Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Až nato že právě nadálku aktivuješ "výstup řidiče dveřmi cestujících", takže i v tomto okamžiku jsou aktivní tlačítka na křídlech.
Dále povel zavřít, je centrální zavření, tedy identický jako by jsi dal povel červeným tlačítkem z panelu.
Dále povel zavřít, je centrální zavření, tedy identický jako by jsi dal povel červeným tlačítkem z panelu.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Váhal jsem, jestli tuto dnešní novinku u všech 15T mám zde prásknout - ale když jsi to udělal za mne, tak se s tebou pustím do rozporu, že toto oficiálně funkčně Dálkové ovládání pro výstup řidiče prvními dveřmi cestujících je zbytečnost:chemik píše:Dnes jsem měl 9232 a tato je vybavena dálkovým ovládáním na otvírání 1. dveří pro cestující a rovněž na zavírání dveří. My znalci říkáme - PECIČKA. Ikdyž je to zbytečnost...
1.) Z důvodu instalace výklopných dveří do kabiny (což je prý nutné kvůli prostoru na jejich mechanismus) určitě někdy nebude možno tyto použít (např. auta těsně vedle TRAM).
2.) Dosavadní varianta uvolnění pouze těchto dveří a jejich otvírání/zavírání opakovaným stiskem tlačítka na dveřích bylo naprosto nedokonalé, protože jimi defakto mohl klidně projít i cestující.
3.) Už jsem slyšel od několika kolegů brblání jak to, že toto násobně bezpečnější řešení bylo zavedeno až po víc jak půlroce pravidelného provozu 15T. Osobně jsem spíše vděčen že to bylo zavedeno poměrně brzo a doufám, že je to první z vlaštovek následujících dalších vylepšení.
PS: Dle písemné informace velkými písmeny na jedné A4 na okýnku výpravčího PA je toto dálkové ovládání funkční po nakódování APEXU = (dle mne) že využili systému jímž první dveře salónu 15T (i 14T) ovládají dálkově nevidomí. Jenže ti ty dveře nemohou zavřít a při jejich otevření jim vydávají "zaměřovací" signál, ale řidičům vydávají signál "nevstupovat/opustit"!
Nebliká. nepípá, jen klasicky skučí.
Jinak 9216 je má taky.
Jinak 9216 je má taky.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Blikají blinkry při otevření a zapípá?chemik píše:Dnes jsem měl 9232 a tato je vybavena dálkovým ovládáním na otvírání 1. dveří pro cestující a rovněž na zavírání dveří. My znalci říkáme - PECIČKA. Ikdyž je to zbytečnost...
Dnes jsem měl 9232 a tato je vybavena dálkovým ovládáním na otvírání 1. dveří pro cestující a rovněž na zavírání dveří. My znalci říkáme - PECIČKA. Ikdyž je to zbytečnost...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
kruťák: Jestli toto skvělé foto je jen malá ochutnávka, tak jsem již napjatý na ostatní.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Malá ochutnávka ze dneška:

edit:
Chci poděkovat paní řidičce, že počkala až ti chodci milostivě uloudaně přejdou a dopřála mi tuto nádhernou kompozici

edit:
Chci poděkovat paní řidičce, že počkala až ti chodci milostivě uloudaně přejdou a dopřála mi tuto nádhernou kompozici
Naposledy upravil(a) kruťák dne 02.12.2011 19:36, celkem upraveno 1 x.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem dnes zjistil, že 15T může v obratišti Levského i na střední a vnější kolej!
Jinak naučil jsem se nedávno (díky PD a poruše těch nejdůležitějších dveří - u výklopné plošiny, hned na začátku obdržení mého 15T, na l.11, po delší době) nikoliv jen vyřazovat z provozu porouchané dveře 15T, ale dokonce je zprovoznit!
- Mělo by tomu pomoci použití jejich nouzového otevření, čímž se zcela uvolní a jsou naprosto lehoulince manipulovatelné (jako když se např. na RPéčku "shodí kladka" jejich mechaniky). Po ručním otevření křídel dveří se páka jejich nouzového otevření (pokud to jsou 2. až 6. tak by se muselo použít jediné vnitřní zaplombované, které má k navrácení pojistku) vrátí do původní polohy. Poté by měly normálně reagovat na spínače v kabině.
- Jinak pokud by přeci jen závada byla závažnější a musely se z provozu opravdu vyřadit = ručně zavřít, zamknout kličkou a vypnout spínač nahoře u dveřního mechanismu (což je i pro velkou část řidičů a snad všechny řidičky nedosažitelné, ale dle školení by se to mělo snad přemístit jinam níže), tak (dle mne) jedině zase s použitím jejich nouzového otevření, protože bez toho je ruční zavření křídel velmi silově náročné i pro dvě osoby (+ nedivil bych se dalšímu poškozování mechanismu)!
Jinak naučil jsem se nedávno (díky PD a poruše těch nejdůležitějších dveří - u výklopné plošiny, hned na začátku obdržení mého 15T, na l.11, po delší době) nikoliv jen vyřazovat z provozu porouchané dveře 15T, ale dokonce je zprovoznit!
- Mělo by tomu pomoci použití jejich nouzového otevření, čímž se zcela uvolní a jsou naprosto lehoulince manipulovatelné (jako když se např. na RPéčku "shodí kladka" jejich mechaniky). Po ručním otevření křídel dveří se páka jejich nouzového otevření (pokud to jsou 2. až 6. tak by se muselo použít jediné vnitřní zaplombované, které má k navrácení pojistku) vrátí do původní polohy. Poté by měly normálně reagovat na spínače v kabině.
- Jinak pokud by přeci jen závada byla závažnější a musely se z provozu opravdu vyřadit = ručně zavřít, zamknout kličkou a vypnout spínač nahoře u dveřního mechanismu (což je i pro velkou část řidičů a snad všechny řidičky nedosažitelné, ale dle školení by se to mělo snad přemístit jinam níže), tak (dle mne) jedině zase s použitím jejich nouzového otevření, protože bez toho je ruční zavření křídel velmi silově náročné i pro dvě osoby (+ nedivil bych se dalšímu poškozování mechanismu)!
Nádraží Braník.KarlosK píše:sakra, a teď se nechytám, v jaké smyčce jsou ty 15T vyfocené?
sakra, a teď se nechytám, v jaké smyčce jsou ty 15T vyfocené?
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Krucinál, to měl někdo ale štestí
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To zase ne. To by bylo focené na Barrandově a nejlépe s pozadím HradčanMOp píše:Pan B se rozhodl fotit do katalogu Skoda?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pan B se rozhodl fotit do katalogu Skoda? 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Brejšín: Úplná náhoda, že
Fotka moc hezká
Fotka moc hezká