S tím sjednocením bych souhlasil, ale protože, jak vidno je to nepřesné, tak jako jediné praktické využití automatického hlášení vidím jako "pouhou pojistku zapomenutého ručního odhlášení" (potažmo záskok za úkon kolegů, kteří na něj někdy i záměrněvon Špilberk píše:...Kromě bezpečnosti jsem si přečetl ještě jeden důvod: sjednocení hlášení zastávek. Nejdřív jsem to nechápal, ale už: Zkrátka dřív hlásili někteří řidiči zastávky lépe a jiní hůře. Nyní je budeme hlásit všichni stejně blbě.
1.) zaměření zastávek nikoliv cca na jejich střed, ale přesně na označník
2.) povinnost hlásit zastávky "ručně" řidičem (jeho nezmatení jestli má či nemá APEX s automatickým hlášením)
3.) nainstalované automatické hlášení by dokázalo opravit chybu řidiče (i za cenu, že se to naprogramuje, že by to -proti současnosti- odhlásilo klidně i za zastávkou - zejména po dočasném výpadku signálu, ale nejlépe by to bez odhlášení podle detekované polohy nastavilo nejbližší následující zastávku)
PS: Já sice stále jezdím s 15T se zapnutým automatickým hlášením, ale poslední týdny takřka všechny zastávky odhlašuji ručně - výjimkou jsou jen ty, které se mi odhlásily automaticky předčasně (při stání před zastávkou či i SSZ či křížením, přechodem před ní) - ovšem i toto se snažím minimalizovat (nedojížděním k obsazené zastávce, k SSZ se stůj atd.). Žel jsem stále z blbnut, že po čase mám nemalé procento neodhlášených zastávek.