Kód: Vybrat vše
[ 138 SÍDL. SPOŘILOV ]Moderátor: TRAM-FÓRUM
Kód: Vybrat vše
[ 138 SÍDL. SPOŘILOV ]To je dobrý nápad. e, že bych věděla, co vše se dá a nedá s nápisy na TRAM udělat, ale jistě by to bylo milé. Nejsem si sice jistá zrovna kapitálkami, ačkoli, proč ne? Je skutečně pravda, že ten kdo vidí hůře se u mnnohých linek konečnou jen tak nedozví. Dvouřádkové nápisy mě docela iritují. Na druhou stranu, pokud by se potom nápis až moc přiblížil číslu linky, to ať raději zůstane dvouřádkový. Přecejen si raději přečtu, že je to sedmnáctka a kam jede si domyslím z toho, kolik toho vidím. Osobně si ale taky myslím, že těch sídlišť máme fakt hodně. Proč "Sídl.Řepy", "Sídl. Modřany"? Proč na prostě "ŘEPY" "MODŘANY"? Ráda bych věděla, kde je zakopán pes.Karosák píše:Když jsme tu řešili ty blechy a často zbytečně dlouhé názvy cílů+neohrabaná editace cílů v gBUSE, napadlo mne, proč se u TRAM nepoužívají na čelních transparentech alespoň KAPITÁLKY, jako u cílů BUS![]()
Nebo myslíte, že u cílů jako je Výstaviště Holešovice je to beztak jedno? A potom, jestli je nutné, aby na bočním transparentu TRAM svítila příští zastávka? U busu je praktické, když roluje přes co jede, já se v busech tak nevyznám, takže tuto funkci přijímám s povděkem. Ale pokud to nefunguje, nebyl by u TRAM lepší vzor ála Liberec, čili velké a jasné 11 JABLONEC N.N., čitelné dobře z boku, ze strany nástupu i pro ty kdož hůře vidí?
Z hlediska čitelnosti u delších nápisů mi přijde současný stav lepší. Evidentně nejde si s nápisy pohrát.Karosák píše:Když jsme tu řešili ty blechy a často zbytečně dlouhé názvy cílů+neohrabaná editace cílů v gBUSE, napadlo mne, proč se u TRAM nepoužívají na čelních transparentech alespoň KAPITÁLKY, jako u cílů BUS![]()
Nebo myslíte, že u cílů jako je Výstaviště Holešovice je to beztak jedno? A potom, jestli je nutné, aby na bočním transparentu TRAM svítila příští zastávka?
Pozoruhodne na tom prave bylo, ze hlaseni bylo bez predlozek a s vynechanymi slovy.willyjeff píše:Ale ruku do ohně nedám, nepřišlo mi to jako pozoruhodné hlášení, tak jsem si to nepsal ani nenahrával. Měl jsem linky 8+20 v sobotu 27.10.
Dovolím si být přesvědčen, že se používalo na l.17Karosák píše:...Jinak co se pásmovaných konečných týče, někde žvatlá, že Tento vlak končí jízdu v zastávce... a někde Tento vlak jede do konečné zastávky...
Varinata B se mi libí víc, protože říká-zvýrazňuje, že jede do nějaké konečné (jinde?), což se u stejnojmenných, ne však totožných konečných zastávek hodí více (Braník, NBS, ČKS).