T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Tita
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tita » 21.2.2006 17:29

Včera jsem potřeboval jet z Jana Masaryka k Národnímu Divadlu.Přišel jsem na zastávku(cca 16:00) a čekal.4ekal jsem minutu,dvě,tři,čtyři,...... a pořád nic.Po cca 9 minutách si to přisupěla(a to doslova,jelikož se jede do kopce)strašidelnická souprava 7031+7038 a ze zadního vozu se trošku kouřilo.No řekl jsem si,že to nic není a jelikož jsem zvyklý jezdit v zadním vozu,tak jsem klidně nastoupil.Tramvaj se rozjela a něco se uvnitř začalo pálit.Ale opravdu příšerně pááááááálit.Všichni kaštani včetně mě se chytili za nos ale jelo se.Ten smrad se opravdu nedal vydržet a tak jsem na Míráku přestoupil dopředu.Jako dobrý bych taky označil přístup řidiče,který odpovídal na dotazy typu,,Pane řidiči,vzadu se vám to pálí"
velice ochotně a né žádné naštvané odsekávání(nebojte se,vím že to sem trošku nepatří,ale nemohl jsem odolat........).

A proto mám pár dotazů:
Z:arrow: Co se ve voze pálilo :?:
Z:arrow: Toto se mi stalo již několikrát,ale vždy v zadním voze.Stává se to i vepředu :?:
Z:arrow: Může to řidič z kabiny poznat :?:
Z:arrow: Nebyla to tedy nějáká chyba v propojení obou vozů :?:
Z:arrow: A co na to Jan Tleskač :?:

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 30.1.2006 19:44

Tita píše:Tak jsem si dnes poprvé všiml,že ve vozech T3M jsou mezi dvěma posledními okny na sloupku takový ,,komínek".Jsou v něm pouze dráty,nebo má pro mě skrytý význam :?:
Dráty, samé dráty

Tita
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tita » 30.1.2006 19:38

Tak jsem si dnes poprvé všiml,že ve vozech T3M jsou mezi dvěma posledními okny na sloupku takový ,,komínek".Jsou v něm pouze dráty,nebo má pro mě skrytý význam :?:

Martin

Příspěvek od Martin » 23.1.2006 22:46

Ještě doplním žurnálový odkaz na fotky:
http://foto.prazsketramvaje.cz/2006/led ... /index.php

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 23.1.2006 22:44

U těch KO a PA nevim, ale ty SA jsi trefil. 6660 šla pak do VO páč tam byla dřív.

Martin

Příspěvek od Martin » 23.1.2006 22:43

O sobotním natáčení se mluví tady, tak svůj přípěvek z jiného vlákna hodím i sem. Omlouvám se za duplicitu.

Jedním kamarádem jsem byl požádán, abych písmem (nikoliv fotografií)zmapoval dnešní natáčení v Braníku. Nabízím jej tak i Vám (a omlouvám se za délku)...

NATÁČENÍ VE SMYČCE NÁDRAŽÍ BRANÍK
Přestože dnešní sobotní počasí by se dalo popsat přívlastkem "pod psa", přesto jsem (jsa nabuzen úvodníčkem Pražských tramvají) vyrazil zkouknout, jak vypadá takové natáčení televizního seriálu, navíc s účastí tramvají…
Začátek výluky obratiště byl avizován na 15. hodinu. Dorazil jsem lehce po třetí s očima navrch hlavy, co se bude dít. Ale při prvním sezření scenerie jsem zapochyboval, bude-li se vůbec něco dít. Smyčka byla zcela standardně obsazena vozy linky 16, z monotónnosti sobotního odpoledne vybočoval snad jen fakt, že na místě stálo dispečerské vozidlo a trochu absurdnosti přidala obsluha filmařského trambusu, která hadicí rozmáčela (za prudkého deště) zbytky sněhu, zbyly-li tam nějaké. Až při pozornější obhlídce terénu jsem narazil na šňůru vozů České televize, odstavených pod mostem Inteligence. Takřka hodinu se nedělo vůbec nic, namísto filmařů na místo dorazilo ještě několik dopravních fandů a pořadí linky 16.
Až ve čtyři se ledy pohnuly. Do smyčky ladně vplula strašnická souprava 7033+6689, oblečená jako linka 11. (Proč natáčení sekunduje takový nereprezentativní vrak, napadlo mě. Pochopil jsem později.) Dispečink vydal příkaz, že linka 16 se začne obracet na Dvorcích, ale poslední šestnáctka ze smyčky vyrazila až v 16.20. Mezi zchátralé dřevěné stánky (které budou zanedlouho, jak jsem se dověděl z letáku, Prahou 4 zbourány) vjel konvoj přenosových vozů a prostor se zaplnil. Až se setměním se začala scéna připravovat. Mezitím jsem decentně vyzpovídal jednoho z členů štábu. A co jsem se dověděl?
Štáb pod vedením režiséra Hynka Bočana si smyčku pronajal až do čtyř hodin ranních, aby zde v rámci závěrečného natáčecího dne vytvořil poslední chybějící scény chystaného seriálu „Poslední sezóna“ z hokejového prostředí (s Martinem Dejdarem nebo i Jaromírem Jágrem), který však televize patrně odvysílá až příští rok. Proč na místo dorazila zrovna tato souprava jsem se dozvěděl právě teď. Natáčí se totiž scéna, kdy parta mladíků bude demolovat tramvaj. (Zchátralý vůz 6689 tak možná po natáčení ihned zamíří na přestavbu do dílen ). A jelikož děj se fiktivně odehrává v Liberci, zmíněná souprava bude ve filmu přestavovat soupravu liberecké linky 11. Liberečáci by však zakroutili hlavou. Z původně vlečného vozu 6689, který byl přesunut jako čelní (kvůli otevřené kabině, která režii víc vyhovovala) byla odstraněna loga DPP a nalepeny samolepky DP Liberec. Do bočních orientací byly vloženy orientace linky 11 v pro ni nelogické trase Lidové sady-Horní Hanychov a jako čelní orientace dán Horní Hanychov. Branická smyčka se tak přetransformovala na liberecké Lidové sady. Špinavá a typicky strašnická špatně čitelná linková orientace jedenáctky zůstala za sklem, ale to štábu zřejmě nevadilo.
Také autobusová část točny měla simulovat Liberec. To se však tvůrcům opět nepodařilo. Vyrostl tu sloupek fiktivní zastávky "Činžovní" pro linky 148 a 188, ovšem s platnými zastávkovými řády libereckých linek 35 a 27. Sloupek byl navíc postaven vstřícně k pravidelné nástupní zastávce, čili pro autobus s dveřmi napravo zcela nepoužitelný. Večer se zřejmě bude natáčet i scéna autobusová, protože k natáčení byl od Connexu propůjčen vůz 1330 (B932) s orientací 165 Cementárna Radotín.
Než ovšem tohle všechno štáb připravil, uplynula hodina. Přestože mi začaly téměř omrzat nohy, podíval jsem se na natočení prvního (velmi dramatického ) obrazu. Kamera umístěná na jeřábu natočila řidiče oné soupravy (kterého si zahrál podnikový dispečer), jak vstupuje do kamery. Přes jednoduchost scény jim to trvalo dlouhých 20 minut. Režisér Bočan takticky uděloval pokyny z tepla přenosového vozu, na „place“ za něj mrzla asistentka. Další scénu, která měla zachycovat mladíky, kterak se chystají tramvaj sprejovat, jsem už však nesledoval a vyrazil domů. Stejně, podle pracovního tempa soudím, že točí ještě teď…
Jak práce štábu dopadla však budeme moci ohodnotit zřejmě až příští rok.

