Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Škoda 14T (Porschetra)
Brejšín: Ano. Samozřejmě. To bych nerad pitval. To je politicky nad rámec mého rozhledu, takže si v téhle otázce raději nechávám svůj názor pro sebe.
Jen de vo to jestli si to nahodou zákazník nemusel koupit.
- Absolut
- Moderátor
Arny, já nesouhlasím.
Problém vozů 14T je šistě mechanický. Fyziku neobchčiješ a tak problém přetrvá. Mimochodem, vozy 14T se nemusí "učit" jezdit po pražských kolejích, ony to už tři roky umí a vesele po nich jezdí. Bohužel s jistými následky na stavu tratí. Ale tramvaje 14T jako takové bych se v tomto ohledu opět nepopulárně zastal, zákazník věděl co si kupuje a to si koupil.
Teoretický problém vozů 15T, který soudíte poněkud brzy, je čistě softwarový a tedy 100% řešitelný.
Problém vozů 14T je šistě mechanický. Fyziku neobchčiješ a tak problém přetrvá. Mimochodem, vozy 14T se nemusí "učit" jezdit po pražských kolejích, ony to už tři roky umí a vesele po nich jezdí. Bohužel s jistými následky na stavu tratí. Ale tramvaje 14T jako takové bych se v tomto ohledu opět nepopulárně zastal, zákazník věděl co si kupuje a to si koupil.
Teoretický problém vozů 15T, který soudíte poněkud brzy, je čistě softwarový a tedy 100% řešitelný.
V současné době mám opět blíže k železniční tématice, ale co se týče 14T tu myslím nebyl problém naučit jezdit po pražských kolejích, protože (řekněme) její prototyp Vektra se to naučil na plzeňských a to jsou jen dvě spojené Astry. A obě s pevnýmy nápravamni.
U 15T je asi opravdu největší problém jí naučit jezdit do oblouku, protože má na každé kolo vlastní motor, kde to jde asi jen řešit softwarově a ne jako u aut diferenciálem nebo pouhou adhezý na dvoukoulý. Přeju, ale 15T mnoho zdaru a myslím, že bude patřit ke skostům tramvajových vozidel v Evropě né-li na světě, pokuď Škodovka vychytá sé mouchy.
Co se týče 109E její vývoj začal mnohem dřív, kdy hodně znás tahalo ještě za sebou kačera na provázku a to typem 85E (neboli "asynchronem" 169.001-5), a přeji Škodovce mnoho zdaru ve vývoji a výrobě tramvají, ale i lokomotiv, kde patřila ke špičce i za minulého režimu
Mějte se Arny
U 15T je asi opravdu největší problém jí naučit jezdit do oblouku, protože má na každé kolo vlastní motor, kde to jde asi jen řešit softwarově a ne jako u aut diferenciálem nebo pouhou adhezý na dvoukoulý. Přeju, ale 15T mnoho zdaru a myslím, že bude patřit ke skostům tramvajových vozidel v Evropě né-li na světě, pokuď Škodovka vychytá sé mouchy.
Co se týče 109E její vývoj začal mnohem dřív, kdy hodně znás tahalo ještě za sebou kačera na provázku a to typem 85E (neboli "asynchronem" 169.001-5), a přeji Škodovce mnoho zdaru ve vývoji a výrobě tramvají, ale i lokomotiv, kde patřila ke špičce i za minulého režimu
Mějte se Arny
- Absolut
- Moderátor
Dnes na zkušební jíźdě 9159 a vypadá to, že do štědrého dne bude vozit lidi.
- aspirine
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Byl to jen názor..nikdo neví přesně jak to dopadne.Uvidíme..
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nic proti tvým názorům, ale uvědom si, že rozhodnutí o výrobě tramvají není stejné jako rozhodnout se vyřezat si loďku z kůry...aspirine píše:No...Já nevím..kdo ví jak to vubec bude s 15T???jestli je vubec začnou dělat,pač dopravní podnik jim ještě nezaplatil..
Ale škoda T. se vrhá na ty lokomotivy pro dráhy,budou s toho mít více peněz,tak je to pro ně výhodnější.Nemají místo kde to dělat,proto teď sekaj proshe za porshem,aby to měli pryč.
To je jen můj názor!!
