Ústřední dílny
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ústřední dílny
Nové případy v ÚDDP:
na PÚ 6841 (KO), 7041, 7075 (SA), 8379 (PA), 8675 (MO),
na PO 8725 (MO),
na MO 7012 (SA), 7128, 7268 (ŽI), 8087 (HL), 8535 (KO), 9112, 9118 (SA).
Na zkušebkách 8255, 8549, 5523, 5418 (po areálu). Do Šumperku odvezen „B“ článek vozu 9001. Přišla sedmnáctá rekonstruovaná KT8D5.RN2P ev.č.9091, patnáctá Škoda 14T ev.č.9126.
na PÚ 6841 (KO), 7041, 7075 (SA), 8379 (PA), 8675 (MO),
na PO 8725 (MO),
na MO 7012 (SA), 7128, 7268 (ŽI), 8087 (HL), 8535 (KO), 9112, 9118 (SA).
Na zkušebkách 8255, 8549, 5523, 5418 (po areálu). Do Šumperku odvezen „B“ článek vozu 9001. Přišla sedmnáctá rekonstruovaná KT8D5.RN2P ev.č.9091, patnáctá Škoda 14T ev.č.9126.
Naposledy upravil(a) demon dne 30.11.2007 17:28, celkem upraveno 2 x.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, viz informace v autobusech, kde navíc jsou lepší dvouřádkové, i když to do T3 narvat nepůjde. Ale do wany by se dozadu vešel ....Quetzalcoatl píše:Ostuda je, že je to jenom otázka dodávaného softu.
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ostuda je, že je to jenom otázka dodávaného softu.Oskar píše:Já bych k tomu ještě dodal, že by taky bylo nanejvýš vhodné krmit LED panel pořádnými informacemi... Už jsem to tu jednou psal - když může ten samý panel v Liberci zobrazovat kromě čísla linky také tarifní pásmo, čas a uzlové zastávky spoje (zvláště když v Liberci v podstatě nejsou uzly) je obsah informací na pražském panelu spíše výsměchem...
Já bych k tomu ještě dodal, že by taky bylo nanejvýš vhodné krmit LED panel pořádnými informacemi... Už jsem to tu jednou psal - když může ten samý panel v Liberci zobrazovat kromě čísla linky také tarifní pásmo, čas a uzlové zastávky spoje (zvláště když v Liberci v podstatě nejsou uzly) je obsah informací na pražském panelu spíše výsměchem... 
Ano...velmi pěkně diplomaticky řečenodemon píše:Předpokládam, že když budeš dobíhat na Prašnym mostě tramvaj, tak se nezapomeneš podívat jakou tramvaj to dobíháš, pokud ovšem nedobíháš tramvaj s páskou přes oči...DavidD píše:Když budu dobíhat tramvaj na Prašným mostě a naskočim do ní, tak mi může být jedno co to je za linku, protože pokud to nebude 2, tak u vozovny vystoupím, ale pokud tam není v zadu nikde napsaný číslo, tak radost mít nebudu.![]()
Ukončil bych to konstatováním, že LED panel v zadní části vozu může být v určitých situacích důležitou pomůckou pro orientaci cestujících a za investici by stál, tím spíš že na jiné vozy se osazují LED panely s podstatně menší důležitostí.
Souhlas ?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládam, že když budeš dobíhat na Prašnym mostě tramvaj, tak se nezapomeneš podívat jakou tramvaj to dobíháš, pokud ovšem nedobíháš tramvaj s páskou přes oči...DavidD píše:Když budu dobíhat tramvaj na Prašným mostě a naskočim do ní, tak mi může být jedno co to je za linku, protože pokud to nebude 2, tak u vozovny vystoupím, ale pokud tam není v zadu nikde napsaný číslo, tak radost mít nebudu.
Ukončil bych to konstatováním, že LED panel v zadní části vozu může být v určitých situacích důležitou pomůckou pro orientaci cestujících a za investici by stál, tím spíš že na jiné vozy se osazují LED panely s podstatně menší důležitostí.
Souhlas ?
Nesouhlasím, že musim nastupovat do tramvaje o které vím co je za linku. Když budu dobíhat tramvaj na Prašným mostě a naskočim do ní, tak mi může být jedno co to je za linku, protože pokud to nebude 2, tak u vozovny vystoupím, ale pokud tam není v zadu nikde napsaný číslo, tak radost mít nebudu.demon píše:Předpokládám, že když už někdo nastoupí do nějaké tramvaje, tak ví co je to za linku a aspoň přibližně ví i kam jede.Petr píše:Ovšem zobrazuje např. linku a následující zastávku. Když nastoupíš do zadní části wany, nevíš kam jedeš, jaká je příští zastávka, ani v jaké jsi lince....
Ostatní se dozví z hlášení.
Pokud někdo leze do tramvaje jen proto, že je to tramvaj, tak mu ani informace podaná až pod nos nepomůže...
