Jo tááák. A já si furt řikal že se mi nějak nezdá že by většina kolegů byla tak "šikovná" že do každý zastávky dobržďuje magnetama.Bald píše:Prostřední brzdové světlo se rozsvěcí při větším zpomalení, neváže se ani na řadič, ani na kolejovky. Hlídá to právě čidlo zpomalení. Pokud tramvaj pojede výběhem a narazí do zdi, toto světlo by se mělo rozsvítit.
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Škoda 14T (Porschetra)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U 14T problém nevidím. Třetí brzdové světlo nemá dnes hodně aut a spoléhat se na ně opravdu moc nejde. Třeba starší felicie a nebo umělci, kterým svítí jedno brzdové světlo i když mají tři...
Větší problém je u wan a nízkých kachen, které mají ty rakouská světla, ale tam uspéšně mizí.
Větší problém je u wan a nízkých kachen, které mají ty rakouská světla, ale tam uspéšně mizí.
Díky za vysvětlení,
pro vzadu jedoucího a mirne roztrzitého ridice auta je to opravdu logická vychytavka ...
pro vzadu jedoucího a mirne roztrzitého ridice auta je to opravdu logická vychytavka ...
Normálně svítí dvě. Třetí se rozsvěcí pouze při intenzivním bzdění, takovém, kdy všichni stojící cestující udělají nedobrovolně krok vpřed. A je to 14T, ne T14.
Prostřední brzdové světlo se rozsvěcí při větším zpomalení, neváže se ani na řadič, ani na kolejovky. Hlídá to právě čidlo zpomalení. Pokud tramvaj pojede výběhem a narazí do zdi, toto světlo by se mělo rozsvítit.
Brzdová světa
Dotaz, kolik světel vzadu má svítit při brzdění , dvě nebo tři ?
jde o to ze je prostřední brzdové světlo aspoň u některých T14 zapojeno evidentně na jinou brzdu než zbylá dvě,
chápu, že za případnou kolizi může vzdy ten vzadu ale prece jen
párkrát uz jsem si toho vsimnul, pořád nechápu
jde o to ze je prostřední brzdové světlo aspoň u některých T14 zapojeno evidentně na jinou brzdu než zbylá dvě,
chápu, že za případnou kolizi může vzdy ten vzadu ale prece jen
párkrát uz jsem si toho vsimnul, pořád nechápu
14T tam projede líp než cokoliv jiného (myšleno bezpečností jízdy) jen by trvalejším provozem nalámala kolejnice na 1m kousky, ale i tak by projela bezpečně.
Cvičné jízdy se zákaz také týká. Zkušební jízda tam také nesmí, leda by odlišně od zákazu rozhodnul pracovník s právem technické, či dopravní kontroly. Musí to být držitelé průkazu a odznaku TK či DK, nikoliv jen pracovník z tohoto oddělení. Za své rozhodnutí si však ručí. Já osobně bych takovou vyjímku nedal, protože ty oblouky na Plzeňská x Makovského jsou fakt hustý.
Nefukční výhybka do vozovny ZC.
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
linka to být nemohla je tam zákaz vjezdu.mohla být bud zkušební jízda nebo cvičná jízda.HCS Martin píše:V neděli v Řepích zpozorován na zastávce Blatiny jeden průjezd 14T....linku ani pořadí nevím,zahlídnul jsem ho z dálky...ale jak je to možný?..on pro ně neni zákaz vjezdu do Řep?
-
HCS Martin
- Uživatel
V neděli v Řepích zpozorován na zastávce Blatiny jeden průjezd 14T....linku ani pořadí nevím,zahlídnul jsem ho z dálky...ale jak je to možný?..on pro ně neni zákaz vjezdu do Řep?
9142 - vadný trakční motor, provádí se oprava, 9114 - dlouhodobě mimo provoz (různé poruchy a slouží jako sklad ND), 9123 - problém s malými koly, vypravuje se jen na cvičné jízdy - kterých moc z Mo neníTommy82 píše:Již poměrně dlouho jsem nezaregistroval v provozu vozy 9114,9123 a 9142? Copak je s nimi?
- Tommy82
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Již poměrně dlouho jsem nezaregistroval v provozu vozy 9114,9123 a 9142? Copak je s nimi?
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, já mám pocit, že jsem jí viděl cca před týdnem na 14, ale mohu se mýlitMF píše:Ona tam ale byla i předtím, né-li furt.tramvajka píše:Teď jsem si uvědomil, to už je tím pádem zase v Hloubětíne? To je hrůza, tohle přehazování, pak aby se v tom člověk vyznal ...![]()
![]()
Ona tam ale byla i předtím, né-li furt.tramvajka píše:Teď jsem si uvědomil, to už je tím pádem zase v Hloubětíne? To je hrůza, tohle přehazování, pak aby se v tom člověk vyznal ...![]()
![]()