nebo spíš za pokus o vraždu...fibou píše: pokud to tedy bylo tak, že se rozjel a jel na plno jako by ve vozovce nikdo nebyl, to bych považoval za prasárnu ze strany řidiče.
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Matošo
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 14T (Porschetra)
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
A dá se předpokládat, že 9612-9170 přijdou ještě před tím, než 9501 (rozuměj první 15T)?Brejšín píše:Ve čtvrtek přibude 9161 což bude pro letošek utrum.
Ve čtvrtek přibude 9161 což bude pro letošek utrum.
No...rozum mi říká, že když uvidím přecházet člověka s bílou holí, tak ho nechám v klidu přejít a pak se začnu rozjíždět. Z legislativního hlediska má tramvaj před chodci absolutní přednost, čili i když už je chodem i třeba na přechodu, má přednost tramvaj a chodec musí jízdní cestu tramvaji uvolnit.2217 píše:Když už sempíšu offtopic, tak se zeptám: tramvajáci, je problém vidět někoho s bílou holí, kdo čeká u kolejí, aby je mohl přejít? J8 jen, že jsem stála 5 minut na Národce a když jsem se konečně ujistila, že všechny tři tramvaje v mé blízkosti bezpečně stojí a tedy jsem vkročila do vozovky, Alstom se rpoti mě bez varování rozjel! Je chyba ve mně, nebo v řidiči?
Omlouvám se za OT.
Jenže, jak jsem psal, uvidím-li chodce s bílou holí, tak zvlášť, když ještě budu stát, tak bych jej nechal přejít.
To, co si popsala, pokud to tedy bylo tak, že se rozjel a jel na plno jako by ve vozovce nikdo nebyl, to bych považoval za prasárnu ze strany řidiče.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak, dnes se skládalo hned dvakrát... 
- Tommy82
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V 15:00 viděno na Andělu, pravděpodobně 9160Quetzalcoatl píše:Dnes v 16.07 14T bez evč. na Florenci na zkušebce.
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes v 16.07 14T bez evč. na Florenci na zkušebce.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
2217 se konečně může přihlásit, tak doplní: VPN01 je skutečně málo úspěšná an trati, faktem je, že když jsem si včera vyměnila baterie, úsoěšnost mírně stoupla. tedy, nevidomí sami jsou taky někdy nefunkční. Ano, někteří nevyužívajá navigační systém, i já někdy raději volím lidi na refýži, než aych se "ptala" tramvaje. Gong na 14T se ozývá z repráčku hned zepředu, od pavních dveří se ozývá předušovaná dveřní výstraha, zatím se mi povedlo JEN JEDNOU toto rozeznít!Oskar píše:Jako navádění pro slepce by u 14T měl sloužit nový gong. Tak nějak předpokládám, že vychází někde z blízkosti druhých dveří.
Je to tak, 2217?
Když už sempíšu offtopic, tak se zeptám: tramvajáci, je problém vidět někoho s bílou holí, kdo čeká u kolejí, aby je mohl přejít? J8 jen, že jsem stála 5 minut na Národce a když jsem se konečně ujistila, že všechny tři tramvaje v mé blízkosti bezpečně stojí a tedy jsem vkročila do vozovky, Alstom se rpoti mě bez varování rozjel! Je chyba ve mně, nebo v řidiči?
Omlouvám se za OT.
To hurá bych tak směle nevykřikoval a do provozu je urážka té reklamace. 
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Motor vyměněn, tak hurá do provozu. Dorazilo nám další saranče - 9159.
- Tommy82
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Včera na ZJ viděno ev.č. 9113
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se dnes z úst našeho nejvyššího dozvěděl, že za přítomnost 14T v Praze současné vedení nemůže (což mu i věřím), že je její přítomnost taky štve (i to mu věřím), že Škodovce šlape po krku (mno to bych fakt rád viděl), že byla Škodovka penalizována za opožděné dodávky a liknavou údržbu (
), následkem čehož je z 14T bezporuchová tramvaj s historicky nejvyšší vypraveností a případné zřídka se vyskytující závady jsou promptně opravovány plně v režii výrobce díky nadstandartně dlouhé záruce, následkem čehož jsou ústřední dílny zcela bez práce a pro jejich zaměstnance se prostřednictvím outsourcingu zoufale shání uplatnění...
Tak nevím proč se tedy v Motole již několik měsíců vesele práší na některé odstavené vraky, které se násedně velmi pravděpodobně v režii DPP opravují v dílnách a dílny jsou díky nedostatku pracovních sil nuceny odmítat vozy nabíhající do pravidelné údržby.
Je něco shnilého v státě českém...
Tak nevím proč se tedy v Motole již několik měsíců vesele práší na některé odstavené vraky, které se násedně velmi pravděpodobně v režii DPP opravují v dílnách a dílny jsou díky nedostatku pracovních sil nuceny odmítat vozy nabíhající do pravidelné údržby.
Je něco shnilého v státě českém...
-
gabuliatko
- Uživatel
nabízí co otázka, jak to bude u 15T ?
jinak mé zkušenosti z exponovaných zastávek typu Karlovo náměstí a IPP odhadují pravděpodobnost zastavení druhého vlaku u slepce tak 50%, IPP z kopce tak 10%
jinak mé zkušenosti z exponovaných zastávek typu Karlovo náměstí a IPP odhadují pravděpodobnost zastavení druhého vlaku u slepce tak 50%, IPP z kopce tak 10%
Ještě, nefunkční "nevidomí" jsou důvodem k odstavení vozu, ale dost často se to kontroluje cca 3-4 týdně plus jedna naše kontrola na každé vozovně jednou za měsíc. Takže to neohlášení na trati musí být způsobeno buť tím hlášením zastávky, nebo ....
.
Jo jo viz Oskar. Dva kanály - aby to zároveň umělo hlásit do vnitř zastávku i ven pro nevidomé.
Problém byl že se nakoupilo zařízení a během výběru nebo zadávání podmínek toto nikoho nenapadlo. Teď co stím vyhodit a nakoupit dálší? Na to bohužele nemáme.
Otravovat nevidomi ? To je hloupé, vždycky jsem znovu zastavil a podal informaci nebo některý z cestujícíh poblíž dveří a taky to funguje a nestojí to ani korunu.
Teď už ten problém není tak aktuální ale zpomeňme na APEX a jeho zamrznutí.
Jo jo viz Oskar. Dva kanály - aby to zároveň umělo hlásit do vnitř zastávku i ven pro nevidomé.
Problém byl že se nakoupilo zařízení a během výběru nebo zadávání podmínek toto nikoho nenapadlo. Teď co stím vyhodit a nakoupit dálší? Na to bohužele nemáme.
Otravovat nevidomi ? To je hloupé, vždycky jsem znovu zastavil a podal informaci nebo některý z cestujícíh poblíž dveří a taky to funguje a nestojí to ani korunu.
Teď už ten problém není tak aktuální ale zpomeňme na APEX a jeho zamrznutí.
A já měl za to, že tohle je problém starých tramvají, že ty nové mají právě z toho důvodu hlásiče se dvěma nezávislými kanály…
Hlásiče možná, ale když to počítač nestačí zpracovat – marná snaha. On má v zastávce moc moc práce a nechce se nechat vyrušit – nastavit rádiovýhybku, sestavit hlášení, nabonzovat polohu… A do toho ještě otravujou nevidomí
Hlásiče možná, ale když to počítač nestačí zpracovat – marná snaha. On má v zastávce moc moc práce a nechce se nechat vyrušit – nastavit rádiovýhybku, sestavit hlášení, nabonzovat polohu… A do toho ještě otravujou nevidomí