100% souhlasvon Špilberk píše:....On je jaksi problém, že když se řeklo áá (prodáme tramvaje), tak se musí říct béé (s čím se bude jezdit). .... Takže, když mi někdo řekne, že se prodá 50 15T a řekne zároveň, jak si představuje obnovu právě sól - kdy, kolik, za jakou cenu a jakého typu, tak to klidně vezmu.
Taky je problém, že odchodem 14T a ještě i 50 (?) 15T by dostala na frak nízkopodlažnost, a to momentálně bez řešení náhrady. Tak ať mi ještě někdo vysvětlí udržení nebo dokonce další rozšiřování nízkopodlažnosti MHD, a taky budu hned klidnější.![]()
P.S. Jo a taky se přece začne projevovat, že MHD je priorita města, tedy se začnou budovat nové TT a bude potřeba víc tramvají.
Ovšem je tu problém, že prostě 15T se "výhodně" = za nákupní cenu rozhodně nedá podařit prodat = DPP/Praha by na tom tratily.
Mne vychází, že by stálo za to, objednávku tříčlánkových 15T snížit o 60ks (na 190kusů) a místo těch 60ti tříčlánkových odebrat 75 až 80 dvoučlánkových (jenž by se dali považovat jako "kapacitnější sólo") = místo 60ti nevyrobených středních článků by ŠT dodala 15 až 20 dvoučlánkových 15T (jejích předních a stejný počet i zadních článků) navíc. Osobně takové vozidlo kapacitně a snad i početně (včetně rezervy) vidím jako vhodné na noční spoje a o 100% nízkopodlažnosti nebude moct být řeč dokud tato nebude i na nočních linkách - proč by vozíčkáři měli být při oslavách či jiných společenských akcích při používání MHD omezováni (v porovnání s ostatními lidmi - a to nejen zdravými, ale např. i nevidomými) jen na denní linky?