T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 20.12.2006 19:23

rhomosapienc píše:Kdy pude Wana do provozu s cestujícími...
Jestli počítáš mezi lidi i Béma se Šteinerem, tak už v pátek... :wink:
S těma ostatníma "běžnýma" až po Novém roce.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 20.12.2006 18:54

demon píše:Jezděj s ní navíc i lidi z Technický kontroly.
A samozřejmě s novinkou se chce svézt každej, ty ne? :wink:
No já se s ní svést ani moc nechci (co na tom, je to jak R.Péčko), ale docela rád bych jí viděl zevnitř (a samozřejmně i vyfotil).
rhomosapienc píše:Kdy pude Wana do provozu s cestujícími a víte uš někdo předběžne na jakou linku?????
Už se to tady říkalo Xkrát, bude vokovická a bude na 2. @3658 nejdřív se prosím podívej a až pak se ptej. Díky.

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 20.12.2006 18:49

Kdy pude Wana do provozu s cestujícími a víte uš někdo předběžne na jakou linku?????

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 20.12.2006 18:37

trainzjohny píše:Jinak na zkušebku byla dost plná (asi 4 lidi) :shock: :wink:
Jezděj s ní navíc i lidi z Technický kontroly.
A samozřejmě s novinkou se chce svézt každej, ty ne? :wink:

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 20.12.2006 15:32

demon píše:Z kluků dílenských co choděj sem na pokec s ní nejezdí žádnej. Akorát nevim esli bohužel nebo bohudík...
Posuzovat jestli je hezká nebo né už mě nějak přestalo bavit, takže se omezim na konstatování zhusta používaný slovenskými kolegy "pro Prahu je to dobrý...". :lol:

Info na závěr: v pátek se představuje představitelům města.
Tenhle jí neřídil, jen se vezl, a uprostřed mostu (leč za ním jela 18) vyběhl ven a fotil jí s hradem v pozadí, měla by z toho být pěkná fotka. Jinak na zkušebku byla dost plná (asi 4 lidi) :shock: :wink:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 20.12.2006 15:30

trainzjohny píše:Klucí dílenský, který z vás si jí musel na Mánesově mostě fotit ??? :lol: :wink:
Z kluků dílenských co choděj sem na pokec s ní nejezdí žádnej. Akorát nevim esli bohužel nebo bohudík...
Posuzovat jestli je hezká nebo né už mě nějak přestalo bavit, takže se omezim na konstatování zhusta používaný slovenskými kolegy "pro Prahu je to dobrý...". :lol:

Info na závěr: v pátek se představuje představitelům města.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 20.12.2006 15:00

Tak já se také vyjádřím. Na nákresech se mi to zdálo dost divný (to jsem neviděl ty čela) a když jsem viděl první fotky tak se mi začalo dělat pekelně zle, hlavně ta včerejší fotky z Modřan mě utvrdila, že jde o pěkný hnus.
Avšak po té co jsem jí na vlastní oči viděl tak jsem hned přehodnotil názor, je to docela pěkný. Faktem je že móc těším až ušpiní paňták, protože ta žlutá je do očí bijící a druhá věc je ten kryt spřáhel. Je to takové nějaké divné, bral bych to co se tady už dříve ukazoval, to co měla první K2 (podélná díra na úrovni spřáhla), ale to bych překousnul. Celkem bych všechny kritiky požádal aby počkaly až tento sci-fi westernový vůz uvidí na vlastní oči. Na fotkách vypadá hůř :!:

P.S. Klucí dílenský, který z vás si jí musel na Mánesově mostě fotit ??? :lol: :wink:

Pajda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajda » 20.12.2006 9:59

Přidám se k Proxymu, taky se mi to líbí. Snad jen to ev.č. na boku nemuselo být takhle zvýrazněný, ale budiž.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 20.12.2006 9:07

