Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otázky a odpovědi k vozovému parku
PS: Mimochodem jsem si teď uvědomil, kromě na páteři zveřejněných ROV a EOV máme v Praze na TT již asi 5 až 6 číslovaných uzamykatelných ručních výhybek s diodovým návěstidlem - snad je to takto: U 01 vjezd do vozovny Strašnice od křižovatky Vinice, U 02 rozjezdovka od Karláku do Myslíkovy, U 03 a U 05 z Plzeňské do Radlické a U 06 rozjezdovka z vnější koleje obratiště Řepy na předávací kolej. A toto je co? http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2010083001 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A U06 je víš kde ?!
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro pořádek: U03 je ve výjezdu z vozovny Motol, U04 Plzeňská x Radlická od Řep, U05 dtto. od Anděla...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nedopatřením se stalo, že byla část mého průvodního textu vymazána. Dvojtou omluvu pomocí SZ přijímám a pokusím se zkráceně vzpomenout na obsah:
1.) Velmi děkuji všem za pomoc v získávání co nejpřesnějších informací či i alespoň podporu.
2.) Prosil jsem o kontrolu znalými a případné oznámení nalezených chyb.
3.) Navrhoval jsem, aby byla na páteři zřízena samostatná stránka o čidlech a jejich poloze a odkaz na ní byl na této stránce http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006041499,protože tady na TF by byl brzo zaskládán a nenalezen - navíc dle mne se nehodí do tohoto vlákna. (Kontaktoval jsem za tím účelem i Martina Šubrta. Ten mi odpověděl, že až bude mít cca za měsíc čas, že se na to rád "podívá" - navíc prý chystá podobný plánek, zachycující zase jiné, nebudu jmenovat přesně jaké, informace související s provozem na TT. V souvislosti s tím jsem přesvědčen, že je blbost, aby na páteři byly plánky různých typů - navíc ten můj plánek, by dle mne, musel být minimálně částečně přepracován díky způsobu jeho vytvoření pomocí ropidího plánku.)
4.) Zmínil jsem, že popis přesné polohy mezičidel vznikl díky mnohým přesným informacím od některých z Vás, mé paměti jejich polohy nebo mnou provedených místních šetření.
PS: Mimochodem jsem si teď uvědomil, kromě na páteři zveřejněných ROV a EOV máme v Praze na TT již asi 5 až 6 číslovaných uzamykatelných ručních výhybek s diodovým návěstidlem - snad je to takto: U 01 vjezd do vozovny Strašnice od křižovatky Vinice, U 02 rozjezdovka od Karláku do Myslíkovy, U 03 a U 05 z Plzeňské do Radlické a U 06 rozjezdovka z vnější koleje obratiště Řepy na předávací kolej.
1.) Velmi děkuji všem za pomoc v získávání co nejpřesnějších informací či i alespoň podporu.
2.) Prosil jsem o kontrolu znalými a případné oznámení nalezených chyb.
3.) Navrhoval jsem, aby byla na páteři zřízena samostatná stránka o čidlech a jejich poloze a odkaz na ní byl na této stránce http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006041499,protože tady na TF by byl brzo zaskládán a nenalezen - navíc dle mne se nehodí do tohoto vlákna. (Kontaktoval jsem za tím účelem i Martina Šubrta. Ten mi odpověděl, že až bude mít cca za měsíc čas, že se na to rád "podívá" - navíc prý chystá podobný plánek, zachycující zase jiné, nebudu jmenovat přesně jaké, informace související s provozem na TT. V souvislosti s tím jsem přesvědčen, že je blbost, aby na páteři byly plánky různých typů - navíc ten můj plánek, by dle mne, musel být minimálně částečně přepracován díky způsobu jeho vytvoření pomocí ropidího plánku.)
4.) Zmínil jsem, že popis přesné polohy mezičidel vznikl díky mnohým přesným informacím od některých z Vás, mé paměti jejich polohy nebo mnou provedených místních šetření.
