Škoda 15T ForCity

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od willyjeff » 05.6.2013 9:35

von Špilberk píše:...A taky, jak ověří depo, že to funguje.
U nás v HL když si to prochází DéÓčkařky, tak nás nechávají i odhlašovat zastávku, aby slyšeli hlášení, ale to nevím, jestli by to řešilo tento problém...

Tedy takhle, abych nebyl předchozím příspěvkem špatně pochopen. Co jsem tak od kolegů vyslyšel, tak si toho všimli, že když vyhlásí zastávku, tak se to hlášení do vozu přeruší, ale třeba já osobně mám příjezd do zastávky tak zautomatizovaný, že jsem už několik těch hlášení přerušil omylem, protože prostě přijíždím do zastávky a automaticky mačkám tlačítko odhlášení. Pak někdy se ta zastávka kvůli vyhybkám prostě odhlásit musí! V pondělí jsem dokonce do hlášení do vozu potřeboval zavolat na dispečink, to se mi pro změnu nepovedlo, dispečer se ohlásil, ale já jsem nemohl mluvit...Také se mi několikrát stalo, že pípípíp, hlášení do vozu, v tu chvíli znovu pípípíp a už mi to hlásilo jen v kabině, prostě se to samovolně přerušilo, protože to na chvilku ztratilo spojení...Je to nespolehlivý, ne vždy je to vina řidiče.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.6.2013 9:30

willyjeff píše:
MOp píše:Taktez mam zkusenost, ze hlaseni prilis rve. Ale hlavne, nekdo by mel "sefcum" vysvetlit, ze jakmile vyhlasi zastavku, hlaseni se prerusi..
Takze se mi nekolikrat behem vcerejska stalo - tududadada, tududadada, pip - hlaseni pro cestujici.. pristi zastavka xy... a ticho..
oni to vědí moc dobře...
Mně to teda nikdo neřekl.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 05.6.2013 9:30

To neni jen o 14t/15t, ale o vsech typech.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.6.2013 9:27

MOp: Jestli to nebude tím, že víme, že při hlášení dispečinku pro řidiče můžeme klidně vyhlásit zastávku a slyšíme oboje. Ono zjistit, co slyší cestující je docela problém. Já na to v obou případech přišel na konečné, protože když jsem si všiml, že bude hlášení do salónu, tak jsem vyrazil z kabiny, protože jsem byl zvědavý, jak to bude znít. No, a zjistil jsem, že nijak. :? #-o V prvním článku slyšet je, protože jsem u kabiny, ve druhém z vééélké dálky a ve třetím nic. Ale kdybych nevylezl z kabiny, nepoznal bych to. Takže je otázka, kolik 15T tuto závadu má. A taky, jak ověří depo, že to funguje.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 05.6.2013 9:25

MOp píše:Taktez mam zkusenost, ze hlaseni prilis rve. Ale hlavne, nekdo by mel "sefcum" vysvetlit, ze jakmile vyhlasi zastavku, hlaseni se prerusi..
Takze se mi nekolikrat behem vcerejska stalo - tududadada, tududadada, pip - hlaseni pro cestujici.. pristi zastavka xy... a ticho..
oni to vědí moc dobře...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 05.6.2013 9:19

Taktez mam zkusenost, ze hlaseni prilis rve. Ale hlavne, nekdo by mel "sefcum" vysvetlit, ze jakmile vyhlasi zastavku, hlaseni se prerusi..

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 05.6.2013 8:48

V T3 je zas kolikrát slyšet až moc. Ale co nechápu, proč je před tím slyšet ta volba, myslel jsem, že slouží k tomu, aby bylo slyšet až hlášení za ní. Ale nejspíš díky "spolehlivosti" přenosu je před hlášením několikrát opakována.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.6.2013 8:40

Já si musím postěžovat na naši super techniku. Včera jsem zjistil, že hlášení dispečinku do salónu pro cestující není slyšet. Samozřejmě jsem to zapsal do knihy, ale stalo se mi to už podruhé. Poprvé se mi to stalo ten den, co vybuchnul plyn u ND. Tak doufám, že se tomu Brejšín podívá na zoubek.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 04.6.2013 11:46

proc motol 15T "plytva" na poloprazdne 25 a neposle je radeji na 10, ktera zejmena v jecne naprosto nezvlada?

koci
Uživatel

Příspěvek od koci » 04.6.2013 11:12

V posledním čísle ČsD je v článku o 15T zmíněná i nabouraná 9236. Už se nějak ví, jestli opravdu bude muset dostat nový 2. a 3. článek?

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 03.6.2013 18:02

von Špilberk píše:Tramvaje Škody Plzeň se budou vyrábět v Číně
http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-e ... ine-993771
Aby z toho časem nevypadlo, že to není prodej licence, ale outsourcing. A pak se ty kousky nevozily do Prahy :twisted:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 03.6.2013 9:14

Tramvaje Škody Plzeň se budou vyrábět v Číně
http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-e ... ine-993771

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 14.5.2013 21:37

trainzjohny píše:Ovšem tohle je všechno problém softwaru který se dá lehce odstranit jednou věcí - nedělat kamery přes palubák a nějaký všemožný kraviny, ale jako přímý uzavřený okruh, podívejte se třeba jak fungují kamery dozorčím v metru - plynule a zcela "realtime" je to všechno jen o chtění a snaze udělat to funkční !
V metru to funguje realtime právě proto, že to žádný SW nepotřebuje. Tam to pořád jede jako normální TV, byť digitalizovaná.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 14.5.2013 8:38

chemik píše:A pokud jde o to, co je víc "user friendly" tak bych tě Romane nechal odjezdit třeba 2 hodiny bez pravýho zrcátka, konkrétně na 15T s tim, že bys používal místo pravého zrcátka pouze "user friendly" kamery a večer by ti tvá krční páteř dala najevo, jak moc to bylo "user friendly"
=D> Asi tak. Lidský krk není konstruován pro zaklánění, což potvrdí každý inteligentní ortoped nebo rehabilitační doktor. Bohužel do Plzně tato informace nedorazila. A to jsou kamery v 15T usazeny lépe než ve 14T. Takže kamery v 15T používám zlehka a v 14T zásadně vůbec. Dokonce ve 14T se na to extra soustředím, abych odolal a nepodíval se. Kdo už někdy chodil se zablokovanou krční páteří, ten to pochopí.

gab: Kamera je nad čumákem uprostřed a směřuje dolů, aby byl vidět člověk před tramvají. Tuto kameru si přepínám na displej před sebou, abych ji mohl využívat, protože na lidnatých zastávkách se hodí.

A když už jsme u toho, tak kamerový systém v SORkách se mi taky líbí. Jednak monitor je na velmi praktickém místě a i ten obraz se mi zdá kvalitnější.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 14.5.2013 8:23

trainzjohny píše:Ovšem tohle je všechno problém softwaru který se dá lehce odstranit jednou věcí - nedělat kamery přes palubák a nějaký všemožný kraviny, ale jako přímý uzavřený okruh, podívejte se třeba jak fungují kamery dozorčím v metru - plynule a zcela "realtime" je to všechno jen o chtění a snaze udělat to funkční !
I kamery musí mít nějaký doftware, je fuk zda přes palubák nebo přes něco jiného. Autobusáci to řešili tak dlouho až je to docela použitelné, proč to u tramvají nejde? Ad kamera dopředu, ta kamera co míří před čumák nevidí přední podvozek? (nevím, ptám se)
Bude se vůbec sjednocovat operační systém u všech 15T?

Odpovědět