Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
romanek763
- problémový jedinec
Re: Škoda 15T ForCity
Dneska na 11 viděna 9213
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a) Však tam pravděpodobnej důvod píšu...MF píše:...proč by měl někdo na někoho něco házet?...pozná někdo z jakého vozu fotograf pořídil snímek?
b) No myslim, že to pozná snad každej.
Na Pankráci je již dostatek vyškolených řidičů. Nyní jdou na řadu Vokovice a následně Kobylisy. Také nějaké ty Strašnice na střídání 11.
Nesjízdné (zakázané) úseky: trať do Podbaby, úsek Vltavská směr Těšnov, Nádraží Hostivař levé výstupiště, Královka vnější kolej. Zenklova je nyní v opravě, takže bude také úředně otevřena po ní.
Nedoporučené úseky: trať do Šárky, trať kolem Orteňáku, trať Průběžná - Nádraží Hostivař. Osobně jsem oba projel a není zde problém.
Takže toho je už opravdu málo, ve smyčkách se jedná o blízkost obrubníků, které se dají lehce přesadit. Podbabu nikdo upravovat nebude, protože brzká rekonstrukce a prodloužení trati, na Hlávkův most snad taky někdy dojde a ten retardér z panelů před podjezdem zmizí.
Nesjízdné (zakázané) úseky: trať do Podbaby, úsek Vltavská směr Těšnov, Nádraží Hostivař levé výstupiště, Královka vnější kolej. Zenklova je nyní v opravě, takže bude také úředně otevřena po ní.
Nedoporučené úseky: trať do Šárky, trať kolem Orteňáku, trať Průběžná - Nádraží Hostivař. Osobně jsem oba projel a není zde problém.
Takže toho je už opravdu málo, ve smyčkách se jedná o blízkost obrubníků, které se dají lehce přesadit. Podbabu nikdo upravovat nebude, protože brzká rekonstrukce a prodloužení trati, na Hlávkův most snad taky někdy dojde a ten retardér z panelů před podjezdem zmizí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bobik
- Uživatel
1)add vozovna: to je jen dočasné, zatím jsou na PA protože jich je málo, je snažší je "zajíždět" v jedné vozovně a jsou tam podmínky pro příp. opravy. Pak mají jít do VO (slyšel jsem i KO), nicméně vozovny se musí lehce přizpůsobit. Momentálně se ve VO předělávají podlahy v depu (a zase se na nějaký čas bude zavírat kvůli Evropské) a v KO rozpadající se koleje, takže není moc místo.honmerz píše: Jaký je důvod, že 15T má jen jediná vozovna, a jsou dávány jen na linky 11 a 18? Žádná jiná trasa není pro 15T sjízdná? Změní se to někdy v dohledné době?
2) add tratě (linky): víceméně ano, problémy se sjízdností. Mělo by se změnit po velkých reko v létě.
Určitě se to změní, otázka je co se dá považovat za "dohlednou dobu".
Já tedy nevím, ale proč by měl někdo na někoho něco házet? Nesčetněkrát jsem se setkal s případem, kdy byla jasná vina tramvajáka (i samosebou naopak), kde policajt říká prosímtě snaž se mu to nějak vysvětlit ať to nemusím dávat na magistrát a nemá velkou pokutu. Takže dost pochybuji o tom, že někdo na někoho něco hází. Osobně se spíš snažím řidičům říkat, že to a to fakt nemá smysl uhádávat, že tohle je fakt jasný, že si zbytečně nahrává velké pokutě. Tak jestli tohle je nějaký házení viny...demon píše:MF: Ale to není nic jinýho, než jednotlivé pochybení jednotlivých řidičů.
Taky bych tady moh rozmazávat, jak se dispečeři snažej házet na řidiče, bez ohledu na důkazy i názor policie, vinu za nehodu a to čistě jen pro nějaký osobní antipatie, jak jim ujížděj špatně zajištěný dispečerský auta, jak způsobujou jen svojí leností a blbostí statisícový škody, ale nedělam to, protože si narozdíl od tebe nemyslim, že jsou TDH.
Možná se nad tim zkus trochu zamyslet, protože svym jednánim dáváš do rukou takovým jako je 9001 docela silnou hůl...
Ty ujíždějící auta to mi pošli SZ rád se zasměju a ty statisícový škody o tom bych rád taky něco věděl.
CO vím, tak když přišel Ford KGX-51, tak jejich vedoucí říkal, že běda jestli to někdo rozbije, to ať si rovnou napíše výpověď. A potom to sám nezabrzdil a na Špejcharu když tam měli ten kutloch tak to trefilo lampu. Pak mu říká jeden pracovník: tak už sis napsal výpověď?
Na rozdíl od tebe si myslím, že také část členstva je TDH a myslím, že by mi na spočítání dvě ruce nestačily. Názory 9001 beru, protože si nemyslím, že jsou extra nějak založený proti tramvajákům. S něčím se s ním neschodnu, ale něco bych lépe nenapsal.
