T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Příspěvek od Karosák » 26.11.2013 0:38

9001: Tvrdý nástup ČB může být i u vozu v sóle. Stalo se mi na KTN a též měl jsem někdy ze začátku solo T6, která v 5 km/h zablokovala kola páka nepáka. Zábrzdkama by to jistě prošlo, ale leckdo při tom taky prošel předním oknem :?
Afterman: Nechci vymýšlet závady, ale taky nechci jen nadávat na střídacím bodě, jak jsou ty wany na ***, když to jsou jinak (podle mě) supr stroje-hodně muziky za málo peněz. To tu však nechci rozebírat. Proto pátrám a ptám se, jak mohu pomoci s řešením problému. A že je to problém to se prosím nesnažte zpochybnit. Dejte si službu na něčem vzpurném a uvidíte. Pár zastavení třeba jde, ale někdy vám prostě madlo div nevyrazí zuby, řacha jak blázen a když je slizko, zablokovaná kola pochopitelně kus sklouznou, to jejich profilu jistě dobře nedělá a rány od mezivozových spřáhel jejich uložení také neprospějí, rázy do konstrukce... :(
Dál mě taky vrtá hlavou, že jezdí v mnoha provozech, leč s tímto problémem jsem se nikde nesetkal...jel jsem s tím v Plzni, LBC, Ově, Olmu a přišlo mi OK. Třeba Varia to mají dost natuho a přijde mi, že se odlepují skokem z místa, nicméně bez násilí...ale jen dojem, jel jsem jen jako kaštan a může to být obsluhou.

Co se údržby týče, již dávno jsem přemýšlel, jak si depa předávají materiály a zkušenosti s údržbou a vozů, ale jak koukám, byl jsem přehnaný optimista. O předávání zkušeností mezi městy ani nehovořím. Asi zase úloha padne na bedra nadšenců a srdcařů.

Abych jen nehanil, tak dneska jsem si spravil chuť s 8405. Veliká šmakulajda vážení dílenští @3661

Afterman
Uživatel

Příspěvek od Afterman » 25.11.2013 22:32

Pepa píše:Vybavení vozoven řeší technik na vozovně a ten pod TK nepatří.
Já vím, že pod TK nepatří, ale jak může technik, který ty vozy pod svou správou nikdy neměl vědět, jaké vybavení potřebují? A určitě nemá takové pravomoce aby mohl rozhodovat co se má zajistit, postavit, nakoupit... Vybavenost pro 15t na PA také není určitě rozhodnutím pouze technika vozovny.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.11.2013 22:12

Hlavně by to chtělo doufat, že se aspon po půlce dodávek 15T dočkáme, že Wanu nepotkáme v soupravě a budou tam kam patří a to tedy solo linky. 8-)

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 25.11.2013 22:08

Vybavení vozoven řeší technik na vozovně a ten pod TK nepatří.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 25.11.2013 22:02

Afterman píše:Tak to já zas souhlasit mohu, je možné, že to na pankráci šlo, ale jenom proto, že to byla dlouhodobá souprava a prováděli to vokovičtí. Ono několikrát týdně spojovat a rozpojovat nedělá waně dobře. Psát do průvoďáku, že vůz brzdí je vymýšlení závad. Na KP, RDO před TBZ se brzdy nastavují a pokud projdou zábrzdkou je vše v pořádku. Wany v SA mají za sebou většinou jedno KP. Spíš nejsou strašničtí zvyklí, že na mechanickou brzdu, brzdí něco lépe než zrychlovač. Ono co jsem tak slyšel, tak nebýt výluky ve Vokovicích v SA nevědí o wanách nic. Wany se do SA prostě jenom hodili, někdo vymyslel, že tam půjdou, ale už mu nedošlo, že budou potřebovat nějaké technické podklady, jako třeba schémata 24v/600v, příručky pro práci s NTB v regulátoru atd. Nikdo jim nic neřekl co se na vozech má dělat. Podobné problémy jako v SA mají teď na ŽI s RP. Technická kontrola, jakožto nejvyšší jednotka v JSVT by měla být odpovědná za technické zázemí vozoven.
Stav nastavení wan na mechanickou brzdu byl hlavně problém voz.Vokovice..Doufám, že vozovna Stranšnice to zvládne tak, aby to nebylo nepříjemné..(projít zábrzkou je hlavní předpoklad, ale snad né jediný). Nevím o tom, že by byla jakákoliv kontrola zodpovědná za vybavení vozovny..

