http://www.prazskypatriot.cz/nove-dotyk ... metropoli/
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/t ... oli-362357
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Hodně konečných se na panel vejde s odpočtem i šipkou. Dlouhé názvy bych raději zkrátil než rotoval.gabuliatko píše: V metru se název stanice (pokud má být rozumně čitelný) nevejde na panel, (musí rotovat).
Myslím, že pokud nebude nějaké šílené pásmování (že by někam zajížděla každá 4. souprava jednou za 20 minut), není tohle v metru potřeba. On význam toho odpočtu není ani tak v tom, že bych věděl, za jak dlouho mi to přesně pojede - stejně to neurychlím ani nemám lepší alternativu. Význam je v tom, že to dává cestujícím vědět, že se něco děje. Zrovna nedávno jsem na Palmovce čekal na metro v intervalu cca 12 minut. Nejdřív jsem si myslel, že panel kecá, ale když odpočet po předchozím vlaku dospěl k 10 minutám, metro nikde a odpočet měl přes dvě minuty, pochopil jsem, že je odpočet správně - a byl jsem spokojeným, protože jsem věděl, že je metro jen zpožděné a za chvilku přijede. Kdyby tam odpočet nebyl a u hodin naskakovala jedenáctá a dvanáctá minuta, už bych sháněl náhradní dopravu.1:45 ? Nádr. Holešovice
4:15 ? Ládví
7:30 ? Letňany
No jo, aleFiJi píše:V PID máme pro tento nápis zkratku ? (šipku), která se používá v autobusech, tramvajích, ve vlacích a ve vnitřních panelech ve vlacích metra. Takže by bylo rozumné ji používat i na nástupištích. Výhoda je, že může být rovnou před názvem stanice a nemusí se nijak střídat. Ještě by bylo fajn, kdyby ta šipka byla všude stejná (myslím, že někde se používá plná a někde obrysová). Také by se mohla používat na dopravních pláncích pro konečné a pásmové stanice.Bobik píše:se akorát bude měnit jazyková verze nápisu "tento vlak končí ve stanici".
V PID máme pro tento nápis zkratku ? (šipku), která se používá v autobusech, tramvajích, ve vlacích a ve vnitřních panelech ve vlacích metra. Takže by bylo rozumné ji používat i na nástupištích. Výhoda je, že může být rovnou před názvem stanice a nemusí se nijak střídat. Ještě by bylo fajn, kdyby ta šipka byla všude stejná (myslím, že někde se používá plná a někde obrysová). Také by se mohla používat na dopravních pláncích pro konečné a pásmové stanice.Bobik píše:se akorát bude měnit jazyková verze nápisu "tento vlak končí ve stanici".
Při zaseklé MUVce (jezdilo se Zličín - Butovice) na Hůrce staniční panel v klidu hlásal Černý most.ElWapp píše:Dnes na Muzeu A pozorováno odstranění animací ze staničních LED panelůSkladba informací jinak zůstává stejná.