Prosím moderátory o odklizení do příslušného chlívku, tohle fakt s 15T nesouvisí.
Nezdá se vám, že v poslední době spousta příspěvků nemá s 15T vůbec, ani vzdáleně, nic společného? Jaký je důvod, že 15T má jen jediná vozovna, a jsou dávány jen na linky 11 a 18? Žádná jiná trasa není pro 15T sjízdná? Změní se to někdy v dohledné době?
kdyz se to o techto lidech vi tak staci neprodlouzit smlouvu! Ano zluta,zluta,cervena pak papapa (pokud nema nekde nejake zname)ale staci aby pak 3mes jezdil vklidu a pak zas muze neco umyslne udelat.Bobik píše:Sice jsme silně OT
hyahoNojo, ale DP musí postupovat v souladu se zákonem. Nemůže vyhazovat lidi jen proto, že se mu nelíbí jak jezdí. Ale můžu tě uklidnit, za železárnu (zaviněnou) je žlutá karta.
- Bobik
- Uživatel
Sice jsme silně OT
hyaho
Nojo, ale DP musí postupovat v souladu se zákonem. Nemůže vyhazovat lidi jen proto, že se mu nelíbí jak jezdí. Ale můžu tě uklidnit, za železárnu (zaviněnou) je žlutá karta.
hyaho
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MF: Ale to není nic jinýho, než jednotlivé pochybení jednotlivých řidičů.
Taky bych tady moh rozmazávat, jak se dispečeři snažej házet na řidiče, bez ohledu na důkazy i názor policie, vinu za nehodu a to čistě jen pro nějaký osobní antipatie, jak jim ujížděj špatně zajištěný dispečerský auta, jak způsobujou jen svojí leností a blbostí statisícový škody, ale nedělam to, protože si narozdíl od tebe nemyslim, že jsou TDH.
Možná se nad tim zkus trochu zamyslet, protože svym jednánim dáváš do rukou takovým jako je 9001 docela silnou hůl...
Naposledy upravil(a) demon dne 23.3.2011 6:30, celkem upraveno 1 x.
S nekterymi ridici by se mel DPP opravdu rozloucit netyka se to jen tohoto pripadu,naslo by se spousta dalsich mozna i horsich. Nejhorsi je ze jim vezmou z osobniho hodnoceni 1az2tis kc za takovou botu,zaplati neco malo ze skody a nic se nedeje,proste na takove neni v DP metr. A tito jezdi dal a kazi to vsem. Obcas se muze stat neprijemnost kazdemu....ale tohle me fakt stve.MF píše:....a on stále zvonil a jel jí na kufru až ten s tou 15kou za křižovatkou U Vorlíků zastavil (provozně) a tenhle zástupce TŠH to do něj prásknul.....
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, Martine, tvůj názor beru, protože s tramvají jezdit umíš, s tramvají jsi jezdil a jezdíš, ale vzdechy 9001 za směroplatné prostě brát nemůžu, ánžto on neví o čem mluví. Ano, jsou vyjímky, které jsou zavrženíhodné. Víš to ty, vím to já a bohužel to vnímá i cestující veřejnost a ta nás vždy posuzuje podle vzorce 9 dobrých + 1 špatný = 10 špatných. Ale je mezi náma i spoustu dobrých lidí, kteří bohužel doplácejí na ty špatné. Proto není správné, když s dispečerským nadhledem mluvíš o všech, jako o špatných. Já tvůj názor beru, jsi člověk s praxí, co se vypracoval a ví p čem mluví... Ale kdo dává právo jednomu nejmenovanému (jméno rád sdělím, ale asi víš o kom mluvím) dispečerovi, který je u tramvají asi o dva kurzy dál, než já, aby se nad řidiče povyšoval a dělal chytrého, přitom má najezdíno nula nula nic? 
Demone, to není o nějakém povyšování. To je o tom s čím se takřka denně setkávám (a nejen já). Já bych to napsal stejně i kdybych zrovna dělal čističe u Zenovy. Stačí třeba nedávná drobná železárna na Špejchaře, kdy tramvaják po výměně vozu na Hradčanské jel k Letné a ze smyčky Špejchar si dovolila vyjet linka 15 a ten co jel od Hradčanské na něj zvonil, přitom byl ještě daleko od výjezdu ze smyčky, takže 15ka si vklidu vyjela a on stále zvonil a jel jí na kufru až ten s tou 15kou za křižovatkou U Vorlíků zastavil (provozně) a tenhle zástupce TŠH to do něj prásknul. No, naštěstí se je potkala spřáhla a opřela se o pražce a byly prohnuté nosiče. Jeden z vozů 8029 - už jezdí.