Afterman
Uživatel

Příspěvek od Afterman » 25.11.2013 21:49

Tak to já zas souhlasit mohu, je možné, že to na pankráci šlo, ale jenom proto, že to byla dlouhodobá souprava a prováděli to vokovičtí. Ono několikrát týdně spojovat a rozpojovat nedělá waně dobře. Psát do průvoďáku, že vůz brzdí je vymýšlení závad. Na KP, RDO před TBZ se brzdy nastavují a pokud projdou zábrzdkou je vše v pořádku. Wany v SA mají za sebou většinou jedno KP. Spíš nejsou strašničtí zvyklí, že na mechanickou brzdu, brzdí něco lépe než zrychlovač. Ono co jsem tak slyšel, tak nebýt výluky ve Vokovicích v SA nevědí o wanách nic. Wany se do SA prostě jenom hodili, někdo vymyslel, že tam půjdou, ale už mu nedošlo, že budou potřebovat nějaké technické podklady, jako třeba schémata 24v/600v, příručky pro práci s NTB v regulátoru atd. Nikdo jim nic neřekl co se na vozech má dělat. Podobné problémy jako v SA mají teď na ŽI s RP. Technická kontrola, jakožto nejvyšší jednotka v JSVT by měla být odpovědná za technické zázemí vozoven.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 25.11.2013 18:08

To jsem chtěl slyšet! Díky ;-) Mužů přidat i motivační část podnětů, že pokud bude ČB OK, dostane obrázek za statečnost :-D

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 25.11.2013 17:56

Bobik píše:Upřímně? Nemá. Zkraje, když jich začalo chodit víc, se to ve VO zkoušelo a výsledek nic moc. Ale obávám se že depáci v tom budou i nevinně, bo to bude typem (konstrukcí) oněch brzd. A nějak kór moc poštelovat to asi taky nepůjde, protože to musí splňovat nějaký parametry ohledně zábrzný dráhy.
Tak to nemůžu souhlasit!!!
Wana se dá seřídít tak, že nebudete vědět o kotoučových brzdách, je to pouze o seštelování mechanické části brzdy a elektrického nastavení. Pokud se to udělá dobře, tak to jezdí lepší jak R.Pčko s ČB. Na Pankráci byly provedený v červnu testy na soupravě 8262+8319 a na to že je vlek analog, tak to jezdilo, že jste o mechanické brzdě skoro ani nevěděli (nevím jak je to teď, oba vozy měly v září KP a nastavení jsem nekontroloval). Jinak všechny wany na Pankráci prošly při KP nastavením kotoučů tak, aby brzdily jak do peřinky :wink:

Pokud tedy budete mít wanu, která brzdí tvrdě určitě to pište do vozáků a apelujte na depo, aby brzdy seštelovalo lépe!
Strašnice jsou s wanami na začátku, tak jak si to nastavíte, takové to budete mít.. :twisted:

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 25.11.2013 16:56

Pepa píše:Pokud je ještě co odkopávat... O:) :lol:
Helé, kdybys byl žižkoffskej, tak řeknu, že v tom máš určitě zkušenosti :D

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 25.11.2013 16:40

willyjeff píše: Jo ale zkontrolujte si, jestli náhodou tři řidiči před vámi neudělali to samé a nezbyvá tedy ten poslední :P
Pokud je ještě co odkopávat... O:) :lol:

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 25.11.2013 14:32

willyjeff píše:
MF píše:Nestačilo by odjistit jeden brzdič?
Jo ale zkontrolujte si, jestli náhodou tři řidiči před vámi neudělali to samé a nezbyvá tedy ten poslední :P
Tak pokud svítí Brzdy 1 a Brzdy 2, tak vím, že jsou min. dva zašlápnuté :-)

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 25.11.2013 14:15

MF píše:Nestačilo by odjistit jeden brzdič?
Jo ale zkontrolujte si, jestli náhodou tři řidiči před vámi neudělali to samé a nezbyvá tedy ten poslední :P

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 25.11.2013 13:55

Karosák píše:Taky nechci na nikoho nic házet, proto se ptám, jak se k tomu jako uživatel postavit. Jako nestranný pozorovatel mne napadá, že tohle by mohlo jít vyřešit snáze, než třeba chod nově zaváděné ventilace/klimatizace, když už tu pár vozů s kotouči máme a i když o tom víme, kaštan to sotva pozná, ale když mi to shazuje báby, je to k zamyšlení Z:idea:
Nestačilo by odjistit jeden brzdič?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 25.11.2013 12:46

Taky nechci na nikoho nic házet, proto se ptám, jak se k tomu jako uživatel postavit. Jako nestranný pozorovatel mne napadá, že tohle by mohlo jít vyřešit snáze, než třeba chod nově zaváděné ventilace/klimatizace, když už tu pár vozů s kotouči máme a i když o tom víme, kaštan to sotva pozná, ale když mi to shazuje báby, je to k zamyšlení Z:idea:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 25.11.2013 7:12

Upřímně? Nemá. Zkraje, když jich začalo chodit víc, se to ve VO zkoušelo a výsledek nic moc. Ale obávám se že depáci v tom budou i nevinně, bo to bude typem (konstrukcí) oněch brzd. A nějak kór moc poštelovat to asi taky nepůjde, protože to musí splňovat nějaký parametry ohledně zábrzný dráhy.

Odpovědět