Afterman: Nechci vymýšlet závady, ale taky nechci jen nadávat na střídacím bodě, jak jsou ty wany na ***, když to jsou jinak (podle mě) supr stroje-hodně muziky za málo peněz. To tu však nechci rozebírat. Proto pátrám a ptám se, jak mohu pomoci s řešením problému. A že je to problém to se prosím nesnažte zpochybnit. Dejte si službu na něčem vzpurném a uvidíte. Pár zastavení třeba jde, ale někdy vám prostě madlo div nevyrazí zuby, řacha jak blázen a když je slizko, zablokovaná kola pochopitelně kus sklouznou, to jejich profilu jistě dobře nedělá a rány od mezivozových spřáhel jejich uložení také neprospějí, rázy do konstrukce...
Dál mě taky vrtá hlavou, že jezdí v mnoha provozech, leč s tímto problémem jsem se nikde nesetkal...jel jsem s tím v Plzni, LBC, Ově, Olmu a přišlo mi OK. Třeba Varia to mají dost natuho a přijde mi, že se odlepují skokem z místa, nicméně bez násilí...ale jen dojem, jel jsem jen jako kaštan a může to být obsluhou.
Co se údržby týče, již dávno jsem přemýšlel, jak si depa předávají materiály a zkušenosti s údržbou a vozů, ale jak koukám, byl jsem přehnaný optimista. O předávání zkušeností mezi městy ani nehovořím. Asi zase úloha padne na bedra nadšenců a srdcařů.
Abych jen nehanil, tak dneska jsem si spravil chuť s 8405. Veliká šmakulajda vážení dílenští