Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Petr » 18.1.2008 20:30
V únorovém čísle časopisu 21. STOLETÍ je stránka věnovaná tramvajím. Mezi jinými je zde popisován i typ 14T, doprovázený zvláštní fotkou. Protože je podepsána Škodou Transportation, říkám si buď...
1) ...si někdo hrál a omylem to pustil ven jako oficiální podobu vozu
2) ...se někdo zbláznil, stáhnul fotku nějakého návrhu z internetu (ostatně i na TF jich pár již bylo)
3) ...ŠT uvažuje u barevné korekci nevýrazného laku a nedopatřením to redakci poskytla jako stávající podobu tramvaje.
No uznejte, copak tohle někdy ve Strašnicích stálo?

-
Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Příspěvek
od Jabberwocky » 18.1.2008 19:45
Zaplaťpánbůh za ty dary, že se pan Tarant konečně vyjádřil trochu konkrétněji než blahé paměti delfská věštírna. Doufejme, že se úpravy povedou ku všeobecné spokojenosti. 14T by si to zasloužila; já mám tu tramvaj docela rád. (A to i přes to, že ji poslední dobou pravidelně zažívám ve špičce v Ječné, což můj entusiasmus vždycky na pár hodin zchladí.)
-
radek31
- Moderátor
Příspěvek
od radek31 » 18.1.2008 19:24
p. Tarant na k-reportu píše:Soft na 9121 není jen opravou chyby skluzové ochrany. Změny jsou rozsáhlejší a týkají se i jiných algoritmů včetně hlavních regulací. Vzhledem k tomu, že schvalování softu je nákladná a dlouhá procedura, spojili jsme plánovanou změnu s opravou nalezené chyby.
S upravenými algoritmy regulací bylo nezbytně potřeba nalézt správné hodnoty některých parametrů regulátorů, což bez reálného vozidla s opravdovou měnírnou na skutečné městské trati není možné.
Proto zcela chápu, že ne zcela informovanému pozorovateli musel připadat počátek ladění jednoduše děsivý, protože špatně parametricky nastavený pohon a brzdy přimějí vozidlo s megawattem v pohonu a dvěma megawatty v brzdě k chování připomínajícímu spíše trenažér pro jízdu na býkovi.
Zkušenosti zkušebních řidičů samozřejmě pečlivě vyhodnotíme a pokud fyzikální a bezpečnostní limity dovolí, chování vozidla budeme dále zlepšovat.
-
radek31
- Moderátor
Příspěvek
od radek31 » 17.1.2008 15:07
Absolut píše:Radku31, co by se stalo, kdybys odmítnul vůz, který stál přes noc venku? Popřípadě kdybys odmítnul takhle obutý vůz jako nezpůsobilý provozu? Nabo s ním třeba vyjel a od Anděla zavolal, že kravál a vibrace v kabině neumožňují další jízdu? Zkoušel už tohle někdo udělat?...
to jsem teda nezkoušel

vzhledem k tomu, kolik toho každý den stojí venku, by to asi moc dobře nešlo - ale stačí tam dávat jen T6 (těm se může nechat přes noc topení do vozu na 1/2 a ráno to v nich jde) a nenechávat tam 14T
obutí se zjistí až když vyjedeš, při tom popojetí o metr na dvoře na moc věcí nepřijdeš (a víc popojet nemůžeš, protože bys byl v profilu jiné koleje)
a měnit to? no nevím, nechci si dělat problémy - nikdy nevíš, kdy někoho naštveš a přijde příkaz "Radek31 zákaz na 14T"

to bych nerad
-
Bobek
- Šťoura
Příspěvek
od Bobek » 17.1.2008 12:52
Symfonie v D-Dur pro obutý podvozek a trakční měnič?
-
P_V
- Uživatel
Příspěvek
od P_V » 17.1.2008 12:43
Oskar píše:radek31 píše:...hlavně, že řidič nesmí poslouchat rádio, aby ho to nerušilo - ale že tam má 10x větší hluk od kol nikoho nezajímá...
Možná právě proto tam nesmíš mít puštěné rádio... Kdybys ho měl tak nahlas, aby přehlušilo tenhle hluk, už bys neslyšel vůbec nic, navíc by to rádio obtěžovalo cestující a ostatní úč. s. pr. a také by z toho byl jistě problém s autorskými právy reprodukovaného obsahu

Nápad: vydejte někdo hudební singl, kde jako bubny bude použito rachtání obutého podvozku, a následně na DP žádejte poplatek za opakovanou interpretaci Vaší skladby

