T6A5 a T6A5.3
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: T6A5 a T6A5.3
srot ?
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Já to taky myslel v legraci. No nevím jestli nějaká cvičná T6 bude, sice se jeden čas mluvilo o 8600 s tím, že by se co se týká výzbroje "potéšetkovala"jara píše:Ano tak jsem to myslel, že by se přidalo další pracoviště instruktora s pultíkem závad,brzdy a tak. A Třeba by měla T6ka jen jedno křídlo dveří vpředu.. Prostě cvičák tak jak má být. Jen že by měl třeba pouze řízení na ruku. Ne jako T3ky které mají oboje.
Instruktora jsem myslel, jako že on (instruktor) bude mít lepší pocit a bude klidnější. Sice si řidič jede na své papíry ale co jsem slyšel názory řidičů. Tak novej člověk kterej má neježdené Km jen se cvičkou hnedka bude dělat na vše. Takže že by nemusel mít tak vychytané ty váhy vozidla a tak. Tak z toho jsem vycházel, že i ten instruktor bude opatrnější k tramvaji. K tvé osobě bych si to nedovolil. Bych pak mohl také dostat koštátkem po pusince
ale zatím nic. Hlavně by to chtělo více cvičných T3RP. Sice je nyní na cvičné jízdy k dispozici 8221 a 8222, které mají zásuvku na jakýsi ovladač (takže když se tento vůz použije jako čelní+normální RP jsou dvě soupravy), kde je možno zvonit, provozně a nouzově brzdit apod. ale je to tak "miniaturní" a "lehké", že bych si troufal tvrdit, že polní telefon na kliku pověšený na krku na provázku je na obsluhu příznivější...
Hlavně provoz v ulicích je tak hustý, že doby kdy se jezdilo jen na "špagát" (vyvedený spínač ZB) je již nenávratně pryč a využití těchto vozů pro výcvik je možný jen u žáků ke konci kurzu, kteří již jsou trochu zajetí. Nehledě na minimální výhled instruktora...
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano tak jsem to myslel, že by se přidalo další pracoviště instruktora s pultíkem závad,brzdy a tak. A Třeba by měla T6ka jen jedno křídlo dveří vpředu.MF píše:Nevím přesně jak myslíš jiné cvičné vozidlo. Ve smyslu Předpisu O 2/2 je možné bez průkazu způsobilosti řídit jen vozidlo s duplicitním ovládáním. Proto napřed dělají T3 a zkoušku, pak rozšíření na ostatní typy. Ty nemusí být upravené...
A co ten klidnější instruktor? Nějaká narážka na mě???
Instruktora jsem myslel, jako že on (instruktor) bude mít lepší pocit a bude klidnější. Sice si řidič jede na své papíry ale co jsem slyšel názory řidičů. Tak novej člověk kterej má neježdené Km jen se cvičkou hnedka bude dělat na vše. Takže že by nemusel mít tak vychytané ty váhy vozidla a tak. Tak z toho jsem vycházel, že i ten instruktor bude opatrnější k tramvaji. K tvé osobě bych si to nedovolil. Bych pak mohl také dostat koštátkem po pusince
Nevím přesně jak myslíš jiné cvičné vozidlo. Ve smyslu Předpisu O 2/2 je možné bez průkazu způsobilosti řídit jen vozidlo s duplicitním ovládáním. Proto napřed dělají T3 a zkoušku, pak rozšíření na ostatní typy. Ty nemusí být upravené...jara píše:No to vím toto. Máme tam také minimálně jednoho zástupce Tram-fora že v kurzu. Ale aspon by bylo zase jiné vozidlo cvičné. A instruktor by v tomhle případě mohl být trošku klidnější.
A co ten klidnější instruktor? Nějaká narážka na mě???
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No to vím toto. Máme tam také minimálně jednoho zástupce Tram-fora že v kurzu. Ale aspon by bylo zase jiné vozidlo cvičné. A instruktor by v tomhle případě mohl být trošku klidnější.MF píše:Kdyby jen na T6, ale po provedení státní zkoušky a získání "průkazu způsobilosti" na T3 nepůjdou na vozovnu do zácviku, ale do kurzu na T6 a KT8 a KT8N. Na tyto typy se zkouška z jízdy dělat nebude, protože to završí 14T a na ní budou dělat zkoušku z jízdy. Paráda. Už se těšíme![]()
![]()
![]()
Jatata (JPT) chce více řidičů, v lepší kvalitě, papíry na všechno a za stejnou dobu.