Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 14T (Porschetra)
Ad Demon: fdaka za info,takze zitra bude pouze pretah metra z Plzne 8 vozu a do Plzne pojede 10 vozu.
Jake ma vubec 9132 vyr.cislo?
Jake ma vubec 9132 vyr.cislo?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9132 přišla již dnes...Nin píše:Zitra ma skodovka opet expedicni den prijede 14T cisla 9 132 a navic pojede po kolejich rekonstrukce 81-71M pro trasu B.
U T3 platilo to, že většina poruch jde odstranit V-Z řízení. U 14T to platí trojnásob, protože něco jsem si s ní už užil a její kritické poruchy se tímto většinou odbavily.
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
Nemohl řidič před výstupem použít přepínač vypnuto/trakce? třeba byla chyba jen tamXSC píše:Mohla by to být nějaká ochrana. Anebo je to už příznak softwaru - je potřeba vystoupit a zas nastoupitMartin píše: No tak řidič pápkrát zavergloval řadičem - bez výsledku. Pak asi minutu bezradně chodil kolem vozu, koukal na střechu, no nasedl a ejhle, tramvaj se normálně rozjela. Na jističe nešahal a řízení taky nevypínal.
Zitra ma skodovka opet expedicni den prijede 14T cisla 9 132 a navic pojede po kolejich rekonstrukce 81-71M pro trasu B.
Mohla by to být nějaká ochrana. Anebo je to už příznak softwaru - je potřeba vystoupit a zas nastoupitMartin píše:Když už je tady to "chcípání" škodovek, vysvětlete mi prosím někdo jednu situaci: Řidič to rozjel z Palačáku do kopce na plnej knedlik a hned za sekcí cosi cvaklo a tramvaj zastavila. No tak řidič pápkrát zavergloval řadičem - bez výsledku. Pak asi minutu bezradně chodil kolem vozu, koukal na střechu, no nasedl a ejhle, tramvaj se normálně rozjela. Na jističe nešahal a řízení taky nevypínal.
Když už je tady to "chcípání" škodovek, vysvětlete mi prosím někdo jednu situaci: Řidič to rozjel z Palačáku do kopce na plnej knedlik a hned za sekcí cosi cvaklo a tramvaj zastavila. No tak řidič pápkrát zavergloval řadičem - bez výsledku. Pak asi minutu bezradně chodil kolem vozu, koukal na střechu, no nasedl a ejhle, tramvaj se normálně rozjela. Na jističe nešahal a řízení taky nevypínal.
On je asi problém v tom, že aby ty pojistky a jističe mohli něco jistit, musí být umístěny u zdroje. A když je baterie na střeše...
Spíš by ty střešní jističe měli mít dálkové ovládání z kabiny, napájené nějakou malou baterií pod panelem... Teda pokud opravdu vypadnou 1x za deset let, tak je to škoda peněz, pokud se za další dva roky ukáže, že vypadávají 20x do roka, stála by taková úprava za zvážení.
Spíš by ty střešní jističe měli mít dálkové ovládání z kabiny, napájené nějakou malou baterií pod panelem... Teda pokud opravdu vypadnou 1x za deset let, tak je to škoda peněz, pokud se za další dva roky ukáže, že vypadávají 20x do roka, stála by taková úprava za zvážení.
- majkrosoft918
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jak koukam tak by mela skodovka ty pojistky namontavat nekam dolu,treba pod sedacky a ridici by meli nafasovat haldu pojistek abylo by cestecne po problemu
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dvaadvacítka je turisticky vytížená, tak ať si turisti tý historie užijou se sšim všudy!pawel píše: pane Bože, proč tu dvaadvacítku tak trestáš
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Strašného na nich není nic (anebo všechno ?MF píše:Jen by mě zajímalo co je na těch Strašnicích tak špatného, že už údajně nevydrží více než pět let. Jinak mě nenapadá proč by měla být vozovna zrušena...Hlavně aby z plánu vozovny nesešlo a nepostavilo se jen nekryté odstavné kolejiště v UD a na opravy nebyla jen nějaká malá hala s kanálem.
Na opravy je tu velká hala s několika kanály (myslim ty díry do země mezi kolejemi, aby to snad někdo nepochopil špatně...
Jen by mě zajímalo co je na těch Strašnicích tak špatného, že už údajně nevydrží více než pět let. Když se něco udržuje, tak je to skoro na věky. A trvanlivost takovéhoto druhu stavby je myslím hóódně let. Jediné co už asi dneska nevyhovuje je způsob zatahování kvůli stísněnému prostoru - vyjíždění ven a zase zpátky. Jinak mě nenapadá proč by měla být vozovna zrušena. Byly jisté dohady snad o pozemku na které stojí, ale to se snad dá jednoduše ověřit a vysvětlit. Vize JPT je taková, aby měli všici ševci oprávnění na všechno. Tak hold začnou přednostně na 14T u pankráckých řidičů. Stejně se po zrušení převedou strašničtí do ostatních vozoven vč. PA, takže zase taková potřeba nových oprávnění zase nebude. Jsem jen zvědav, jestli tu vozovnu v UD postaví či ne, protože když by se stavěla jinde, tak by DP musel koupit za nemalý peníz pozemek, kdežto dílny jsou snad na pozemku DP. Hlavně aby z plánu vozovny nesešlo a nepostavilo se jen nekryté odstavné kolejiště v UD a na opravy nebyla jen nějaká malá hala s kanálem.7001 píše:Jestli jsou zvěsti o přesunu 14T pravdivé, pak nezbývá než si poťukat na čelo. Že je to kvůli zastavení investic do SA je ubohost, nějaký zvedák či lávka se přece dá lehce rozmontovat a přesunout do nové vozovny, která bude muset vzniknout před zrušením SA. Pokud ovšem DP nechce vozy deponovat pod širákem. Ze Strašnic se tedy opět stane smetiště opotřebovaných vozů na "dojetí".
Navíc rok výcviku řidičů prakticky k ničemu, protože mají papíry pouze na 14T a budou muset do kurzu stejně znovu aby získali T6, KT8 a KT8RN2P.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To říkal Chocholoušek taky, aby jste tam nakonec ze zázraku 14T neskončili vyMF píše:Jejda! Na střeše je jističů! Hlavně ty, co jistí baterii. Prý vypadnou dle Škodovky jednou za 10 let, tak snad u tohoto vozu máme na 10 let pokoj) A ty pojistky na 600V tam jsou samosebou taky.
A nebo začne škodovka zvyšovat - ty vypadnou maximálně .... kolikrát techniku .... třikrát za deset let
Jejda! Na střeše je jističů! Hlavně ty, co jistí baterii. Prý vypadnou dle Škodovky jednou za 10 let, tak snad u tohoto vozu máme na 10 let pokojOskar píše:Stejně mi to nejde do hlavy. Třeba v takovém obvodu zvonce se dá těžko vymyslet cokoli inovativního, či snad softwarového - půjde o prosté zapojení obvodu se spínačem a zvonkem. Navíc jističe na 24V by měly být v kokpitu, ne? Na střeše jsou snad jen 600V jističe...
- Absolut
- Moderátor
Lávka se nedá rozebrat a odvézt do jiné vozovny. Není z lega ani z jiné podobné stavebnice, víš?