Vývoj nové lokomotivy 109E již probíhá několik let, takže se rozhodně nedá říci, že by se najednou škodovka vrhla na lokomotivy - spíš má tento projekt zpozdění, viz. články na ŽelPage z 18.10.2005 nebo 25.1.2007.
Co se týče plateb, tak tam je spíš normální, že se platí až po dodání výrobku, ikdyž v případě 15T již nějaká záloha padla. Však byl také DP asi před půl rokem kritizován zato, že zaplatil za tramvaj, kterou ještě nikdo neviděl...
- Absolut
- Moderátor
Aspirine: 15T se vyrábí.
To nevim proč by měli mít 14T plný zuby. Mě osobně by bylo jedno jestli montuji T3, nebo 14T. Zažiji si nějaký postup práce a dělám.Josef píše:Myslím, že Plzni těch 14T mají plný zuby a už se těší ať už to dodělají...Myslím, že už je tam maj okoukaný...to samý bude z 15T...do 2017 Škodovka krachne, tramvaje, peníze v čudu a nakonec tu budem jezdit stoletou T3
Že by Škodovka krachla si nemyslím. Předpokládám také, že DP nebude platit tramvaje x let dopředu, spíš budou platit akorát.
Já osobně s T3 jezdím rád. Ať jako řidič, tak i jako cestující.
Myslím, že Plzni těch 14T mají plný zuby a už se těší ať už to dodělají...Myslím, že už je tam maj okoukaný...to samý bude z 15T...do 2017 Škodovka krachne, tramvaje, peníze v čudu a nakonec tu budem jezdit stoletou T3 
Myslím, že v dnešní době asi berou zakázky co jim kdo nabídne, aby v případné krizi měla firma za co žít. Co se týče místa tak přece se nějak v létě stěhovali do nových hal ne? 250 vozů je dost, není to nějaká pidizakázka na 10 vozů...aspirine píše:No...Já nevím..kdo ví jak to vubec bude s 15T???jestli je vubec začnou dělat,pač dopravní podnik jim ještě nezaplatil..
Ale škoda T. se vrhá na ty lokomotivy pro dráhy,budou s toho mít více peněz,tak je to pro ně výhodnější.Nemají místo kde to dělat,proto teď sekaj proshe za porshem,aby to měli pryč.
To je jen můj názor!!
- aspirine
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No...Já nevím..kdo ví jak to vubec bude s 15T???jestli je vubec začnou dělat,pač dopravní podnik jim ještě nezaplatil..Petr píše:S ohledem na skutečnost, že od příštího roku začínají dodávky vozů 15T v počtu 250 kusů není opravdu nutné rozšiřovat smlouvu na nákup předchozího typu. Nemusíš se omlouvat za dotaz, ale kouzlo češtiny je v tom, že dotaz uvažující o rozšíření smlouvy by asi zněl lépe takto: "Zbývá již předat jen 9 vozů 14T, nebyla náhodou smlouva rozšířena a jejich počet zvětšen?" (prosím bez urážkyHCS Martin píše:Sorry,že sem se zeptal....překvapivě počítat umim..jen me napaldo jeslti tu smlouvu třeba nerozšířili..60 mi přijde málo...ale radši už mlčim) Pak by se totiž čtenář nedomníval, že se ptáš na cílový počet do konce stávající smlouvy
To je jen můj názor!!
- Matošo
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mě to zase přijde až moc...HCS Martin píše:..60 mi přijde málo..
No, oni novináři někdy před dvěma měsícema psali, že prý se nějaké ušetřené peníze použijí na nákup dalších 14T. 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
S ohledem na skutečnost, že od příštího roku začínají dodávky vozů 15T v počtu 250 kusů není opravdu nutné rozšiřovat smlouvu na nákup předchozího typu. Nemusíš se omlouvat za dotaz, ale kouzlo češtiny je v tom, že dotaz uvažující o rozšíření smlouvy by asi zněl lépe takto: "Zbývá již předat jen 9 vozů 14T, nebyla náhodou smlouva rozšířena a jejich počet zvětšen?" (prosím bez urážkyHCS Martin píše:Sorry,že sem se zeptal....překvapivě počítat umim..jen me napaldo jeslti tu smlouvu třeba nerozšířili..60 mi přijde málo...ale radši už mlčim