A co Tě na tom tak dráždí? Tak to nám nedovtipům přej :-)mechurav píše:... zachvilku budeme mít nápisy asi úplně na všem ... ach jo, kam ten národ spěje ... atd.
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
no právě, v tom je ta legrace. otevírají se stejným směrem jako každá jiná skládačka, ale pro nechápající tam musel být nápis. zachvilku budeme mít nápisy asi úplně na všem, třeba si polepíme i vlastní osobní auto - pozor, bezpečnostní pás vás přimáčkne k sedačce a pod.Káem píše:)
Jaxe otevíraly ikarusí dveře jinak? Už si to nevybavuju, vím že tam byl nápis Otevírají se dovnitř, ale to snad každá skládačka ne?
ach jo, kam ten národ spěje, za chvilku si začnu myslet že američani jsou chytřejší. dneska jsem byl nakupovat a na dortu (jeho krabici), který měl na vrchu kopec krému a šlehačky a postavičky z marcipánu, byl nápis, neotáčejte...to snad každýho napadne, že když ten dort otočím, celé to zdobení se rozmáčkne o dno krabice. ale 99% čechů to asi neví, stejně jako u skládacích dveří, bezpečnostního pásu v metru, měchů u kloubových tramvají - každýmu přijde přeci divný že se v kloubové tramvaji něco otáčí, ale čechům asi fakt ne. úplně jsem se třeba smál, když člověk přecházel ulici po přechodu, auto ho pustilo ale tramvaj už ne, ale on čekla že ho pustí. větší komedii jsem neviděl když ho pak vyndalali po kousíčkách.
Naposledy upravil(a) mechurav dne 05.4.2007 13:14, celkem upraveno 1 x.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je výborný, celý pražský šotoušstvo včetně vybraných profesionálů, fotografů a adminů bude mít vomačkaný palice od měchu 14TJabberwocky píše:Však to taky byly jen příklady. A ty cedule mají primárně sloužit rodičům, kteří s menšími dětmi jedou, aby odhadli, že tam je pro dítě nezdravo. O účinku na samotné děti si iluse nedělámJo a dveří v ikarusu jsem se jako dítě dost bál, ani mě nemusely profackovat. Stačila cedule a ikarusí způsob otvírání.
Jaxe otevíraly ikarusí dveře jinak? Už si to nevybavuju, vím že tam byl nápis Otevírají se dovnitř, ale to snad každá skládačka ne?
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Ano, chce to trochu síly, ale odtlačit jde a na tom jaksi trvám. Neodtlačí ho člověk, který je účastníkem, ale druhý ano. Včera jsme to s kolegou prakticky vyzkoušeli...Smurfx píše:(...)To jak tu někdo říkal, že se to dalo bez problému odtlačit tak to je opravdu hloupost. Vydutý měch je opravdu dost tvrdý. Když jsem viděl tu přimáčklou holčičku tak se tatínek opravdu snažil ten měch odtlačit a nic... (...)
Také přispěju "troškou do mlýna"...: Má osobní zkušenost z kloubového vozu, ale nikoliv 14T, ale KT8D5. Stoupl jsem si do míst, kde jsou měchy na onu točnu, opřel se o gumu zakrývající měchy a rukou se chytl svislé tyče. Když jsem čekal zatáčku, přisun ul jsem se blíže k tyči a ruka byla od lokte po dlaň vedena stejným směrem s tyčí. Ovšem to jsem netušil co se stane. Tramvaj začala zatáčet a přivírala mi ruku mezi gumu kryjící měch a svislou tyč. Byl to mírnější oblouk. Pokud by byl prudší, měl bych už ruku v sádře, poněvadž by byla zlomená. Takže si nemyslím, že problém je jenom u 14T. 
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To mě taky napadloP_V píše:Napište to někdo do n@vy, mohlo by být veselo: dryáčnický komentář, inscenovaný rodič se zafačovaným dítětem, z kontextu vytržená odpověď dětského lékaře, demonstrace síly měchu drcením melounu, Kuchařová absolutně mimo mísu...
To Jabberwocky: Toho italského turistu jsem dnes viděl také a také jsem si mech vyzkoušel. To jak tu někdo říkal, že se to dalo bez problému odtlačit tak to je opravdu hloupost. Vydutý měch je opravdu dost tvrdý. Když jsem viděl tu přimáčklou holčičku tak se tatínek opravdu snažil ten měch odtlačit a nic...
Pomalu bych ale tuhle debatu o měchu a tyči ukončil, už to asi nikam dál nepovede než sem. Někdo tvrdí nebezpečné, někdo tvrdí nedomyšlené, někdo tvrdí, že je to hloupost lidí (s čímž se ale musí počítat při konstrukci tramvaje pro lidi že
Jabberwocky píše:Takže, jakmile jsem vylezl z práce, první co přijelo, byla jako s uděláním 14T. Jsa od přírody povahy badavé, šel jsem se přesvědčit, jak to tedy vlastně je.
