Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
ovalita, ano.
Vzhledem k tomu, že soustruh není hrotový ale kladkový s měřením laserem a dopočítáním ideálního kruhu, tak stačí aby už brambora přijela - laser zaměří definované body a do brambory vymyslí kružnici, ovšem už není ošetřeno že výpočetní logika si myslí, že ty body byly naměřeny na kružnici, nikoli bramboře. Takže výsledkem je zmenšení či naopak zvětšení braboroidu.
Vzhledem k tomu, že soustruh není hrotový ale kladkový s měřením laserem a dopočítáním ideálního kruhu, tak stačí aby už brambora přijela - laser zaměří definované body a do brambory vymyslí kružnici, ovšem už není ošetřeno že výpočetní logika si myslí, že ty body byly naměřeny na kružnici, nikoli bramboře. Takže výsledkem je zmenšení či naopak zvětšení braboroidu.
- Bobik
- Uživatel
Ale houby. Prostě pí er na druhou. Konstantu jak známo můžeme vypustit. Proto to hopsá a drncá.Brejšín píše:hopsání, má v základu 3 původy.....
Kdyby to nějakou náhodou někdo neznal tak tady
-
gabuliatko
- Uživatel
uf, není nad dobrou zprávuBrejšín píše:monobloky nejsou
Tohle může v době počítačů nastat?Brejšín píše:hopsání, má v základu 3 původy:
3) vůz je po soustruhu a moc se jim nepovedla ovalita
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Pankráci počítaj 15T a pořád jedno chybí, kdepak je?
Poslední zátah na PA, což je 3/408 stojí před Výtoní, odtahovka pod vedením policajtů strhla chvilku po 01 hod. trolej...
Poslední zátah na PA, což je 3/408 stojí před Výtoní, odtahovka pod vedením policajtů strhla chvilku po 01 hod. trolej...
Tato kombinace mě děsí, doufám že na soustruh se vozy hned po otálení neposílají, aby se nevysoustružil trvalý excentr.Brejšín píše:2) vůz několik týdnů stál na jednom místě a gumová vložka se sesedla
monobloky nejsou
hopsání, má v základu 3 původy:
1) protočená obruč oproti náboji, ono to je občas strašně pozvolné
2) vůz několik týdnů stál na jednom místě a gumová vložka se sesedla
no zrovna loňské léto mělo snad 16 dní s teplotou nad 30, takže rozhodně nebylo nadprůměrné, ale spíš podprůměrné.
hopsání, má v základu 3 původy:
1) protočená obruč oproti náboji, ono to je občas strašně pozvolné
2) vůz několik týdnů stál na jednom místě a gumová vložka se sesedla
no zrovna loňské léto mělo snad 16 dní s teplotou nad 30, takže rozhodně nebylo nadprůměrné, ale spíš podprůměrné.
Jo, ale že by byl nevyhovující stav TT od motolské vozovny až na Jindřišskou se mi moc nezdá.gabuliatko píše:Podle mne poskakování je odvislé od toho po čem se jede a kde sedíš. S kolama bych to do spojitosti nedával.
-
gabuliatko
- Uživatel
Podle mne poskakování je odvislé od toho po čem se jede a kde sedíš. S kolama bych to do spojitosti nedával.
Když už se tu řeší kola, dnes jsem je s 9244 a při jízdě na rovině tram lehce poskakovala (bylo to cítit i vidět na sedadlech) a oblouky házely. Dle zvuku obutá nevypadala (navíc by to bylo prvně, co bych jel s obutou tram, co poskakuje). Příznak protačejících se kol 
Brejšín píše:ono je vícero druhů Bonatranzů, naštěstí se poškodily ty "slepé uličky" a to vždy díky externí příčině.
Hluk na 9201 je způsoben poškozenými ložisky trakčních morů díky vniku vlhkosti, zatím probíhá systematická výměna za vylepšený typ těsnění. Bohužel 9201 a 9243 mají prototypové motory které nelze zahrnout do akce kulový blesk. Takže chroupou, chroupou ................................................................až........................
Klimatizace, jelikož magistrát nemá ani na zaplacení základní verze, myslíte že sežene prachy na navýšení ceny za klimu?
Asi by to zlomilo nějaké extrémně horké léto s několika kolapsy cestujících ........................
Jenže takový bylo bohužel právě vloni.... a s cestujícíma testovaná klima vyjela až po jeho skončení.... Vůbec jak to teda vypadá, naposled jste mi tu psali, že testovací vůz stále jezdí a jezdí a testuje.... Bude tedy testovat do léta a pak... se uvidí? Co se týká ceny, tak prý byl nějaký další návrh a nápad od škodovky, jak se tu píše výše, určitě ne výměna za jeden hnaný podvozek to bylo zamítnuto ne, s tím že to pak "jinak brzdí"
-
gabuliatko
- Uživatel
Homologuje se monoblok nebo se našlo řešení?Brejšín píše:ono je vícero druhů Bonatranzů, naštěstí se poškodily ty "slepé uličky" a to vždy díky externí příčině.
Ne, nikde nic takovýho nepadlo. Jen to, že by se za klimu nahradil první podvozek běžným (nehnaným).vencavasek píše:Nemluvilo se jeden čas o tom, že by nově za stejnou cenu byla 15T i s klimatizací?Brejšín píše:Klimatizace, jelikož magistrát nemá ani na zaplacení základní verze, myslíte že sežene prachy na navýšení ceny za klimu?
Asi by to zlomilo nějaké extrémně horké léto s několika kolapsy cestujících ........................
Anebo mi jen špatně slouží paměť?![]()
-
vencavasek
- Uživatel
Nemluvilo se jeden čas o tom, že by nově za stejnou cenu byla 15T i s klimatizací?Brejšín píše:Klimatizace, jelikož magistrát nemá ani na zaplacení základní verze, myslíte že sežene prachy na navýšení ceny za klimu?
Anebo mi jen špatně slouží paměť?
ono je vícero druhů Bonatranzů, naštěstí se poškodily ty "slepé uličky" a to vždy díky externí příčině.
Hluk na 9201 je způsoben poškozenými ložisky trakčních morů díky vniku vlhkosti, zatím probíhá systematická výměna za vylepšený typ těsnění. Bohužel 9201 a 9243 mají prototypové motory které nelze zahrnout do akce kulový blesk. Takže chroupou, chroupou ................................................................až........................
Klimatizace, jelikož magistrát nemá ani na zaplacení základní verze, myslíte že sežene prachy na navýšení ceny za klimu?
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
Děkuji za informace. Také přiložím otázku, na kterou se skoro bojím zeptat... Předpokládám, že všechny nové 15t již budou mít klimu, je tomu tak?
Bohužel, nenormálního hučení od podvozků jsem si všiml taky. Například cca před týdnem v 9225.
Bohužel, nenormálního hučení od podvozků jsem si všiml taky. Například cca před týdnem v 9225.