demon píše:Zatím je pořád bez papírů, takže s tim "brzy" nevim nevim...
Otázka byla spíš proč byla 8252 zpátky v ÚD.
To netuším. Ke mně se ovšem doneslo, že by to mohlo být v horizontu několika dní (tak do dvou týdnů nejdéle!) Uvidíme ...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Zatím je pořád bez papírů, takže s tim "brzy" nevim nevim...Mapl píše:Protože 8252 již brzy vyjede k lidmi do běžného provozu. Proto byla (nejspíš) převezena do Vokovic.
To jsi taky ani nemohl, tyhle typy totiž ani spojit nejdou - tedy mimo MU.mechurav píše:...ještě nikdy jsem v Brně neviděl T3R s čelem od Kotase v soupravě s T3M s čelem od Kardause a pod.
Pár hezkých fotek je i tady nebo tady, ale jsou tam i další...Neral píše:...mimochodem, existuje nějaká fotka, na které by byla bezprostředně vedle sebe vidět pražská wana a nějaká T3xx v klasickém laku? Zajímalo by mě, jaký reálný rozdíl v těch barvách...
Byl bych radši bez jízdních řádů, průměrný interval 10 minut (v metru je sice jízdní řád ale většina lidí normálně čeká až pojede další souprava a jízdní řád je nezajímá), ale hlavně nějaký komfort. přirovnám to jako že v ČR jezdí víc jako polovina Škoda 120 (T3) a skoro žádný Superb (14T, Trio nebo např. Combino) a pár pokusů o "moderní vozidlo" ŠKoda 120 kombi (wany)adam_r píše:Ja nerikam ze T3 je moderni vozidlo na urovni. Ja jsem jen chtel ric, ze v Praze, Brne, Ostrave, ... mam velkou nadeji, ze prijede vozidlo v case uvedenem v jizdnim radu (nebo chvili po nem)...
Ja nerikam ze T3 je moderni vozidlo na urovni. Ja jsem jen chtel ric, ze v Praze, Brne, Ostrave, ... mam velkou nadeji, ze prijede vozidlo v case uvedenem v jizdnim radu (nebo chvili po nem). V Dublinu mam nadeji, ze mozna neco prijede (pokud nemam to stesti a nejedu nekam, kam jezdi jedna ze 2 linek tramvaje, nebo vlak). Navic dvoupatrovy autobus neni na bezne cestovani nic uzasneho.mechurav píše:ale v Dublinu mám vždy naději, že přijede moderní vozidlo a ne 40. let stará T3 která je podle vás na evropské úrovni. už i v Německu se jich (T4D) zbavují - viz. Drážďany. s tou rychlostí to taky nevidím v Praze jako nejlepší na světě, třeba v neděli jsem jel od Nádraží Holešovice na Štrosmayerovo náměstí skoro 40 minut. dostupnost informací je u DPP taky na 4 viz. zvýšení počtu zastávek na znamení u autobusů. mnohokrát jsem byl svědkem překvapení lidí když autobus nezastavil a ani nehlásil zastávky!
ale v Dublinu mám vždy naději, že přijede moderní vozidlo a ne 40. let stará T3 která je podle vás na evropské úrovni. už i v Německu se jich (T4D) zbavují - viz. Drážďany. s tou rychlostí to taky nevidím v Praze jako nejlepší na světě, třeba v neděli jsem jel od Nádraží Holešovice na Štrosmayerovo náměstí skoro 40 minut. dostupnost informací je u DPP taky na 4 viz. zvýšení počtu zastávek na znamení u autobusů. mnohokrát jsem byl svědkem překvapení lidí když autobus nezastavil a ani nehlásil zastávky!adam_r píše:Co se tyce prvni fotografie - proste prvni vuz prosel GO/VP v roce ... a zadni vuz o nejaky ten rok pozdeji, kdy uz se daval novy nater. Pak byla potreba souprava, tak se to spojilo. Co je na tom sloziteho. Porad 1000x lepsi, nez vypravit solo, nebo K2.
Kvalita vozidel je jeden z aspektu kvality MHD. Dalsi je linkove vedeni, existence nocnich spoju, rychlost, dostupnost informaci, dodrzovani (a vubec existence) jizdnich radu ... V techto dalsich aspektech MHD v CR rozhodne nezaostava. A nemuzeme jako mavnutim kouzelneho proutku koupit cely novy vozovy park. V tomto smeru to chce cas.
Pokud chce nekdo vydet nejaky odstrasujici pripad, tak se jedte podivat treba do Dublinu - neexistuje ZADNA mapka linkoveho vedeni, jizdni rady jsou velmi orientacni, ...
Co se tyce prvni fotografie - proste prvni vuz prosel GO/VP v roce ... a zadni vuz o nejaky ten rok pozdeji, kdy uz se daval novy nater. Pak byla potreba souprava, tak se to spojilo. Co je na tom sloziteho. Porad 1000x lepsi, nez vypravit solo, nebo K2.mechurav píše:Prostě je vidět, že MHD v ČR je na vysoké úrovni...![]()
mimochodem T3R. EV + vlečnák byla jen zkušební soprava a T3R. EV byl prototyp s úmyslně odlišným nátěrem, další vozy by měli dostávat nátěr jako ten vlečňák. u první fotografie to dost dobře nechápu co tím v Brně myslí? asi jim nezbyla barva
Prostě je vidět, že MHD v ČR je na vysoké úrovni...adam_r píše:Souprava vozu se starym a novym naterem: http://bmhd.goo.cz/foto.php?1541-1545_2:20070302
A kupodivu zadny cestujici se nad tim nikdy nepozastavoval. Proste se to bere jako ze ta opravena jede s neopravenou v souprave.
A pak taky nase kolotocova souprava:
http://bmhd.goo.cz/foto.php?1560_1301_11:20051209