Hm, tak sem tuhle (pozor, opačné řazení příspěvků!) našel diskuzi o trolejových kontaktech výhybek, včetně tzv. "přidržovacích" (kámen úrazu) a proč tomu nevadí 2xT6 nebo KT8... takže jedině souprava T3+wana, alespoň dokud ještě existujou výhybky s tímto ovládáním.Bald píše:Určitě ne - odblokovací kontakt musí být nastaven pro jízdu dvojice s jedním ptg (T6) nebo KT8 - rovněž jeden ptg.
T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Z wany nelze přes klasický kabel řídit T3R.P na naopak z T3R.P lze řídit wanu? Čím je to způsobené?pawel píše:...a pokud bychom chtěli pořadí jako v liberci (wana+newana), musely by se dvojice spojit automatickým spřáhlem...
Mimochodem právě kabel je možná ta slabina ve spojování LF. Je pár míst, kde je kabel skoro napnutý u klasických tramvají, a u vozů s o metr větší čepovou vzdáleností by už to nemusel vydržet.
Zkrácená T3 je opravdu dost odvážný nápad, ale člověk se aspoň pobaví
nejjednodušší řešení, které ovšem DPP svým úžasným nátěrem kapánek odsunul do pozadí, by byly soupravy T3RP(V)+wana. holt by řidiči museli otvírat plošinu v 2.voze, nó. odlišení qůli průjezd.profilu řešit max. změnou barvy čelního buse + modrým piktogramem vozíčkáře na čele soupravy - a ne úlety á la 8251.
a pokud bychom chtěli pořadí jako v liberci (wana+newana), musely by se dvojice spojit automatickým spřáhlem místo toho středověkého systému, kterým disponují T3. fertik.
diskuse o nějaké zkrácené T3 jsou doopravdy mimo, člověk už se doopravdy nestačí divit, co za nápady se tady urodí...
a pokud bychom chtěli pořadí jako v liberci (wana+newana), musely by se dvojice spojit automatickým spřáhlem místo toho středověkého systému, kterým disponují T3. fertik.
diskuse o nějaké zkrácené T3 jsou doopravdy mimo, člověk už se doopravdy nestačí divit, co za nápady se tady urodí...
Určitě ne - odblokovací kontakt musí být nastaven pro jízdu dvojice s jedním ptg (T6) nebo KT8 - rovněž jeden ptg.Isidor píše:Není problém spíš ve vzdálenosti pantografů v soupravě wana+wana/T3, na kterou nejsou připraveny blokovací kontakty výhybek na troleji, než v délce vlaku?
No a taky ve skutečnosti, že wany "nesmí opustit Prahu 6"...
Možná je ten důvod nespojování LF někde jinde, 20cm oproti dvojici T6 přece nění tak drastický rozdíl...
T3: 15100mmm@rtin píše:A není náhodou o ten metr delší i než T6?
T6: 16100mm
VarioLF: 16200mm
Vše včetně spřáhel.
Není problém spíš ve vzdálenosti pantografů v soupravě wana+wana/T3, na kterou nejsou připraveny blokovací kontakty výhybek na troleji, než v délce vlaku?
No a taky ve skutečnosti, že wany "nesmí opustit Prahu 6"...
Neboj nezlobím.jara píše:Jako nezlob se na mě. Ale koukni se na liberec. Mají tam snad stejné skříně jako Praha a v soupravách jezdí. Proč praha nauvažovala nad tímto, že se to bude spřahovat do souprav???? Trošku mi to přijde zcestné myšlení toho, kdo rozhoduje o rekonstrukci a vybavení tramvaje. Zachvilku na tom bude Praha jako brno. To má také tisíce možnejch tramvají. Tak mi tady budeme mít na každou linku jinou tramvaj. A ještě ke všemu ve verzi socka největší!!!!
Vlečňákem jsem myslel vůz bez motorů, spřahovat se Pražská wana samozřejmě může s T3R.P(V).
Ja osobne si myslim, ze nez se obsadi vsechny linky, kde jezdi solo vozy wanama, tak se tahle vec nemusi resit. A to bude trvat hooodne dlouho.DavidD píše:Proč by to nepovolil? T6 má délku 16100 a T3 15200mm, a tak že rozdíl na soupravě je:32200-30400=1800mm.To znamená že souprava T6 je o 1,8 m delší než souprava T3. Tak proč by nemohla jezdit souprava delší o 1m????
Proč by to nepovolil? T6 má délku 16100 a T3 15200mm, a tak že rozdíl na soupravě je:32200-30400=1800mm.To znamená že souprava T6 je o 1,8 m delší než souprava T3. Tak proč by nemohla jezdit souprava delší o 1m????m@rtin píše:jara:
Protože v Praze je mnoho zastávek dlouhých akorát pro dvojici vozů T. Wana je asi o metr delší a pokud bys jí spojil třeba s T3R.PV, bude vlak delší, než některé zastávky. A nevím, jestli by to DÚ povolil. Asi určitě ne.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jako nezlob se na mě. Ale koukni se na liberec. Mají tam snad stejné skříně jako Praha a v soupravách jezdí. Proč praha nauvažovala nad tímto, že se to bude spřahovat do souprav???? Trošku mi to přijde zcestné myšlení toho, kdo rozhoduje o rekonstrukci a vybavení tramvaje. Zachvilku na tom bude Praha jako brno. To má také tisíce možnejch tramvají. Tak mi tady budeme mít na každou linku jinou tramvaj. A ještě ke všemu ve verzi socka největší!!!!DavidD píše:No pokud by jsi chtěl dát vlečňák za wanu,tak by jsi do wany musel dát TV Europuls.