-
Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Příspěvek
od Jabberwocky » 17.1.2008 11:57
To že má nový typ problémy, tomu bych se nedivil. Nikdy se nedá u prototypu vyzkoušet vše. Teď jde jen o to, aby se řešení našlo dostatečně rychle a dostatečně účinné. Jisté náznaky řidičů ohledně upraveného softwaru důvěru moc nevzbudily. Ale snad se to vychytá...
Otázka přebírání vozů a smluvního ošetření finančních náhrad, to je věc jiná. Nevidím do toho, ale v Čechách bych se případné korupci či aspoň jistému jánabráchismu vůbec nedivil. Čímž prosím netvrdím, že tomu tak v tomto případě je, jen říkám, že to je v této zemi časté.
-
Absolut
- Moderátor
Příspěvek
od Absolut » 17.1.2008 11:46
Okamžik, kdy dochází k obutí jsem zažil sám a to 3x, jednou dokonce s Adminem Petrem jako řidičem, který mi pak podrobně popsal co a jak se stalo.
Tyto informace byly samozřejmě předány ŠDT.
Ad 7001: Pokud mně paměť neklame, tak 9111 dorazila 11.12.2005. To nejsou tři roky, ale dva. A na sériových vozech je leccos jinak. Mám informační kanály od zdroje a dovolím si říci, že "shnilého" na tom nic není. Pokud ovšem chceš komunikovat přímo a nechat si to vysvětlit, pak Ti mohu jedině doporučit fórum na K-repu, kam chodí občas Pavel Tarant.
-
demon
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od demon » 17.1.2008 11:31
gabuliatko píše:14T se z jiz popsanych duvodu obouvaji a hlavni duvod zde byl popsan "necitlive zachazeni s radicem". Je zajimave, ze tu nikdo nepopsal okamzik kdy k doslo ke skluzu aby pracovnici SdT meli pri uprave sotvare snazsi praci.
Poslyš, ty jsi sem snad spadl z Marsu ?
Tady se už skoro měsíc řeší tenhle problém a co jej způsobuje a ty tu teď napíšeš takovou hovadinu !
Okamžik, kdy k obutí dochází je tu popsán ne jednou a ne od jednoho řidiče, takže k pracovníkům ŠDT už se to zcela jistě dostalo taky !

-
gabuliatko
- Uživatel
Příspěvek
od gabuliatko » 17.1.2008 11:03
zarážka na umístění tága
pokud mne pamet neklame tak to byl pozadavek DPP
jiz od poloviny prosince panuje pocasi ze v noci je <0 a pres den >0 a k tomu cas od casu bud prsi nebo pada mlha. Toto pocasi urcite nepanovalo kdyz se zkousela 9111. 14T se z jiz popsanych duvodu obouvaji a hlavni duvod zde byl popsan "necitlive zachazeni s radicem". Je zajimave, ze tu nikdo nepopsal okamzik kdy k doslo ke skluzu aby pracovnici SdT meli pri uprave sotvare snazsi praci.
-
7001
- Uživatel
Příspěvek
od 7001 » 17.1.2008 11:01
Absolut: Samozřejmě konstrukčně, nebo mi chceš říct, že každý kus vyvíjí Škoda samostatně? Od toho snad jsou prototypy aby se na nich vše doladilo, vytvořil se jakýsi vzor, či mustr a podle toho už to musím sekat jako baťa cvičky. Že tady je něco shnilého to snad pochopil každý.
-
Absolut
- Moderátor
Příspěvek
od Absolut » 17.1.2008 10:34
Ad 7001: Dovolil bych si podotknout, že 9131 není tři roky stará tramvaj.
-
7001
- Uživatel
Příspěvek
od 7001 » 17.1.2008 10:15
Absolut: Pokud tři roky staré věci říkáš nová, pak máš asi pravdu. Pokud si koupím nové auto a budu se v řádu let stále potýkat se závadami, asi nebudu tak optimisticky naladěn. Výrobce snad měl na vývoj dost času, aby předešel podobným malérům.
-
Oskar
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Oskar » 17.1.2008 10:07
radek31 píše:...hlavně, že řidič nesmí poslouchat rádio, aby ho to nerušilo - ale že tam má 10x větší hluk od kol nikoho nezajímá...
Možná právě proto tam nesmíš mít puštěné rádio... Kdybys ho měl tak nahlas, aby přehlušilo tenhle hluk, už bys neslyšel vůbec nic, navíc by to rádio obtěžovalo cestující a ostatní úč. s. pr. a také by z toho byl jistě problém s autorskými právy reprodukovaného obsahu

-
2217
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od 2217 » 17.1.2008 9:00
Abs.: Souhlas, ale jen nevím, jeslti tohle může tramvaják vážně udělat. ale jestli jo, pak nechápu, roč na to ještě lezou, když je to v takovým stavu. Viz.výše jsem si na 9131 stěžovala i já. Obout tramvaj takto za měsíc - to nebude vina tramvajáků!