Myslím že už R.P zvládnou nouzově na beterku rozsvítit půlku zářívek.arny píše:Dokonce ani osvětlení salónu na ně nesvítí...
T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
V troleji je napětí. Máš to opravdu skoro stejný jako s tou zásuvkou. Tam máš 220V - 0A (proud)když nemáš nic zapnutého, pokuď rozsvítíš třeba lampičku máš napětí 220V a proud plácnu 3A. Proud je vázanej a elektrické napětí. U tramky je to 600V a 100A při rozjezde. U ele. vláčku to při rozjezdu máš třeba 3000V a 500A pokuď ale nejedou májí odběr 0A ty volty pořád zůstávájí.
Toho deště se bát nemusíš vodo není zase tak dobrý vodič.
Toho deště se bát nemusíš vodo není zase tak dobrý vodič.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky. tAkže jednou rpo vždy: V troleji za normálních okolností je rpoud i napětí. Jeslti jo, tak mě Sheep na začátku mé existence tady pěkně zmátl. Ale se stane, když měl někdo z rpoudu čtyřky. (já, ne Sheep) Omlouvám se za neustálé otravování. Snad to není příliš heslovité. J8 di jen myslela . zřejmě špatně, že pokud by v troleji byl rpoud, potom by za deště nutně musela pršet nabitá voda a to by bylo špatný...arny píše:Tak to mě fakt v životě nenapadlo.
No, ale mohlo by to bejt dobrý s tou naftou. Ta má mazací schopnosti a máme vyřešený mazání okolků
No ono to je těžký když člověk ví co to je.
Ale zpět k tomu napětí v troleji, když tam není tak tramka opravdu nepojede (ani elektrický vláček). Maš to taky to samý jako když vytáhneš třeba počítač ze zásuvky - přestane fungovat. Zapneš funguje.
Tramka má sice baterie, ale ty jsou pouze pro palubní přístroje, brzdy a zvednutí pantografu. Dokonce ani osvětlení salónu na ně nesvítí...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že to byly řidiči z vokovic. Petr by mohl vedět víc. Jestli si vzpomene jak mi to vykládal jednou v modřanech.arny píše:Tak to mě fakt v životě nenapadlo.
No, ale mohlo by to bejt dobrý s tou naftou. Ta má mazací schopnosti a máme vyřešený mazání okolků
No ono to je těžký když člověk ví co to je.
jara píše: Tak tam se nastrčí na benzince pistole s dieslem
Ale zpět k tomu napětí v troleji, když tam není tak tramka opravdu nepojede (ani elektrický vláček). Maš to taky to samý jako když vytáhneš třeba počítač ze zásuvky - přestane fungovat. Zapneš funguje.
Tramka má sice baterie, ale ty jsou pouze pro palubní přístroje, brzdy a zvednutí pantografu. Dokonce ani osvětlení salónu na ně nesvítí...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když v troleji není proud tak si ho tramka nebere! Sice má nějakou baterku ale ta nevydrží na dojetí až na konečnou. Ta je tam jen aby ta tramvaj svítila a tak. Ani 14T nemá dieslové motory jak si někteří řidiči myslí. Tvrdí toto:"Jsou tam přece na bocích nad podvozkama ty dvířka z venku. Tak tam se nastrčí na benzince pistole s dieslem a když dojde proud tak se zapnou dieslové motory a ono to jezdí furt.2217 píše:Hezká fotka. Pánové odposťte mi ještě jendu (snad na dlouho poslední) blbou otázku: Když teda v troleji není rpoud, kde si ho tramka bere? Jak si ho "udělá"? Babi má taky zájem o tamky, ale tohle mi neběří a já bych jí to chtěla umět vysvětlit. A krom toho, taky mi to vrtá hlavou...Děkuji za vysvětlení.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hezká fotka. Pánové odposťte mi ještě jendu (snad na dlouho poslední) blbou otázku: Když teda v troleji není rpoud, kde si ho tramka bere? Jak si ho "udělá"? Babi má taky zájem o tamky, ale tohle mi neběří a já bych jí to chtěla umět vysvětlit. A krom toho, taky mi to vrtá hlavou...
Děkuji za vysvětlení.
Souhlasil bych s tím 1kV na mm, neboli na 1cm 10kV stejnosměrných. Ale platí to opravdu pro suchý vzduch a ploché elektrody, rozhodně bych se k 22kV vedení na pár centimetrů přibližovat nechtěl - při špatné náladě to z něj létá pěkně daleko, ostatně proto jsou na mostech nad tratí kovové uzemněné rošty.