T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Montáž tlumičů se zatím nezamýšlí, ale pokud by se náhodou upravené podvozky neosvědčily, není problém namontovat podvozky se sekundárním vypružením. Ještě pořád se tu jeden párek poflakuje...Bald píše:...zamýšlí se s úpravou podvozků i osazení tlumičů?
Dokončení podvozků očekávám začátkem příštího týdne, takže pokud se vše vydaří podle představ, do pátku by mohla být na vozovně i 8252. Včera dostala čísla po vzoru 8251, tedy bez stříbrného podkladu.
Nikdo mi nebude určovat, do čeho se pouštět! Šlo to vysvětlit i klidněji - ano, na tohle jsem nepomyslel, že nastane i taková situace že následující travaj přestaví výhybku ihned po odblokování. Jistě. Mimochodem smí nebo nesmí jezdit dvojice T6 s dvěma sběrači na troleji? Jde mi o to jestli na to existuje nějaký předpis, jak si počínat pokud přenos 600V mezi vozy selže.radek31 píše:vážený pane, nepouštějte se do diskuse, když nemáte ani potuchu o čem hovoříte...
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Normálně nejsem moc velký šotouš a moc tramvaje nefotím, ale ta wana mi jako Dejvičákovi nedala, a tak jsem se šel po poledni "projít" po Kulaťáku, a když přijela wana a zahnula do Podbaby, a hned po ní přijela 8, tak jsem se svezl i tam.
A o jeden výsledek se s váma musím podělit.
Kvalita nic moc, dělal jsem to hodně narychlo (tak tak jsem stihl vystoupit, než wana projela smyčku a vydala se zpátky), ale jde o ten záběr. 
A o jeden výsledek se s váma musím podělit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Neral dne 09.2.2007 1:21, celkem upraveno 1 x.
-
radek31
- Moderátor
vážený pane, nepouštějte se do diskuse, když nemáte ani potuchu o čem hovoříteBald píše:Tramvaj nemůže odblokovat 2x, při každém dalším přejezdu se to neukládá do žádné paměti. S T6 jsem jel na 2 ptg mnohokrát a žádné výhybce jsem tim trauma neudělal a dle doprovodu mám 100% doloženo, že nikdy se výhybka neodblokovala dřív než kousek nebo kus za zadním spřáhlem.
Další vlaky si výměnu bezpečně zablokovaly.
KT8 s oběma sběrači na troleji rovněž nijak funkci výhybky neublíží.
Věřim že ty wany budou po sólech, ale na skutečný důvod se zkusím pozeptat v práci.
pokud má tramvaj 2 PTG a vzdálenost mezi nima je větší než vzdálenost mezi přidržovacím a odblok. kontaktem, tak při průjezdu prvního PTG přes odblok. kontakt odblokuje a to samé se stane i při průjezdu druhého PTG (proto tam je přidržovací kontakt, aby se neodblokovalo prvním PTG v případě, že jich má souprava víc)
takže! pokud v době mezi průjezdem prvního a druhého PTG první tramvaje přes odblok. kontakt pojede přes PTK další tramvaj (což podle D1/2 může - tramvaj před ní opustila výhybku a odblokovala), tak se stane velmi nemilá věc - řidič druhé tramvaje vidí, že má výhybku zablokovanou, ale v tu chvíli přejede druhý PTG první tramvaje odblok. kontakt a výhybku odblokuje (ve chvíli, kdy je těsně před výhybkou nebo přímo na výhybce druhá tramvaj) - takže se samozřejmě může stát, že si jí druhá tramvaj druhým PTG podhodí
Tramvaj nemůže odblokovat 2x, při každém dalším přejezdu se to neukládá do žádné paměti. S T6 jsem jel na 2 ptg mnohokrát a žádné výhybce jsem tim trauma neudělal a dle doprovodu mám 100% doloženo, že nikdy se výhybka neodblokovala dřív než kousek nebo kus za zadním spřáhlem.radek31 píše:není možné připustit, aby jedna tramvaj odblokovala 2x, takže se s tou myšlenkou klidně rozlučte
Další vlaky si výměnu bezpečně zablokovaly.
KT8 s oběma sběrači na troleji rovněž nijak funkci výhybky neublíží.
Věřim že ty wany budou po sólech, ale na skutečný důvod se zkusím pozeptat v práci.
Děkuji za objasnění. Ten kabel byl myšlený v esíčku, tam se to nutně projevit musí, ale asi to bude zanedbatelné.demon píše:...Větší čepová vzdálenost u wany nemá na nutnou délku kabelu absolutně žádný vliv !...
Zopakuju ještě dotaz který jsem vznášel před časem - zamýšlí se s úpravou podvozků i osazení tlumičů?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z wany přes "klasický" kabel řídit T3R.P nejspíš opravdu nepůjde, budou tam chybět některá propojení se kterými se nikdy dříve nepočítalo, ale vyrobit "neklasický" atypový kabel zase takový problém nebude (jsou-li ještě volné pozice).Bald píše:Z wany nelze přes klasický kabel řídit T3R.P na naopak z T3R.P lze řídit wanu? Čím je to způsobené? Je pár míst, kde je kabel skoro napnutý u klasických tramvají, a u vozů s o metr větší čepovou vzdáleností by už to nemusel vydržet.
Větší čepová vzdálenost u wany nemá na nutnou délku kabelu absolutně žádný vliv !
O zkrácení vozů z důvodu vejití se do zastávek bych se ale opravdu vůbec neodvážil uvažovat !
Vzhledem k tomu, že se wana pořizuje převážně kvůli poloviční kapacitě, spotřebě, ceně, atd. v porovnání s ostatními provozovanými NP vozy, bych možnost jejího spřahování s čímkoliv nepovažoval za obzvlášť důležitou, nicméně možnosti spřahování s ostatními Progressy nic zásadního nebrání.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No podle demona jiný typ motorů a brzd nebude pro spřahování vadit.Myslím, že by to určitě šlo programově upravit.trainzjohny píše:Mám pocit, že po výměně podvozků nebude problém v kontaktech. Pokud bude mít opravdu wana jiné brzdy i motory, nebude spřahování teprv možné. Pak je ovšem otázkou, jestli by nebylo lepší jako v Liberci jí nechat normální podvozky![]()
A ještě k těm kontaktům, nedalo by se to opatřit značkou, třeba zákaz odbočení waně (něco jako je zákaz odbočení jednosměrného vozu) ??
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že po výměně podvozků nebude problém v kontaktech. Pokud bude mít opravdu wana jiné brzdy i motory, nebude spřahování teprv možné. Pak je ovšem otázkou, jestli by nebylo lepší jako v Liberci jí nechat normální podvozky
A ještě k těm kontaktům, nedalo by se to opatřit značkou, třeba zákaz odbočení waně (něco jako je zákaz odbočení jednosměrného vozu) ??
mmm - odblokovací kontakt se montoval zhruba 27-28m (možno i dál, nemožno blíž) za výměnu výhybky, v případě dvou výměn počítáno od druhé (větvení do tří směrů). Když vycházím z údajů T3R.PLF, tak poslední náprava dvojice je 24,55m od hlavy pantografu. Opravdu bych nehledal problém ve zbývající hrstce výhybek, které nemají blokování zemními obvody.Isidor píše:Hm, tak sem tuhle (pozor, opačné řazení příspěvků!) našel diskuzi o trolejových kontaktech výhybek, včetně tzv. "přidržovacích" (kámen úrazu) a proč tomu nevadí 2xT6 nebo KT8... takže jedině souprava T3+wana, alespoň dokud ještě existujou výhybky s tímto ovládáním.