Informuji, že všechny (v provozních vlacích) APEXy typu DT-04 (v 15T) a DT-06 (v KTN) - od minulého týdne mají nahrané automatické hlášení zastávek, což lez poznat tím, že v základním zobrazení jsou tlačítka "dispečer", "menu", "hlášení" v negativu (černé pozadí a bílí text)

takže po zmáčknutí "menu" lze najít ikonku (v 15T pravý sloupec asi druhá shora) "způsob hlášení" a pak volit "manuální/automatické".
OVŠEM PODSTATNÉ JE ŽE BYL VYDÁN (a včera odpoledne rozeslán) UPRAVENÝ POKYN K TÉTO NOVINCE, JENŽ ŘÍKÁ, ŽE OD 7.3. = JIŽ POZÍTŘÍ, PŘI ZADÁNÍ KÓDŮ DO APEXU SE V ZÁKLADNÍM STAVU ZOBRAZÍ VPRAVO DOLE MÍSTO DOSAVADNÍHO "HLÁŠENÍ" NOVĚ "AUTO" + ŘIDIČI JSOU TOTO POVINNI POUŽÍVAT (ZMĚNA NASTAVENÍ MÁ BÝT POZNATELNÝ V SYSTÉMU DORIS!
Já měl první osobní zkušenost s automatickým hlášením teprve předevčírem na zkušebním voze a lince 3 a až na jedno "bezproblémové půlkolo",
jsem měl na každé jiné půlkolo cca 4 zastávky, automaticky neodhlášené - protože APEX ukazoval, že jsou ještě o kus dál, byť jsem stál čelem u označníku. Problém byl, že většinou to byly zcela odlišné zastávky = v každé projeté zastávce to alespoň 1/2 případů fungovalo správně = spustilo se většinou +/- při vjezdu čela do zastávky (ať je pro jednu či dvě soupravy)
nejsem vůbec přesvědčen o spolehlivosti tohoto systému a tedy velmi pochybuji, že bude přispěním k omezení tzv sjetí (či vjetí do nesprávného směru výhybky) - ovšem mám nápady jak toto úpravou naprogramování tras linek opravit. Jediné v čem vidím momentálně velké plus, že se tím maximálně možně sjednotí časová prodleva mezi odhlášením zastávky a otevřením dveří = umožněním výstupu cestujících

čímž by měla být zlepšena jejich orientace a to by se mohlo odrazit v rychlejším vystupování = zkrácení stanicování.