P_V píše:Právě kvůli KM-ovskému přístupu některých řidičů asi lidi preventivně na řidiče vyjedou první... kéž by to šlo naopak, řidič vždy jako pan Hodný.
Hochu zlatej, při mém přístupu by v tramvajích byl pořádek, nejezdili by v nich bezďáci a černí pasažéři a řidič by věděl co se mu děje ve voze. Vozy by nebyly posprejovány. Jak vy k my, tak my k vy. Kdo porušuje zákon toho zákon nechrání (to je zásada v USA, to není z mé hlavy). Při mém přístupu bych především řidičům NAŘÍDIL, že MUSEJÍ mít OTEVŘENÉ dveře do kabiny. To by byl první krok.
K waně: Bohužel, nemohu se ubránit dojmu, že retro je celý tramvajový park, že to lidi tak vnímaj a že další posilování tohoto dojmu je kontraproduktivní. Liberec to vyřešil líp.

slimman
Uživatel

Příspěvek od slimman » 20.12.2006 8:51

Tom:

S červeným pantografem bys na DÚ neuspěl. I kolem historické 6102 byly tahanice a DÚ trval na tom, že musí být žlutý. Nakonec se to nějak spatlalo. :)

Martins:
Taky jsem čekal víc od toho zakrytí prostoru spřáhla, ale zvyknu si.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 20.12.2006 0:49

Nevím proč, ale nějak se mi ta hrůza začíná líbit - asi už vážně stárnu a začínám být na exoty :lol:

Však nátěr bočnice pěkně maskuje to cik-cakové uspořádání oken. Tohle mne v Liberci bylo do očí, ale v Praze se to elegantně vyrovnává. Z té vlny na čele jsem měl největší obavy, ale s tím zadeklovaným spodkem to má něco do sebe. Hliníkový nárazník se mi strašně líbil už na Ječmínkovi - takže to je další plus.

Tři věci, které mi však vadí
- opět lichoběžníkový čelní transparent, který je z úhlu špatně čitelný - je to však lepší než na čele bulwa (Pelikán)
- klasický pantograf mi přijde divné naplácnutý - chtělo by to polopanťák, vždyt je máme také na T6, KT8 a 14T (unifikace náhradních dílů zajištěna)
- sedačky 1+1 uvnitř, ale ty jsem ochoten vzít na milost, pokud celkový počet míst sezení vzrostl proti běžné T3

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 19.12.2006 23:40

Tom píše:Musel sem se na to dlouho koukat...
http://www.k-report.net/discus/nahledy/022843.jpg

ale je tam přesto jedna věc která výsledný dojem opravdu ještě více kazí...
Je to ten do očí bijící žlutý pantograf. Celá tramvaj je víceméně tmavá... ale to co je na střeše... to k tomu maximálně nesedí. Nemyslím tím že by půlpantograf byl lepší...to taky ne. Pantograf měl být natřen červeně - když už to má být retro... nebo šedě.
A nebo počkáme než se za špiní na černo. :D

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 19.12.2006 23:37

navrhuji další retro - zadní ležatá světla!
předek mi z nějakého důvodu připomíná škodu 120 (1970s) - aha - asi to bude oplechováním dole + chromovaným nárazníkem..

jinak...no, už to tu bylo psáno, nebudu to opakovat.
Naposledy upravil(a) pawel dne 19.12.2006 23:41, celkem upraveno 1 x.

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 19.12.2006 23:36

Musel sem se na to dlouho koukat...
http://www.k-report.net/discus/nahledy/022843.jpg

ale je tam přesto jedna věc která výsledný dojem opravdu ještě více kazí...
Je to ten do očí bijící žlutý pantograf. Celá tramvaj je víceméně tmavá... ale to co je na střeše... to k tomu maximálně nesedí. Nemyslím tím že by půlpantograf byl lepší...to taky ne. Pantograf měl být natřen červeně - když už to má být retro... nebo šedě.

Martins
Uživatel

Příspěvek od Martins » 19.12.2006 22:48

PvvS píše:Prisel sem na chut i LBC wane, ale prazska me furt nejak neleze....

Jediny pozitivum na ni je ten jasne zlutej pantograf. Aspon neco tam zari.
Taky mi dvakrát neštimuje, hlavně čelo liberecké wany vypadá na první pohled ladněji a přirozeněji. U pražské wany mi estetické cítění drásá na cucky ten nafouklý kryt pod předním nárazníkem. Ale na všechno se dá časem zvyknout.

Za pár měsíců bude pantograf zářit grafitovým jasem :-$

Odpovědět