Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 14T (Porschetra)
Dle mích info 14T sypou ze všech elektronicky řízených vozů nejmíň.
omlouvám se i za překlepy v minulém hlášení. čísla jsou, ale dobře
omlouvám se, upsal jsem se. dnes je v MO na prohození podvozků vůz 9118. ten opravdu bouchá.
když mluvíte o skluzu, chtěl bych vidět účet za písek nebo spíš nechtěl. ty tramvajky ho spolikaj opravdu hodně. už to neřídí ruka řidiče, ale počítač. někteří řidiči už reptají, že musí na konečných běhat s plechovkama (a to tam jsou od výrobce krásné hranaté nádoby, to se asi v kurzu neučí
)
též se omlouvám, těm zaměstnancům DP, kteří můj překlep rozhodil. já vím co říkal džerdžinský - důvěřuj, ale prověřuj ....., ale jsi na internetu, na diskuzním fóru......
jinak 9126 dopoledne stála a prach sedá ......
když mluvíte o skluzu, chtěl bych vidět účet za písek nebo spíš nechtěl. ty tramvajky ho spolikaj opravdu hodně. už to neřídí ruka řidiče, ale počítač. někteří řidiči už reptají, že musí na konečných běhat s plechovkama (a to tam jsou od výrobce krásné hranaté nádoby, to se asi v kurzu neučí
též se omlouvám, těm zaměstnancům DP, kteří můj překlep rozhodil. já vím co říkal džerdžinský - důvěřuj, ale prověřuj ....., ale jsi na internetu, na diskuzním fóru......
jinak 9126 dopoledne stála a prach sedá ......
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No no je možná lepší, že to obuli. Když při jedné legendární zkušební jízdě soupravy M1 na Zličíně zasáhla protiskluzová ochrana, tak to z toho byla škoda za několik miliónůMF píše: Asi s tím nejezdila taková jelita jako nyní. Nechápum jak vůz s takhle dobrou smykovkou je schopen někdo obout.
- Karotka
- Uživatel
Jak ta smykovka vůbec funguje? Myslel jsem, že to porovnává otáčky jednotlivých náprav a při větším rozdílu na chvíli odbrzdí a podsype, čili teoreticky je možné obout všechny nápravy naráz (když uklouznou všechny najednou = žádný rozdíl otáček), anebo žádnou. Zřejmě to tedy funguje jinak (a řidiči, spoléhajíce na smykovku, brzdí hlava nehlava).
jara: Ale magnety neobouvají, jen hoblují kolejnici.
(Terminologická: bačkory jsou podle mě elektromagnetické kolejové brzdy, obutím se ale vytvoří podkovy)
jara: Ale magnety neobouvají, jen hoblují kolejnici.
(Terminologická: bačkory jsou podle mě elektromagnetické kolejové brzdy, obutím se ale vytvoří podkovy)
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem naprostej laik. Ale vzhledem k tomu, že vždy se jedná o 3.podvozek tak mě napadá leda že si řidič přibouchne magnety 3.podvozku. Tím kouzelným tlačítkem. Ale na druhou stranu u vozu 9111 se přišlo díky čemu to bylo. Jen nevím na kolik je to veřejné info. Ale zbůsobil si to sám vůzMF píše:Asi s tím nejezdila taková jelita jako nyní. Nechápum jak vůz s takhle dobrou smykovkou je schopen někdo obout.Jabberwocky píše:A jak to bylo loni v zimě? To obuté nebyly, ne? Změnilo se od té doby něco? Software? Nebo to méně klouzalo?
Asi s tím nejezdila taková jelita jako nyní. Nechápum jak vůz s takhle dobrou smykovkou je schopen někdo obout.Jabberwocky píše:A jak to bylo loni v zimě? To obuté nebyly, ne? Změnilo se od té doby něco? Software? Nebo to méně klouzalo?
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
A jak to bylo loni v zimě? To obuté nebyly, ne? Změnilo se od té doby něco? Software? Nebo to méně klouzalo?
jak jste se tady bavily na téma "bačkory" na 14T, tak musím potvrdit, že to přerůstá do velkých rozměrů.
zítra kvůli tomu jede 9112 do MO, kde budou prohazovat 2 a 3 podvozek. Na 3-tím jsou bačkory a prý další soustruh, resp. brus to už nemůže .
zítra kvůli tomu jede 9112 do MO, kde budou prohazovat 2 a 3 podvozek. Na 3-tím jsou bačkory a prý další soustruh, resp. brus to už nemůže .
ve Strašnicích vůz 9126 již polepen čísly
-
radek31
- Moderátor
dnes večer jsem zatahoval jako předposlední a na dvoře vozovny MO bylo 7 souprav a 1 sólo (pak ještě zatahovala jedna l. 14, takže tipuju, že na dvoře bylo přes noc odstaveno celkem 17 vozů) - skoro se mi zdá, že už by bylo načase taky nějakou tramvaj odeslat do VO, HL nebo na ŽI (zvlášť, když má přijít ta 9127)
ano 9112 rachtá. jezdí, ale na tohle se zapomnělo - teda ze strany plzeňáků. začínají zlobit motorky stěračů
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdroj je tajný ?Mr.Cross píše:Zítra má přijít 9127 a v pátek 9124
Informaci o číslech příchozích vozů sice nemam, ale jinak to souhlasí,
dnes ve 14,34 u kaštanu z centra 9120 a do centra 9122 @ 22. ani jedna nerachtá, krása!
Zítra má přijít 9127 a v pátek 9124