DavidD

Příspěvek od DavidD » 23.1.2006 22:27

No ze střešovic byly odstaveny ve strašnicích a po povodních opět navráceny do provozu.

1x KO(6695),1xPA(6573) a 2xSA(6660,6682), ale tim jsi nejsem jistej.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 23.1.2006 21:47

pawel píše:pepa: dik,ta fotka s orientacema d-22 je ftipna:)
neni to ale porizeno spis pri priprave vozu? protoze pokud si pamatuju, po "einsatzu" pri filmovani byly odstaveny ve stresovicich a pak sly do UDu na T3RP... nebo se mylim?
Ne ještě se něco polepilo a jelo to normálně červeno kremové. Bylo to v době povodní když nebyly vozy

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 23.1.2006 21:46

pepa: dik,ta fotka s orientacema d-22 je ftipna:)
neni to ale porizeno spis pri priprave vozu? protoze pokud si pamatuju, po "einsatzu" pri filmovani byly odstaveny ve stresovicich a pak sly do UDu na T3RP... nebo se mylim?

slimman
Uživatel

Příspěvek od slimman » 23.1.2006 21:19

pawel: Jen upřesním, že to bylo v lednu 2001.

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 23.1.2006 21:02

pawel píše:tak mě tak napadá, neexistují nějaké fotky modro-krémových vozů T3 66xx, které si zahrály ve filmu s Mattem Damonem (Bourne Identity????) curyšské tarmvaje? natáčelo se tuším v Jindřišské a na Brusnici cca kolem r. 2000. díky.
Shlédnout se dají na mém "odkladišti" fotek, ale je to z roku 2002 kdy se dávali do kupy aby mohli opět sloužit v provozu.

http://www.obcas.kvalitne.cz/01-1435-66 ... asnice.jpg
http://www.obcas.kvalitne.cz/02-1418-66 ... asnice.jpg

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 23.1.2006 20:36

pawel píše:tak mě tak napadá, neexistují nějaké fotky modro-krémových vozů T3 66xx, které si zahrály ve filmu s Mattem Damonem (Bourne Identity????) curyšské tarmvaje? natáčelo se tuším v Jindřišské a na Brusnici cca kolem r. 2000. díky.
je jich hodně. Ale co vím já tak jen v podobě fotka z fotáku. Já něco mám ale ne moc dobré. Ale určitě někdo má lepší. Přinejhorším napiš SZ a já ti je oskenuji

Neral
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neral » 23.1.2006 20:26

Absolut píše:Vůz 6689 v sobotu hlavním aktérem natáčení seriálu "poslední sezóna" ve smyčce Braník. Vůz byl s vlastním ev.č. 6689 neuměle označen logem DP Liberec a orientací 11 Dolní Hanychov. Během natáčení mu bylo prostřeleno čelní sklo.
Zvláštní... proč 11 a ne 2?

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 23.1.2006 20:04

tak mě tak napadá, neexistují nějaké fotky modro-krémových vozů T3 66xx, které si zahrály ve filmu s Mattem Damonem (Bourne Identity????) curyšské tarmvaje? natáčelo se tuším v Jindřišské a na Brusnici cca kolem r. 2000. díky.

Afenot
Uživatel
Bydliště: vesmír, Sluneční soustava, Země, Evropa, střední Evropa, Česká Republika, hlavní město Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Afenot » 23.1.2006 15:23

fricoolinek2 píše:Máte někdo z týhle akce nějaký foto ?
Jen něco ze šíbování s 6689 a 16 na Dvorcích...
http://www.mestskadoprava.net/galeria/c ... at:324|AND

Odpovědět