Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od thriller2 » 15.11.2010 17:56

TramM píše:Já si někdy říkám,mám příspěvky od pana MM číst či ne ? A tak tedy,že ano a ono to trvá tak 20minut :D
Myslím, že počtem vět je Mr. MM-M v normě, ale délkou jednotlivých vět trochu přesahuje :) . Měl by si uvědomit, že normální člověk (jako já :D ) ještě než dočte konec jeho věty tak už si nepamatuje začátek .

TramM
ovocnář

Příspěvek od TramM » 15.11.2010 17:45

Já si někdy říkám,mám příspěvky od pana MM číst či ne ? A tak tedy,že ano a ono to trvá tak 20minut :D

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.11.2010 15:48

Fořtík píše:Co na to říct? MMM má osobitý přístup k řešení problémů - sám je vytváří. 8-)
Jaký problém jsem vytvořil? Neplatnou informaci na zastávce jsem jednoduchým úkonem skryl a zabránil jsem údivu cestujících nad, s ní rozporuplnou, platnou informací na orientacích vlastní tramvaje. A ta zastávková četa, co to nakonec za cca 3 hodiny objížděla, ony materiály našla. Ovšem až na tu mnou popisnou výjimku zašroubovaných info se mohly, dle mne, ušetřit náklady na pohonné hmoty za to její sobotní kolečko, protože schované neplatné info tam mohly vydržet do pondělní (či kdy provedené - nejsem v Praze) likvidace informací o výluce na nábřeží.
Martin Šubrt píše:Budu zase zlej. Broušení nám. Reubliky. Zastávka na Republice plná lidí, bo žlutou ceduli, kterých RŮZNÝCH je všude plno, viz večerní zavření Seifertky, nikdo nečte. Takže se ptám. Dokázal by ve firmě s 12000 zaměstnaci v 8:55 někdo vyměnit čísla na Masarykově nádr (všechny šipky doprava) a na Republice a v Dlouhé otočit jízdní řády a čísla linek. Kdyby měl připravené číslo 133 na samolepce a jízdní řád 133 v jedné samotné kapsli, celá operace by skončila i s pěším přesunem té uvědomělé osoby v 9:10. Ve 13:55 by se vše opakovalo s tím, že by bylo hotovo ve 14:05... PROČ TO NEJDE? To je nahouby zlepšovat kvalitu a tichost přepravy broušením, když za to období broušení naštvu 100x víc lidí, než kteří si potenciálně lepší a rychlejší jízdy všimnou...
1.) Právě že je skutečně až zbytečně moc přežlutocedulováno - viz. na Modřanské (a asi všech ostatních dotčených) TT výluka Vodičkovy vyvěšena i ZC.
2.) Jinak těch tebou uváděných 12 000 zaměstnanců je naopak důvodem proč to nejde - jednoduché počty říkají, že vlastní přepravu zajišťuje cca polovina z nich (1 600 tramvajáků, 3 000 autobusáků, 1 500 strojvedoucích a dozorčích metra), takže (když víme že mnoho pro provoz důležitých prací - očista a údržba vozidel je často zajišťováno externě) musí se složitě pro zbytek hledat uplatnění a v ten moment není reálné 100% správné operativní řešení jakékoliv situace, protože jak již na TF MF a další (např. výměna vozových JŘ) popisovali vše musí být projednáno a schváleno nespočtem lidí.
3.) Tak mne díky tobě napadá, když se TRAM můžou přepravovat výhybkáři, tak proč se jí nemohl přepravit ten kdo ony info o výlukách likvidoval? Jsem přesvědčen, že i vyvěšení nové (Pro některé upozorňuji, že teď se samozřejmě nebavím o technicky náročnější výměně zašroubovaných ZJŘ či dokonce vysoko umístěných směrovníků linek v hlavičce sloupku pod názvem zastávky.) zabere málo kdy poznatelně víc času než vystoupení a nastoupení cestujících! A zrovna na takové "lochnesce" Modřanské TT či Barrandovském samostatném tělese by taková přeprava oněch pracovníků byla rychlejší - provozní kolejové vozidlo by je vysadilo u sloupku místo na několik set metrů vzdálené vozovce.