Tím nechci říct, že by doplnění LED panelu do zadní části bylo zbytečný, ale všespasitelný řešení to taky není...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že když už někdo nastoupí do nějaké tramvaje, tak ví co je to za linku a aspoň přibližně ví i kam jede.Petr píše:Ovšem zobrazuje např. linku a následující zastávku. Když nastoupíš do zadní části wany, nevíš kam jedeš, jaká je příští zastávka, ani v jaké jsi lince....
Ostatní se dozví z hlášení.
Pokud někdo leze do tramvaje jen proto, že je to tramvaj, tak mu ani informace podaná až pod nos nepomůže...
Tím nechci říct, že by doplnění LED panelu do zadní části bylo zbytečný, ale všespasitelný řešení to taky není...
Tohle potvrzuji z praxe. Kolegovi nastoupili do wany ve Střešovicích dvě postarší dámy a v okamžiku, kdy s nimi přijel na Hládkov, tak dostal takovou spršku slov, co prý tam dělá, že se skoro až červenal. Ale i kdyby to tam bylo namalováno na tabuli 1x1 metr, tak by to stejně nikoho nezajímalo. Přijela wana = přijela dvojka.Petr píše: Ovšem zobrazuje např. linku a následující zastávku. Když nastoupíš do zadní části wany, nevíš kam jedeš, jaká je příští zastávka, ani v jaké jsi lince....
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Ovšem zobrazuje např. linku a následující zastávku. Když nastoupíš do zadní části wany, nevíš kam jedeš, jaká je příští zastávka, ani v jaké jsi linceOskar píše:(...)Ale rozhlas je slyšet po celém voze. To musí cestujícím v zadní polovině stačit
Teploměr je stejně i u klasických R.P vidět jen zepředu, takže když ho chcete vidět, musíte si popojít. No a vnitřní LED panel ukazuje beztak tak málo informací, že ani nestojí za řeč se o něm zmiňovat
Jenom na zadnímdemon píše:P.S. Hodiny jsou na označovačích.
Ale rozhlas je slyšet po celém voze. To musí cestujícím v zadní polovině stačit
Teploměr je stejně i u klasických R.P vidět jen zepředu, takže když ho chcete vidět, musíte si popojít. No a vnitřní LED panel ukazuje beztak tak málo informací, že ani nestojí za řeč se o něm zmiňovat
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to určitě někde psal, wan má být podle současných plánů celkem 22 kusů, ale změna počtu je vždycky možná...
Nepříjemná vlastnost...
Už jsem se na tohle téma podával několik dotazů na odpovědná místa, ale nikdo odpovědný to jako problém, nebo "nepříjemnou vlastnost" nevnímá.
Takže zatím nebude.
P.S. Hodiny jsou na označovačích.
Nepříjemná vlastnost...
Už jsem se na tohle téma podával několik dotazů na odpovědná místa, ale nikdo odpovědný to jako problém, nebo "nepříjemnou vlastnost" nevnímá.
Takže zatím nebude.
P.S. Hodiny jsou na označovačích.
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z předchozích příspěvků koukám, že se Wanuje v plném tempu.
Jaký je odhad, že by ve finále mohlo jezdit T3R.PLF? Do té doby, než budou papíry nebo je určen shora nějaký ten strop, nad který už se nepůjde? Ale takových 20-30 by se udělat mohlo - mezi designovými skvosty 14T a Kotasovým tramvajo-metrem 15T by se ty retro nátěry občas celkem vyjímaly.
Ještě jeden doplňující dotaz. Už se nějak v nových kusech bude řešit ta nepříjemná vlastnost u T3R.PLF, a sice že druhá polovina vozu nemá k dispozici žádný informační systém? Na vnitřní panel není vidět, teploměr chybí, hodiny chybí atd. atd.
Jaký je odhad, že by ve finále mohlo jezdit T3R.PLF? Do té doby, než budou papíry nebo je určen shora nějaký ten strop, nad který už se nepůjde? Ale takových 20-30 by se udělat mohlo - mezi designovými skvosty 14T a Kotasovým tramvajo-metrem 15T by se ty retro nátěry občas celkem vyjímaly.
Ještě jeden doplňující dotaz. Už se nějak v nových kusech bude řešit ta nepříjemná vlastnost u T3R.PLF, a sice že druhá polovina vozu nemá k dispozici žádný informační systém? Na vnitřní panel není vidět, teploměr chybí, hodiny chybí atd. atd.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jenže to se taky nedá srovnávat. V době kdy ČKD kralovalo trhu s tramvajemi nebyla nízkopodlažnost požadována jako dnes.arny píše:MO – mimořádná oprava
A k těm 100 NP tramvají ze Škodovky
Bylo myšleno nízkopodlažní tramvaje.
ČKD vyrobilo samozřejmě víc tramvaji, ale kolik nízkopodlažních? No zkusím to shrnout
KT8D5N -7 kusů - Brno,
RT6N 1+4+4+5+5 (tj 19 kusů) – Praha, Brno, Poznaň
RT6S 1 kus – Liberec
To znamená, že ČKD vyrobilo v novodobé historii 27 NP tramvají.![]()
Jestli nemám pravdu, tak mě opravte.
MF:dík