Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od Oskar » 10.7.2009 20:50

Až na to, že pokud nestojíš přímo pod ním, vidíš jen spodní 2 řádky #-o

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 10.7.2009 20:46

To už by pak možná vyšel levněji displej styl Klárov. Ten se mi stejně zamlouvá víc...

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 10.7.2009 20:23

To by ovšem znamenalo mít i pro čísla linek displej. Pak by ovšem zase bylo potřeba vyřešit rozlišení, co je číslo linky a co je čas do odjezdu.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 10.7.2009 19:15

A je nezbytně nutné tam ukazovat všechny linky co danou stanicí projíždí ??? Proč by večer po odjetí posledního spoje linky tato nemohla až třeba do půl pátý ráno "zmizet" a naopak proč tam má celý den svítit noční linka která pojede za 99 či EE minut.... Z:idea: 8-[

milbi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milbi » 10.7.2009 8:29

dušan píše:možná jsem to pochopil jinak, než to bylo myšleno, nenapadlo mne, že by někdo sčítal počet zastávkových sloupků na všech zastávkách s názvem palmovka. podle mne se jedná opravdu o potřebu např. dvou sloupků na karlově náměstí, kde se to do jednoho vážně nevejde.
No já mám pocit, že jsou opravdu myšleny sloupky na různých zastávkách stejného jména (Palačák 2x2, Strossmayer 4x1, Vltavská 2x2 atd.). Jak to bude na Karláku a zda se nad tím někdo z DPP už pozastavil, zůstává záhadou :-)

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 10.7.2009 8:16

nitro píše:
dušan píše:v posledním čísle DP-kontakt je napsáno, že na některých zastávkách bude více kousků těchto sloupků :lol: :lol: :lol: .
jen aby se tam ještě vešli taky cestující
Posledni kontakt pise akorat o potrebe umistit na nektere zastavky vice kusu sloupku nez 2 pokud nemaji pouze smer dc a zc, jako napr. Palmovka. Nic o vice kusech na jednom ostruvku se nepise ale asi to tak stejne dopadne, i Karlovo namesti nebo Moran to tak dnes maji...
možná jsem to pochopil jinak, než to bylo myšleno, nenapadlo mne, že by někdo sčítal počet zastávkových sloupků na všech zastávkách s názvem palmovka. podle mne se jedná opravdu o potřebu např. dvou sloupků na karlově náměstí, kde se to do jednoho vážně nevejde.

nitro
Uživatel

Příspěvek od nitro » 10.7.2009 2:21

dušan píše:v posledním čísle DP-kontakt je napsáno, že na některých zastávkách bude více kousků těchto sloupků :lol: :lol: :lol: .
Posledni kontakt pise akorat o potrebe umistit na nektere zastavky vice kusu sloupku nez 2 pokud nemaji pouze smer dc a zc, jako napr. Palmovka. Nic o vice kusech na jednom ostruvku se nepise ale asi to tak stejne dopadne, i Karlovo namesti nebo Moran to tak dnes maji...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 09.7.2009 20:58

Očekávám zpracování v lepším případě ala palackého náměstí, v horším pro centrum ala autobusový Lihovar.

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 09.7.2009 19:37

Možná budou všechny sloupky nad sebou - to by se tam pak kaštanstvo vešlo v pohodě :)

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 09.7.2009 16:59

bokša píše:
Proxy píše:A vono je to celé vlastně jedno, protože všechny zastávky tramvají v centru by do podzimu měly dostat nové digitální označníky
No, jestli dobře počítám, tak se na nové označníky vejde 10 linek rozdělených do dvou sloupců. Co to udělá např. na Karlově náměstí (resp. kdekoliv, kde se větví linky do více směrů, ideálně ještě se spoustou nočních), to jsem docela zvědavej... Zřejmě někdo zapracoval hlavou :)
v posledním čísle DP-kontakt je napsáno, že na některých zastávkách bude více kousků těchto sloupků :lol: :lol: :lol: .

bokša
Uživatel

Příspěvek od bokša » 09.7.2009 15:40

Proxy píše:A vono je to celé vlastně jedno, protože všechny zastávky tramvají v centru by do podzimu měly dostat nové digitální označníky
No, jestli dobře počítám, tak se na nové označníky vejde 10 linek rozdělených do dvou sloupců. Co to udělá např. na Karlově náměstí (resp. kdekoliv, kde se větví linky do více směrů, ideálně ještě se spoustou nočních), to jsem docela zvědavej... Zřejmě někdo zapracoval hlavou :)

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 28.6.2009 22:38

Karosák píše:...ale zase na druhou stranu museli vstávat, když si chtěli přepnout program na TV :lol:
OT: Řekl bych, že babička vstávat nemusela, protože množství televizních programů, které byly tehdá k dispozici bylo 0-1 8-)
Druhý program začal vysílat až v roce 1970 a v té době předpokládám, že babička už byla dospělá žena. :devilsmokin

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 28.6.2009 21:55

Babička mi vyprávěla, jak se jako malá ve škole v občanské nauce učila linkové vední a byly z toho tasený u tabule. Bych chtěl vidět dneska.....ale zase na druhou stranu museli vstávat, když si chtěli přepnout program na TV :lol:

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 28.6.2009 21:32

Proxy píše:A vono je to celé vlastně jedno, protože všechny zastávky tramvají v centru by do podzimu měly dostat nové digitální označníky :oops:
A to je na tom asi to nejhorší! Proč se musí každých pár měsíců něco jen tak měnit? Dřív jsem měl dojem, že p. Malík je rozumný člověk, ale to, co teď se Svobodou předvádí... :evil:

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 24.6.2009 14:51

Ještě zpátky k tomu sloupku na Vysočanské. Dneska jsem z vozovny vyjížděl několik minut před vyjíždějící linkou 8 a její odjezd byl na sloupku ukázán správně. Takže vyjíždějící vozy sloupek ukazuje.

Odpovědět