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 15.11.2010 13:16

hawaj píše:Probíhá ještě broušení kolejí v úseku Nám. Republiky - Štrosmajerovo náměstí.
To vím taky, ale o co jde je to chlubení se ve vitrínách na zastávkách a na webu, že výluka končí o dva dny dřív, když ona de facto trvá ještě celý dnešní den.

hawaj
Uživatel

Příspěvek od hawaj » 15.11.2010 13:10

Probíhá ještě broušení kolejí v úseku Nám. Republiky - Štrosmajerovo náměstí.

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 15.11.2010 12:55

Martin Šubrt píše:Budu zase zlej. Broušení nám. Reubliky. Zastávka na Republice plná lidí, bo žlutou ceduli, kterých RŮZNÝCH je všude plno, viz večerní zavření Seifertky, nikdo nečte. Takže se ptám. Dokázal by ve firmě s 12000 zaměstnaci v 8:55 někdo vyměnit čísla na Masarykově nádr (všechny šipky doprava) a na Republice a v Dlouhé otočit jízdní řády a čísla linek. Kdyby měl připravené číslo 133 na samolepce a jízdní řád 133 v jedné samotné kapsli, celá operace by skončila i s pěším přesunem té uvědomělé osoby v 9:10. Ve 13:55 by se vše opakovalo s tím, že by bylo hotovo ve 14:05... PROČ TO NEJDE? To je nahouby zlepšovat kvalitu a tichost přepravy broušením, když za to období broušení naštvu 100x víc lidí, než kteří si potenciálně lepší a rychlejší jízdy všimnou...
Ještě bych k tomu řekl, že dnes se zahájením ranního provozu měly skončit odklony 12 a 17 přes Letnou, jenomže protože se něco kutí i mezi Nábř.Edv.Ben. a Štr.Nám., tak ODKLONY, i přestože se DPP chlubí na zastávkách, že výluka končí dřív, TRVAJÍ DÁL. #-o Kdo to tak the billně vymyslel? :smt021

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 15.11.2010 12:45

Budu zase zlej. Broušení nám. Reubliky. Zastávka na Republice plná lidí, bo žlutou ceduli, kterých RŮZNÝCH je všude plno, viz večerní zavření Seifertky, nikdo nečte. Takže se ptám. Dokázal by ve firmě s 12000 zaměstnaci v 8:55 někdo vyměnit čísla na Masarykově nádr (všechny šipky doprava) a na Republice a v Dlouhé otočit jízdní řády a čísla linek. Kdyby měl připravené číslo 133 na samolepce a jízdní řád 133 v jedné samotné kapsli, celá operace by skončila i s pěším přesunem té uvědomělé osoby v 9:10. Ve 13:55 by se vše opakovalo s tím, že by bylo hotovo ve 14:05... PROČ TO NEJDE? To je nahouby zlepšovat kvalitu a tichost přepravy broušením, když za to období broušení naštvu 100x víc lidí, než kteří si potenciálně lepší a rychlejší jízdy všimnou...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 15.11.2010 10:34

Co na to říct? MMM má osobitý přístup k řešení problémů - sám je vytváří. 8-)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.11.2010 10:13

