Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Orientační a informační systémy
Až na to, že pokud nestojíš přímo pod ním, vidíš jen spodní 2 řádky 
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To už by pak možná vyšel levněji displej styl Klárov. Ten se mi stejně zamlouvá víc...
To by ovšem znamenalo mít i pro čísla linek displej. Pak by ovšem zase bylo potřeba vyřešit rozlišení, co je číslo linky a co je čas do odjezdu.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A je nezbytně nutné tam ukazovat všechny linky co danou stanicí projíždí ??? Proč by večer po odjetí posledního spoje linky tato nemohla až třeba do půl pátý ráno "zmizet" a naopak proč tam má celý den svítit noční linka která pojede za 99 či EE minut....

-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já mám pocit, že jsou opravdu myšleny sloupky na různých zastávkách stejného jména (Palačák 2x2, Strossmayer 4x1, Vltavská 2x2 atd.). Jak to bude na Karláku a zda se nad tím někdo z DPP už pozastavil, zůstává záhadoudušan píše:možná jsem to pochopil jinak, než to bylo myšleno, nenapadlo mne, že by někdo sčítal počet zastávkových sloupků na všech zastávkách s názvem palmovka. podle mne se jedná opravdu o potřebu např. dvou sloupků na karlově náměstí, kde se to do jednoho vážně nevejde.
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
možná jsem to pochopil jinak, než to bylo myšleno, nenapadlo mne, že by někdo sčítal počet zastávkových sloupků na všech zastávkách s názvem palmovka. podle mne se jedná opravdu o potřebu např. dvou sloupků na karlově náměstí, kde se to do jednoho vážně nevejde.nitro píše:Posledni kontakt pise akorat o potrebe umistit na nektere zastavky vice kusu sloupku nez 2 pokud nemaji pouze smer dc a zc, jako napr. Palmovka. Nic o vice kusech na jednom ostruvku se nepise ale asi to tak stejne dopadne, i Karlovo namesti nebo Moran to tak dnes maji...dušan píše:v posledním čísle DP-kontakt je napsáno, že na některých zastávkách bude více kousků těchto sloupků![]()
![]()
.
jen aby se tam ještě vešli taky cestující
Posledni kontakt pise akorat o potrebe umistit na nektere zastavky vice kusu sloupku nez 2 pokud nemaji pouze smer dc a zc, jako napr. Palmovka. Nic o vice kusech na jednom ostruvku se nepise ale asi to tak stejne dopadne, i Karlovo namesti nebo Moran to tak dnes maji...dušan píše:v posledním čísle DP-kontakt je napsáno, že na některých zastávkách bude více kousků těchto sloupků![]()
![]()
.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Očekávám zpracování v lepším případě ala palackého náměstí, v horším pro centrum ala autobusový Lihovar.
Možná budou všechny sloupky nad sebou - to by se tam pak kaštanstvo vešlo v pohodědušan píše:v posledním čísle DP-kontakt je napsáno, že na některých zastávkách bude více kousků těchto sloupků![]()
![]()
.
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
v posledním čísle DP-kontakt je napsáno, že na některých zastávkách bude více kousků těchto sloupkůbokša píše:No, jestli dobře počítám, tak se na nové označníky vejde 10 linek rozdělených do dvou sloupců. Co to udělá např. na Karlově náměstí (resp. kdekoliv, kde se větví linky do více směrů, ideálně ještě se spoustou nočních), to jsem docela zvědavej... Zřejmě někdo zapracoval hlavouProxy píše:A vono je to celé vlastně jedno, protože všechny zastávky tramvají v centru by do podzimu měly dostat nové digitální označníky
No, jestli dobře počítám, tak se na nové označníky vejde 10 linek rozdělených do dvou sloupců. Co to udělá např. na Karlově náměstí (resp. kdekoliv, kde se větví linky do více směrů, ideálně ještě se spoustou nočních), to jsem docela zvědavej... Zřejmě někdo zapracoval hlavouProxy píše:A vono je to celé vlastně jedno, protože všechny zastávky tramvají v centru by do podzimu měly dostat nové digitální označníky
OT: Řekl bych, že babička vstávat nemusela, protože množství televizních programů, které byly tehdá k dispozici bylo 0-1Karosák píše:...ale zase na druhou stranu museli vstávat, když si chtěli přepnout program na TV
Druhý program začal vysílat až v roce 1970 a v té době předpokládám, že babička už byla dospělá žena.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Babička mi vyprávěla, jak se jako malá ve škole v občanské nauce učila linkové vední a byly z toho tasený u tabule. Bych chtěl vidět dneska.....ale zase na druhou stranu museli vstávat, když si chtěli přepnout program na TV 
A to je na tom asi to nejhorší! Proč se musí každých pár měsíců něco jen tak měnit? Dřív jsem měl dojem, že p. Malík je rozumný člověk, ale to, co teď se Svobodou předvádí...Proxy píše:A vono je to celé vlastně jedno, protože všechny zastávky tramvají v centru by do podzimu měly dostat nové digitální označníky
Ještě zpátky k tomu sloupku na Vysočanské. Dneska jsem z vozovny vyjížděl několik minut před vyjíždějící linkou 8 a její odjezd byl na sloupku ukázán správně. Takže vyjíždějící vozy sloupek ukazuje.