PS: Mimochodem jsem si teď uvědomil, kromě na páteři zveřejněných ROV a EOV máme v Praze na TT již asi 5 až 6 číslovaných uzamykatelných ručních výhybek s diodovým návěstidlem - snad je to takto: U 01 vjezd do vozovny Strašnice od křižovatky Vinice, U 02 rozjezdovka od Karláku do Myslíkovy, U 03 a U 05 z Plzeňské do Radlické a U 06 rozjezdovka z vnější koleje obratiště Řepy na předávací kolej.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 20.9.2010 19:56, celkem upraveno 1 x.
-
Rashid
- Uživatel
- Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd
Všem velké díky za osvětlení činnosti majáků.
Rozpoutala se tu o tom nádherná a poučná debata.
Speciální dík MM-Mikulovskému za mistrovsky zpracovaný plánek.
Klobouk dolů.
Rozpoutala se tu o tom nádherná a poučná debata.
Speciální dík MM-Mikulovskému za mistrovsky zpracovaný plánek.
Klobouk dolů.
Však o těch já také hovořím 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mluvil o čidlech měřících rychlost na Trojské a pak o neexistenci čidel u elektrárny. O zastávce Trojská jsem nenapsal ani čárku. 
Čidlo těsně před Hlubočepy DC slouží k měření rychlosti na estakádě.
Vozovna Vokovice mi pípala oběma směry.
Invalidovna nemá čidlo ani v jednom směru.
Mám pocit, že Červený vrch, alespoň pro l-20 není KB.
Pro l-11 je čidlo na IPP pouze směr Muzeum.
Čidlo je i na Čechově náměstí ZC.
Nic víc mě nenapadá. Dobrá práce Milane !!!
EDIT: Fořtík: Kde sis napískal, že chybí čidélka na trojský? Předevčírem mi to tam pípalo jak o život
Vozovna Vokovice mi pípala oběma směry.
Invalidovna nemá čidlo ani v jednom směru.
Mám pocit, že Červený vrch, alespoň pro l-20 není KB.
Pro l-11 je čidlo na IPP pouze směr Muzeum.
Čidlo je i na Čechově náměstí ZC.
Nic víc mě nenapadá. Dobrá práce Milane !!!
EDIT: Fořtík: Kde sis napískal, že chybí čidélka na trojský? Předevčírem mi to tam pípalo jak o život
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Invalidovně čidla nejsou, na Hostivařské jak říkáš, Nádraží Strašnice jen zc, jinak Radošovická oběma směry i ve smyčce...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Všem obrovské díky - také jsem si na mnohá, ale zdaleka ne všechna jmenovaná čidla vzpomněl - případně se šel podívat (Lazarská, Špejchar, Smíchovské nádr. a nikým nejmenovanou Vápenku - 2 ks).
Mám tu však několik rozporů v informacích:
1.) Invalidovna - jsou či nejsou čidla? (KB určitě)
2.) oblast/úsek Na hroudě - nádraží Hostivař
- čidla nikoliv na konečné DC alo obosuměrně na Hostivařské
- umístění na zastávkách kolem Nádraží Strašnice
Předem děkuji, za pokud možno rychlé, upřesnění.
Jinak berte na vědomí, že během letošních rekonstrukcí došlo k instalaci nových čidel (např. Kotlářka v "mastodontu") či naopak zrušení starých (jako na zastávkách ND v Národní třídě).
Mám tu však několik rozporů v informacích:
1.) Invalidovna - jsou či nejsou čidla? (KB určitě)
2.) oblast/úsek Na hroudě - nádraží Hostivař
- čidla nikoliv na konečné DC alo obosuměrně na Hostivařské
- umístění na zastávkách kolem Nádraží Strašnice
Předem děkuji, za pokud možno rychlé, upřesnění.
Jinak berte na vědomí, že během letošních rekonstrukcí došlo k instalaci nových čidel (např. Kotlářka v "mastodontu") či naopak zrušení starých (jako na zastávkách ND v Národní třídě).