Martin Šubrt píše:
Bobik píše:COŽE??? To se mi snad zdá #-o .Já měl za to, že ty pučmidráti co vyvěšujou JŘ to i škrtaj. To kvůli tomu jezdí 2 auta po dvou lidech? :roll:
Nevím, jak je to aktuálně, ale na čísla byly ještě nedávno potřeba štafle, takže k nim rozhodně jezdil někdo jiný se štafloobsahovozem :-). Ostatně do přístřešků většinou jezdí také někdo jiný. Sem tam je tuším ještě stále něco nasmlouváno i externě...
No při tom jaký je DP moloch, se není ani čemu divit.
To co teď napíšu opět rozezlí všechny kolegy řidiče (jako má čtvrteční aktivita v oznamování lidem na zastávkách nejetí linky 3 při mém svačinaření ve směru Modřany - Braník) i dispečery (zejména MF - již mne tady několikrát nesmyslně napadl, že potřebuji na voze vlastního informátora, policajta a nevím koho všeho - byť tady i osobně v provozu zastávám a snažím se, dle možností realizovat, názor, že řidičova povinnost je nejen lidi přepravit, ale v případě potřeby jim i jinak pomoci - což však za normálních okolností 99% z nich nepotřebuje, takže je to jen velmi okrajová náplň povinností).
Např. nyní v sobotu dopoledne - minimálně jedna taková partička musela cca kolem 11.- hodiny objet zastávky kvůli likvidaci vyvěšených informací o mimořádné výluce Vodičkovy (jak jsem již zde psal nesmyslně zbytečně i ve směru ZC). Přitom to mohl až na zastávky původně mimo provoz (např. nástupní v obratišti Braník), které měli informace zašroubované místo JŘ, udělat kdokoliv (řidič - kdyby mezi 7. a 8. hodinou PD vyhlásil příkaz, tak odhadem na žádného v provozu nevyšlo víc než pět zastávek, ale mohl to udělat dobrovolně i znalý cestující) - nemusel je ani vyhazovat stačilo je podstrčit pod jiné stále platné informace (výluka nábřeží) či je otočit, pokud na konkrétní zastávce jiné z nějakého důvodu nebyly (byť třeba měly být).
PS: Já jsem si to udělal cca během druhé půli prvního a první druhého kola na mé (běžně krátké) 21 a již mne následně nikdo neotravoval dotazem stylu "Vy již nejedete do Modřan?" Na NT, Karláku a Moráni se mne poprvé pokaždé někdo zeptal, tak mne to následně napadlo od Palačáku schovávat (pokud to tam ještě viselo - někdo něco mohl vzít, ale den před tím jsem viděl i něco samo uletět).

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 14.11.2010 23:19

Bobik píše:COŽE??? To se mi snad zdá #-o .Já měl za to, že ty pučmidráti co vyvěšujou JŘ to i škrtaj. To kvůli tomu jezdí 2 auta po dvou lidech? :roll:
Nevím, jak je to aktuálně, ale na čísla byly ještě nedávno potřeba štafle, takže k nim rozhodně jezdil někdo jiný se štafloobsahovozem :-). Ostatně do přístřešků většinou jezdí také někdo jiný. Sem tam je tuším ještě stále něco nasmlouváno i externě...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 14.11.2010 23:07

COŽE??? To se mi snad zdá #-o .Já měl za to, že ty pučmidráti co vyvěšujou JŘ to i škrtaj. To kvůli tomu jezdí 2 auta po dvou lidech? :roll:

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 13.11.2010 20:35

Inu, drobná chybka nahoře v číslech, které stále dělá někdo jiný a jindy, než se mění jízdní řády...

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 13.11.2010 17:17

Právnická fakulta směr Čechův most: Nahoře správně chybí 27 a 53 je přeškrtnutá, ale JŘ tam zůstaly.
Právnická fakulta směr Staroměstská: Nahoře je správně umístěna 27 a chybně přeškrtnuta 53 (odkloněna je pouze v opačném směru, naopak u JŘ je to opačně - chybí 27 a 53 je vyvěšena.
Tak a teď kaštane, vyber si, odkud pojede 27.
ObrázekObrázek

Rashid
Uživatel
Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd

Příspěvek od Rashid » 04.11.2010 11:24

OMH píše:
Rashid píše:Díky za další křáp, kterej nemá ani koš.
Proč by také měl mít mály koš, když vedle jistě stojí velké regulérní koš :D
No koš právě vedle nikde není.Je schovaný skoro až na konci zastávkového ostrůvku.
Jsem zvědavej kterej blb tohle vymyslel, protože koš nebude nikdo pracně hledat.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 04.11.2010 10:34

Dnes pro zmenu v cca 8:15 blbnul ten dc. Fotku jsem neudelal, ale svitilo tam stale poradi 20 za 1 min, 25 za 1 min, 1 za 3 min, 26 za 5 min a kolem vesele jezdilo vsechno mozny..

Odpovědět