Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Všechny tramvaje to umí už od srpna. Škole to bylo prezentováno někdy před prázdninama na 9211 (ta to umí už od dodání) a mělo to být součástí školení 3 i 4.
kristepane Milane, Brejšín se tě nebude ptát, páč on určitě ví, jelikož jsme to spolu telefonicky konzultovali. Aspoň myslim.
Nic nebezpečnýho jsem neudělal.
A střídající nemusel o funkci vědět. Mohl také směnu začínat mimo Pa vozovnu...
Nic nebezpečnýho jsem neudělal.
A střídající nemusel o funkci vědět. Mohl také směnu začínat mimo Pa vozovnu...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No coby provedl? Vyzkoušel to! Normálně, lidsky... Opravdu strašná, provoz ohrožující kakastrofa! 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) Já si to ze školení přece jen matně pamatoval - při mé účasti na jeho "naprosto prvním běhu" přednášející něco zmínil, ale nikdo tam určitě neřekl přesné datum zavedení (jen cca do konce roku). Ovšem i přednášející jsou lidé a někteří to mohli vynechat.Brejšín píše:Tady je vidět, kdo na školení spinká........................................
2.) Bylo to určitě až v tomto stále ještě běžícím 4. - můžeš se tedy zaručit, že jej již absolvovali všichni řidiči s oprávněním na 15T? Určitě ne a zejména řidiči od jinut než z PA se s tím můžou setkat až za několik měsíců a to jim už fakt nikdo z předávajících kolegů vysvětlovat nebude, protože pro ně to bude "totálně stará věc"!!!
Dle mne tato informace nejpozději v pátek, ale spíše ve čtvrtek - den před zavedením měla být SMS poslána spíše než nedávná informace o směnách na lince 30 / "krátká" 17!
Ani se neptej co prej chemik provedl s tím dálkáčem při stání na SSZ za jím ujetou 1. zastávkou Muzeum po střídání na IPP, kde mu předávající kolega k tomu nic neřekl.
náhodou na školení se o tom taktně mlčijó! 
Tady je vidět, kdo na školení spinká........................................
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ježkovo voči, Milane, k čemu by taková informace byla? Nebo máš snad pocit, že je v dnešní době spamu málo? Nebo ještě jinak - máš pocit, že se nějakým úplně zásadním způsobem změnilo ovládání vozu? Já teda ne! Kdo neni úplnej ignorant, má funkci ovladače za půlminutku v ruce...
-
gabuliatko
- Uživatel
JPT si drží židli pod B tak na takovéhle věci teď nemá čas.MM-Mikulovsky píše:Ovšem JPT měla určitě už včera rozeslat řidičům TRAM automatickou SMS o uvedení této novinky k 15T do provozu, ale dosud to ještě neudělala (či alespoň mne nepřišla), byť jindy nás informuje touto cestou o méně důležitých věcech.[/size]
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže (při příležitosti vyfocení Ečs na Pražského povstání a historických TRAM před PA) jsem si (díky ochotě kolegy na l.18) zkusil pro upřesnění ověřit předpoklad, že při otevření 1. dveří salónu dálkovým ovladačem skutečně jsou aktivní tlačítka na nich, kterými se dají opakovaně zavírat/otvírat, dokud řidič nedá centrální povel k zavření (ať již dálkáčem či z kabiny).
Ovšem stále platí mé včerejší vyjádření, pokud bude řidič (z jakéhokoliv důvodu) nucen použít tyto dveře místo těch výklopných kabiny, tak je jediné rozumné (bezpečné) řešení je otevřít a zavřít tím dálkovým ovládáním, které tedy je proti dosavadní možnosti mnohonásobným zlepšením!!
PS: chemik - Za špatné předání služby tobě předávajícím kolegou ono dálkové ovládání určitě nemůže. Rozhodně včera dálkové ovládání bylo naprostou novinkou a řidiči vyjíždějící z vozovny byli o jeho funkcích zpraveni (písemně nad okénkem výpravčího a ten ty vyjíždějící s 15T ještě jěště nějak upozornil i ústně) a dále si je mohli při přebírce/kontrole vozu vyzkoušet. Zatímco bylo naprosto jasné, že odpolední řidiči pravděpodobně neměli ani jednu možnost se o něm něco dovědět a tak dle D1/2 jim 15T měly být předány s vysvětlením funkcí naprosté novinky - dálkového ovládání.
Ovšem JPT měla určitě už včera rozeslat řidičům TRAM automatickou SMS o uvedení této novinky k 15T do provozu, ale dosud to ještě neudělala (či alespoň mne nepřišla), byť jindy nás informuje touto cestou o méně důležitých věcech.
Ovšem stále platí mé včerejší vyjádření, pokud bude řidič (z jakéhokoliv důvodu) nucen použít tyto dveře místo těch výklopných kabiny, tak je jediné rozumné (bezpečné) řešení je otevřít a zavřít tím dálkovým ovládáním, které tedy je proti dosavadní možnosti mnohonásobným zlepšením!!
PS: chemik - Za špatné předání služby tobě předávajícím kolegou ono dálkové ovládání určitě nemůže. Rozhodně včera dálkové ovládání bylo naprostou novinkou a řidiči vyjíždějící z vozovny byli o jeho funkcích zpraveni (písemně nad okénkem výpravčího a ten ty vyjíždějící s 15T ještě jěště nějak upozornil i ústně) a dále si je mohli při přebírce/kontrole vozu vyzkoušet. Zatímco bylo naprosto jasné, že odpolední řidiči pravděpodobně neměli ani jednu možnost se o něm něco dovědět a tak dle D1/2 jim 15T měly být předány s vysvětlením funkcí naprosté novinky - dálkového ovládání.
Ovšem JPT měla určitě už včera rozeslat řidičům TRAM automatickou SMS o uvedení této novinky k 15T do provozu, ale dosud to ještě neudělala (či alespoň mne nepřišla), byť jindy nás informuje touto cestou o méně důležitých věcech.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V Praze už i 9241
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9234 dnes na 410./18 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Logické je, že dálkové ovládání má řidič u sebe = aktivuje dveře až je u nich a sice na panelu v kabině se objevuje "výstup řidiče dveřmi cestujících", ale ty se tím přímo otevírají a jen co jimi projde, tak si je za sebou centrálním povelem dálkáče zavře a pak tlačítka na nich nejsou funkční.Brejšín píše:Až nato že právě nadálku aktivuješ "výstup řidiče dveřmi cestujících", takže i v tomto okamžiku jsou aktivní tlačítka na křídlech.
Dále povel zavřít, je centrální zavření, tedy identický jako by jsi dal povel červeným tlačítkem z panelu.
Až nato že právě nadálku aktivuješ "výstup řidiče dveřmi cestujících", takže i v tomto okamžiku jsou aktivní tlačítka na křídlech.
Dále povel zavřít, je centrální zavření, tedy identický jako by jsi dal povel červeným tlačítkem z panelu.