slušnou dobu vydržet, protože vede poměrně přímo.(...)
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Samotneho by mne zajimalo priblizne datum toho prebousovani esicka mezi U Zvonu a Klamovkou v roce 2006 ci 2007. Fotil jsem tam tehda ty krasne leskle pásy, ale zaboha fotku po hodine hledani nemam..
Jen dodam co se mi prave objevilo v redakcni poste jako upresneni (dekujeme!) :
1997 - první souvislá výměna svršku metodou BKV panelů mezi Klamovkou a Kavalírkou, v následujícím roce se souvislá výměna uskutečnila od Bertramky nad zastávku U Zvonu.
2000 - proběhla souvislá obnova svršku z BKV panelů mezi Klamovkou a Zvonem.
2003 - souvislá obnova svršku Tomáškova - Bertramka.
Jen dodam co se mi prave objevilo v redakcni poste jako upresneni (dekujeme!) :
1997 - první souvislá výměna svršku metodou BKV panelů mezi Klamovkou a Kavalírkou, v následujícím roce se souvislá výměna uskutečnila od Bertramky nad zastávku U Zvonu.
2000 - proběhla souvislá obnova svršku z BKV panelů mezi Klamovkou a Zvonem.
2003 - souvislá obnova svršku Tomáškova - Bertramka.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
NA to se nedá nic jiného než
Je to v poměrně dobrém stavu.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Aby ses nemýlil... Úsek Bertramka - Klamovka pochází z let 1997 a 1998!!!!!MM-Mikulovsky píše:(...)Dále na Klamovku byla reko provedena snad před třemi či čtyřmi roky a i přes variantu BKV to vypadá, že by měla TT slušnou dobu vydržet, protože vede poměrně přímo.(...)
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To skutečně bylo takto v plánu. Mezi Bertramkou a Klamovkou je kromě douhého S na terénním zlomu přímá trať dělaná v BKV celkem nedávno, odhadem 4 roky. Tudíž vzhledem k objemu financí je logické, že se tenhle kousek nedělá. Cca 5 let by měl být ještě ve slušném stavu a tipnu si, že se dodělá za takových 8 let...krtinek píše:A to bylo takhle v plánu, nebo nějaká náhlá změna?Vždyť ještě před měsícem na idnesu strašili, jaký kolaps vznikne, až zde busy nepojedou po TT... Já vím, nesmím věřit všemu, co se píše, ale přece se vždycky mluvilo o KOMPLETNÍ rekonstrukci Plzeňské.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vyndej peněženku, z ní vytáhni odhadem 100 milionů a můžeme začít stavět i na dvoře.MM-Mikulovsky píše:Spíše, jako MO kolegové, lituji, že se nedělá rovnou nový dvůr stejně nyní uzavřené vozovny - v některém z brzkých let si tedy kolegové opět budou muset zopakovat letošní výjezdy/zatažení z jiných vozoven.
Soudruzi v Motole by měli být rádi, že se jim udělal vjezd a výjezd.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já té (i)DNES v tomto nevěřil - vždy se mluvilo o kompletní reko od (bez) zastávky Klamovka do Řep + reko křížení na Andělu a s Radlickou. Pro mne bylo naopak velmi milým překvapením, že se od Radlické reko TT až cca napůl cesty k Bertramce. Ovšem je to pochopitelné v esíčku OR 30 a mezi ním a radlickou v červnu to snad i několikrát prasklo. Dále na Klamovku byla reko provedena snad před třemi či čtyřmi roky a i přes variantu BKV to vypadá, že by měla TT slušnou dobu vydržet, protože vede poměrně přímo. Výjimkou je jedno místo nacházející se cca vpůli mezi zastávkami U Zvonu a Klamovka, kde je pomocí krátkého esíčka vyosení TT cca o šířku tramvaje (když se k němu blíží dvě protijedoucí, tak to působí z čelního pohledu, že se srazí, protože se to nachází i ve zlomu horizontálním – k Motolu je rovina / k Andělu TT vede z kopce). Osobně bych tedy jen ještě toto místo z preventivních důvodů nahradil W-tramem, protože se v obloucích panely BKV posouvají nejčastěji a následně „rolují“ navazující asfaltový povrch silnice – je to tedy jistě to nejslabší nyní místo nereko úseku.krtinek píše:A to bylo takhle v plánu, nebo nějaká náhlá změna?Martin Šubrt píše:mezi Bertramkou a Klamovkou se nic dělat něbudeVždyť ještě před měsícem na idnesu strašili, jaký kolaps vznikne, až zde busy nepojedou po TT... Já vím, nesmím věřit všemu, co se píše, ale přece se vždycky mluvilo o KOMPLETNÍ rekonstrukci Plzeňské.
Spíše, jako MO kolegové, lituji, že se nedělá rovnou nový dvůr stejně nyní uzavřené vozovny - v některém z brzkých let si tedy kolegové opět budou muset zopakovat letošní výjezdy/zatažení z jiných vozoven.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No právě, tam přece nic nebezpečného nevzniklo, když přechod je před a daleko za.Damir Holas píše:dříve byla uzavřena opačná polovina vozovky
A to bylo takhle v plánu, nebo nějaká náhlá změna?Martin Šubrt píše:mezi Bertramkou a Klamovkou se nic dělat něbude
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak v úseku Anděl - Bertramka už je skoro hotovo a mezi Bertramkou a Klamovkou se nic dělat něbude. Přejezd u Klamovky je hotový a úsek ke Kavalírce je taky dávno rozdělaný...krtinek píše:Ještě dodatek - už se to tu tak trochu řešilo před asi 14 dny, ale vážně se ještě ani nekoplo do celého úseku Anděl - Kavalírka. Nechci strašit, ale zas tak malý úsek to není!