Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
Ovšem tohle je všechno problém softwaru který se dá lehce odstranit jednou věcí - nedělat kamery přes palubák a nějaký všemožný kraviny, ale jako přímý uzavřený okruh, podívejte se třeba jak fungují kamery dozorčím v metru - plynule a zcela "realtime" je to všechno jen o chtění a snaze udělat to funkční !
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na 15T, při těch pár jízdách, než nám vzali 11ku naprosto jasně hlasuju s chemikem pro otočení první kamery vpřed. Na ten roh fakt není moc vidět a když už tam tu elektroniku máme, pomohlo by to víc, než nic. Jinak zrcátko a zákony optiky jsou podle mě spolehlivější, než spousta elektroniky...já jsem si takhle u nové kachny přepnul (na co tam chodit koukat, že) na "praktickou" kameru na zádi a kromě zkreslení-potlačení plastičnosti obrazu, je tam i celkem slušná prodleva v přesnosu, takže příště se půjdu radši mrknout sám, než tomu pick-upovi rozleštím blatníček 
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
Když vidím kvalitu kamerového systému, kdy to různě mrzne, na všech 15t svorně je obraz sekaný na KT zase často jedou jen ty kamery, kterým se zrovna chce... no nevím, možná je výhodnější zrcátko...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem viděl v poznani tak tam mají "zpětnou kameru" na panelu v místě cca co má 15T palubák, tedy podstatně lépe přístupná očím než naše monitory které jsou podle mě dost blbě.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chemik: Samozřejmě s tím souhlasím. Ale věřím, že po vychytání nedostatků by to nakonec bylo přínosem.
no, abych se mohl s 15T někde protahovat, tak by ty kamery musely bejt daný nějak inteligentně. Například kamera hned za dveřma u řidiče je uplně na 3,14ču, páč je v ní vidět kulové, neboť čumí vzad. Nevim, jakej je problém, aby první kamera na pravoboku směřovala odzadu dopředu na první podvozek, případně na celej první článek.
A pokud jde o to, co je víc "user friendly" tak bych tě Romane nechal odjezdit třeba 2 hodiny bez pravýho zrcátka, konkrétně na 15T s tim, že bys používal místo pravého zrcátka pouze "user friendly" kamery a večer by ti tvá krční páteř dala najevo, jak moc to bylo "user friendly"
A pokud jde o to, co je víc "user friendly" tak bych tě Romane nechal odjezdit třeba 2 hodiny bez pravýho zrcátka, konkrétně na 15T s tim, že bys používal místo pravého zrcátka pouze "user friendly" kamery a večer by ti tvá krční páteř dala najevo, jak moc to bylo "user friendly"
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevidím důvod proč je to nepraktické. Mě osobně mě kamerový systém přijde daleko víc user friendly než zrcátko. Na protahování kolem nějakého auta akorát přepneš na zadní kameru a máš obraz skoro z místa. To už vůbec nemluvím o levé straně.
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
Protože je to značně nepraktické?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A nebude prostě a jednoduše bez ?! Na západ i na sever od nás už umí mít tramvaj bez zrcátek, tak proč i na východě by to neuměli ?!
Vidíš. Ta bude doplněna až při dodání do ciziny, protože v Plzni by se asi se zrcátkem do ulic nevešla. Její šířka je o 20 cm větší než u 14T a dalších českých tram.chemik píše:vidim dobře, že ta tramvaj nemá hrazdu, tedy zrcátko?
vidim dobře, že ta tramvaj nemá hrazdu, tedy zrcátko?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) čekal si snad něco jiného?Hhoonnzzaa píše:Nemůžu si pomoct, ale tohle mi přijde jako další evoluční krok Vektřího čela
2.) ona je evoluce zásadně něčím špatným?
Za mne:
1.) čelo 15T určo násobně lepší - pocitově příjemnější.
2.) nadruhou stranu toto považuji za vzhledově (a možná i pro rozhled řidiče) výrazně lepší než čelo Porsche (mající "rohové" sloupky na bocích čelního asi více předsazenější)
3.) tvarování toho čela mne přivádí navelmi zajímavou myšlenku o výsledku jeho srážky s chodcem - jenž by nemusel být nutně "vcucáván" jedině pod vůz
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
Nemůžu si pomoct, ale tohle mi přijde jako další evoluční krok Vektřího čela 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.k-report.net/discus/obrazky/26/30/832630.jpg
Odkaz ze zelených. 26T pro Miskolc naživo v Plzni. Vypadá docela dobře, ale 15T je myslím o trochu hezčí.
Odkaz ze zelených. 26T pro Miskolc naživo v Plzni. Vypadá docela dobře, ale 15T je myslím o trochu hezčí.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
14T by to přežila, ale pro GOP by to byl konec provozuKarosák píše:14T v GOPutrainzjohny píše:...konec konců co přežije v Praze přežije všude![]()