Ještě bych doplnil překlápěcí čidlo ve sloupku Myslíkova směr Lazarská.
A není náhodou taky kontrolní čidlo na Barrandovském mostě těsně před zastávkou Hlubočepy DC?
A ještě jsem si vzpomněl, že na Sídl. Modřany je čidlo ve sloupku ZC.
A není náhodou taky kontrolní čidlo na Barrandovském mostě těsně před zastávkou Hlubočepy DC?
A ještě jsem si vzpomněl, že na Sídl. Modřany je čidlo ve sloupku ZC.
Já jsem sepsal připomínky formou SZ, až je MM-M zpracuje, doufám, že výsledné dílo vystaví také v nějakém vektorovém formátu (preferovaně svg) 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná práce, Milane. Doplnil bych, co jsem si všimnul, zejména mezimajáky (vždy mezi zastávkami v uvedeném směru): Albertov-Výtoň, Kobylisy-Střelničná(2x), Strossmayerovo náměstí-Vltavská, Plzeňka-Smíchovské nádraží. Ještě mě napadá mezimaják v zastávkách Lazarská. Ty ho tam sice máš jako maják v zastávce, ale on se tak vůbec nechová. Ten se ale chová tak nějak divně - sice je to maják umístěný v zastávkovém sloupku, ale nehlásí odchylky od JŘ, takže ho řadím do mezimajáků (pro změnu signálu ROV do Myslíkové). Chybí čidlo Mezi zastávkami Malostranská-Čechův most a Čechův most-Malostranská.
Chybí zakreslený maják na Čechově náměstí zc, Olšanská zc i dc, Olšanské náměstí zc i dc, naopak na Olšanských hřbitovech zc je zakreslen maják navíc, Želivského u Strojimporu dc je dlouhodobě nefunkční, Nádraží Strašnice zc chybí. Mám dojem, že je v obou směrech čidlo na Hostivařské, naopak není ani jedno čidlo na Nádraží Hostivař. Na Hloubětíně není čidlo ani v jednom směru, naopak na Sídlišti Hloubětín je čidlo ve směru zc. Nádraží Holešovice u elektrárny není čidlo ani v jednom sloupku. Chybí čidla pro měření rychlosti na Trojské. Na Březiněveské jsou opravdu čidla obousměrně, na Invalidovně není čidlo ani jedno. Národní divadlo v Národní má čidla obousměrně. Na Strossu od Kamenické čidlo je.
Bohužel si s grafickými editory moc nerozumím, tak to sem dávám jenom jako text. je to na přeskáčku podle toho, jak jsem jezdil prstem po MMho obrázku.
Chybí zakreslený maják na Čechově náměstí zc, Olšanská zc i dc, Olšanské náměstí zc i dc, naopak na Olšanských hřbitovech zc je zakreslen maják navíc, Želivského u Strojimporu dc je dlouhodobě nefunkční, Nádraží Strašnice zc chybí. Mám dojem, že je v obou směrech čidlo na Hostivařské, naopak není ani jedno čidlo na Nádraží Hostivař. Na Hloubětíně není čidlo ani v jednom směru, naopak na Sídlišti Hloubětín je čidlo ve směru zc. Nádraží Holešovice u elektrárny není čidlo ani v jednom sloupku. Chybí čidla pro měření rychlosti na Trojské. Na Březiněveské jsou opravdu čidla obousměrně, na Invalidovně není čidlo ani jedno. Národní divadlo v Národní má čidla obousměrně. Na Strossu od Kamenické čidlo je.
Bohužel si s grafickými editory moc nerozumím, tak to sem dávám jenom jako text. je to na přeskáčku podle toho, jak jsem jezdil prstem po MMho obrázku.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně již dlouho (snad i rok) ne - následně přibyla čidla na Pr. povstání!Radek píše:Nuselská radnice k vozovně čidlo má.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nuselská radnice k vozovně čidlo má
.