Tento samý člověk skřípne paní v 1. dveřích při cestě do vozovny Vokovice až jí musel dojít z těch schodů zvednout a paní mu povídá, že doufá, že to nahlásí, že jí ta noha bolí atd. No odjel. Policista, který to dělal mi vyprávěl, že mu volal, protože on mezitím stihl odejít domů a říká mu: tady policie,,, volám ohledně té paní,,,Řidič: že nic neví, Policista: jste pan xy? Řidič: jsem. Policista: no a vy jste neměl zranění ve voze které jste nehlásil. Řidič: přemýšlel jako když se to mělo stát před deseti lety, jóóó, no ale ona nic nechtěla. Policista: to je zajímavé, že to tedy řeším. Ona to totiž byla manželka jednoho tramvajáka a tak moc dobře věděla, že se takové události hlásí pokud dojde ke zranění a proto vám říkala, že doufá, že to nahlásíte.
Další člen: jedeme z Hlubočep na Geologickou s 15T. Před námi jela souprava RP. Zmizela nám z dohledu a tak vyrážíme nahoru. 15T tam nemá omezenou rychlost na 40, takže na Geologické RP doháníme. No a hned šup za ní a stíháme jí do další stanice. Říkám kurzistovi: chceš jí předjet, nebo co? Říká ti něco bezpečná vzdálenost? On: no já myslím, že jedu daleko. Já: no jestli je daleko třicet metrů při rychlosti 50-60 km... Měl bys zastavit provozně když on zabrzdí nouzově, to evidentně nevyjde co? On: no asi ne. Já: tak prosím...
Takhle bych mohl vzpomínat hodně dlouho. Ale tvoje reakce byla na to, že jsem napsal, že by s tramvají jeli někteří šotouši možná lépe. No, jak kteří, ale napsal jsem to trochu s nadsázkou. Je ale fakt, že někdy říkám horem dolem, že třeba se 14T se stačí rozjíždět na max 40 procent tahu a podobně i brzdit a nemá to žádný účinek.
No a ještě na závěr jeden vzorek: Ševci se poperou v Bráníku, že jeden druhého zdržel. Hotovo.
Tento samý člověk skřípne paní v 1. dveřích při cestě do vozovny Vokovice až jí musel dojít z těch schodů zvednout a paní mu povídá, že doufá, že to nahlásí, že jí ta noha bolí atd. No odjel. Policista, který to dělal mi vyprávěl, že mu volal, protože on mezitím stihl odejít domů a říká mu: tady policie,,, volám ohledně té paní,,,Řidič: že nic neví, Policista: jste pan xy? Řidič: jsem. Policista: no a vy jste neměl zranění ve voze které jste nehlásil. Řidič: přemýšlel jako když se to mělo stát před deseti lety, jóóó, no ale ona nic nechtěla. Policista: to je zajímavé, že to tedy řeším. Ona to totiž byla manželka jednoho tramvajáka a tak moc dobře věděla, že se takové události hlásí pokud dojde ke zranění a proto vám říkala, že doufá, že to nahlásíte.
Další člen: jedeme z Hlubočep na Geologickou s 15T. Před námi jela souprava RP. Zmizela nám z dohledu a tak vyrážíme nahoru. 15T tam nemá omezenou rychlost na 40, takže na Geologické RP doháníme. No a hned šup za ní a stíháme jí do další stanice. Říkám kurzistovi: chceš jí předjet, nebo co? Říká ti něco bezpečná vzdálenost? On: no já myslím, že jedu daleko. Já: no jestli je daleko třicet metrů při rychlosti 50-60 km... Měl bys zastavit provozně když on zabrzdí nouzově, to evidentně nevyjde co? On: no asi ne. Já: tak prosím...
Takhle bych mohl vzpomínat hodně dlouho. Ale tvoje reakce byla na to, že jsem napsal, že by s tramvají jeli někteří šotouši možná lépe. No, jak kteří, ale napsal jsem to trochu s nadsázkou. Je ale fakt, že někdy říkám horem dolem, že třeba se 14T se stačí rozjíždět na max 40 procent tahu a podobně i brzdit a nemá to žádný účinek.
No a ještě na závěr jeden vzorek: Ševci se poperou v Bráníku, že jeden druhého zdržel. Hotovo.
Ano, má.7105 píše:Nemá to být Pankrác?cs.wikipaedia.org píše:Vložená pořadí bývají značena prostřední číslicí 7 (například vůz Škoda 15T jezdil ze začátku svého provozu cestujícími pod označením 7/471, což značí první vložené pořadí (sedmdesáté první pořadí) vypravované vozovnou Hloubětín na linku číslo 7).
Nemá to být Pankrác?cs.wikipaedia.org píše:Vložená pořadí bývají značena prostřední číslicí 7 (například vůz Škoda 15T jezdil ze začátku svého provozu cestujícími pod označením 7/471, což značí první vložené pořadí (sedmdesáté první pořadí) vypravované vozovnou Hloubětín na linku číslo 7).