K tvrzení, že žádný inteligentní člověk atd.: Skoro celou cestu z Lazarské na Anděla stály v obou kloubech, na které jsem měl výhled, čtyři osoby rozumu mdlého. Měnily se, takže jich bylo vlastně ještě víc. Důvodem bude podle mě spíš to, že to místo je ve zvýšeném článku jediné, kam se člověk může postavit, aniž by vadil těm, kteří chtějí projít (přímo navazuje na řadu sedaček). Působí velice nenápadně, takže obviňovat je z toho, že lezou, kam nemají, není dle mého mínění na místě. Pravdou je, že člověk tam většinou neleze celý, ale když uhýbá druhému, leckdy se tam třeba ramenem dostane.
V zatáčce to cestujícího většinou vytlačí ven, ale dvakrát jsem byl svědkem toho, že se něco chytilo. Jednou to byla taška s nákupem - pán si toho ani nevšiml, ale jestli vezl vajíčka, bude doma překvapený. Podruhé to laplo za rameno italského turistu a fakt se nevykroutil.
Jelikož jsem zvědavý, zkusil jsem se také nechat skřípnout. Petře, měch se ve vybouleném stavu odtlačit nedá. Ta síla, kterou vyvine, není vůbec malá. Na rovině si s měchem člověk může dělat, co chce, ale v oblouku ani náhodou. Měl jsem strach nechat se lapit moc, tak jsem to zkusil jen ramenem jako ten Ital. Nu, na smrtelný úraz to nebylo, ale pocit je to blbý, a když tam člověk nechá větší kus těla, dost to bolí. Pokud by to opravdu laplo někoho víc, byla by z toho minimálně pohmožděná žebra. Představa, že tam mám hlavu, je dost nepříjemná. Nedejpámbu, aby to třeba nějakému dítěti přimáčklo na tu horizontální tyč obličej - z toho by klidně mohl být vážný úraz.
"Má pravdu, předsedo!" Není nad osobní zkušenost - podařilo se mi náhodou taky potkat Poršetu a vyzkoušet ten měch. Takže přispěju taky svým názorem: Když se člověk potřebuje odklidit v plném voze od dveří a dostane se do podvozkového článku, opravdu je tady na boku jediné místo, kde by stojící nepřekážel. Ten řidič - bohužel - nejel moc hladce a když to cukne, člověka to tam posune tak trochu samo. Ještě k tomu se tam nedá stát kdekoliv, páč je tam patka, která přidržuje točnu.
Odtlačit se ten návalek dá, ale musí se člověk zapřát o protější tyč - když se tam tedy dostane děcko, samo se odtamtud nedostane - buď musí někdo pomoct nebo se musejí tramvaj narovnat.
Lebce dítěte by to asi neublížilo - mají ji díky bohu pružnější. Jedině snad při nějakém hodně nešťastném postavení části těla vůči tyči by mohlo dojít k poranění. Ale hlavně tam vznikne panika - ječící dítě, do toho ječící maminka.
Docela by mě zajímalo, co je pod tím návalkem - jestli se při jeho vyboulení pod ním vytváří dutina nebo jestli se s ním do vozu tlačí i něco jiného (např. nějaké izolační vrstvy). Kdyby pod ním nic nebylo, mohli by se odpovědní pánové zamyslet nad použitím jiného mechanizmu. Jestli tam ten návalek ale takhle úplně být musí, měla by se horizontální tyč posunout víc k návalku a prodloužit jí přes inkriminované místo. Níž k podlaze by se mohla dát pak tyč stejná.
Ja se stavím na stranu těch, co tvrdí, že to nebezpečné je. Už kdysi dávno (9111) jsem odtamtud viděl utíkat malýho kluka, kterýho to v zatáčce dosti vyděsilo. Já jsem tedy svým úsudkem i zkušenostmi z Astry tušil, že se bude boulit, ale zjevné to rozhodně není... Zrada je taky, že když se kloub natahuje, konce se jakoby odrolovávají. Logické by tedy bylo, že když se smršťuje, tak se sroluje, což ale on, světe div se, nedělá
V souvislosti s tím jsem si vzpomněl na výborně řešené klouby RT6, které nemají varhánky takže mezi články tramvaje opravdu nikoho nechytí a přesto se neboulí a ještě vypadají velmi elegantně a jsou prostorově nenáročné... http://www.mestskadoprava.net/galeria/g ... nan-06.jpg
P.S. A překračování bezpečnostního pásu je méně četné, než si možná vybavujete, ta psychická bariéra je docela podstatná. Občas to sleduji. To ovšem nemluvím o překračování těsně před zastavením soupravy- to už skutečně ohlídat nelze.
P.S. A překračování bezpečnostního pásu je méně četné, než si možná vybavujete, ta psychická bariéra je docela podstatná. Občas to sleduji. To ovšem nemluvím o překračování těsně před zastavením soupravy- to už skutečně ohlídat nelze.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Ach jo, škoda že supertajný Termix pořád nikde :-( Měl bych jedno ilustrativní foto, ale do veřejného vlákna ho nedám, jelikož by všichni zase ):-OP_V píše:Napište to někdo do n@vy, mohlo by být veselo: dryáčnický komentář, inscenovaný rodič se zafačovaným dítětem, z kontextu vytržená odpověď dětského lékaře, demonstrace síly měchu drcením melounu, Kuchařová absolutně mimo mísu...