Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
[subjektivní dojmy]
Díky vypravení na linku 11 jsem se tím dnes poprvé svezl (9213). Interiér mě vcelku příjemně překvapil (byl jsem na plošince hned za řidičem). Líbí se mi dřevěné obložení stropu, prostorná plošinka. Tyče na držení jsou bohužel stále chladné a mrazící, nechápu pak plexisklo vpravo od vstupních dveří, kvůli němuž je na sedadle za ním místo na nohy jen pro trpaslíka. Ale celkově je to určitě mnohem lepší než 14T. O to větší škoda je podle mého názoru vzhled vozu zvenku, kde dle mého (úpadkového) pojetí vkusu platí opak; jistě mohl vůz zepředu vypadat lépe než šklebící se pes, o barevné kombinaci nemluvě.
Doufám, že případní fotografové stihli vypravení tohoto spoje s fotogenickou světlovlasou řidičkou.
[/subjektivní dojmy]
Díky vypravení na linku 11 jsem se tím dnes poprvé svezl (9213). Interiér mě vcelku příjemně překvapil (byl jsem na plošince hned za řidičem). Líbí se mi dřevěné obložení stropu, prostorná plošinka. Tyče na držení jsou bohužel stále chladné a mrazící, nechápu pak plexisklo vpravo od vstupních dveří, kvůli němuž je na sedadle za ním místo na nohy jen pro trpaslíka. Ale celkově je to určitě mnohem lepší než 14T. O to větší škoda je podle mého názoru vzhled vozu zvenku, kde dle mého (úpadkového) pojetí vkusu platí opak; jistě mohl vůz zepředu vypadat lépe než šklebící se pes, o barevné kombinaci nemluvě.
Doufám, že případní fotografové stihli vypravení tohoto spoje s fotogenickou světlovlasou řidičkou.
[/subjektivní dojmy]
Aktuální informace o vypravení 15T naleznete na páteři stránek ve "vypravení".honmerz píše:Jednak si myslím, že se situace s nasazováním 15T na linkách, jejich počtu a přidělení do vozoven může v průběhu času měnit, jednak si myslím, že by taková aktuální informace nezabrala tolik místa, tím spíš, když vidím, kolik místa tady padlo na diskusi kolem rozjezdu KT8, což do tématu 15T ForCity nezapadá vůbec. Tak by snad nebyl takový problém sem souhrnnou aktuální informaci čas od času dát.
Pro líné: 15T jezdí na lince 11 (v PD 2x garantovaně) a na lince 18 (v PD negarantovaně, SO+NE garantovaně + negarantovaně)
Jednak si myslím, že se situace s nasazováním 15T na linkách, jejich počtu a přidělení do vozoven může v průběhu času měnit, jednak si myslím, že by taková aktuální informace nezabrala tolik místa, tím spíš, když vidím, kolik místa tady padlo na diskusi kolem rozjezdu KT8, což do tématu 15T ForCity nezapadá vůbec. Tak by snad nebyl takový problém sem souhrnnou aktuální informaci čas od času dát.
Jo, když kotouče brzdí jak do zdi, tak je lepší brzdit na plnou dynamiku, aby přechod na tvrdé kotouče byl hladkýBerryML píše:Takže jsme se shodli, že je to především nastavením brzd. S tvrdejma brzdama neudělá nic ani řidič, který chce, natož ten, kterej na to kašle...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak bylo slibeno: 9203 @ 407./11 a 9213 na 401./11
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsme se shodli, že je to především nastavením brzd. S tvrdejma brzdama neudělá nic ani řidič, který chce, natož ten, kterej na to kašle...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vzdyt jsem nemluvil o zastavovacich mistech, jen o mistech, kde se zastavuje z kopce. Dalsi vyborny priklad ta Slanska.Petr píše:jŽelivskýho? Tam je nějaký zastavovací místo?
Dekuju vlacky87 za vysvetleni
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to možná nastavením! Já vím, že dost řidičů na odbrždění kašle. Ale osobně mohu potvrdit, že ač odbrzdím, tak některé kátéčko strašně škubne. I když odbrzdím např. na Slánské dc. tedy z kopce....vláčky87 píše:Jsem rád, že jste se shodli na tom, že to cukání není kotoučovkou ale elementem mezi sedačkou a řadičem. Ony totiž měly kotoučovku všechny vozy s motory TE 023 /s výjimkou T5C5 a T6A2D/, tudíž i původní kačeny a T6A5. Proti čelisťovce mají tvrdší dobrzdění, ale při rozjezdu při správném nastavení by neměl být problém.
Jsem rád, že jste se shodli na tom, že to cukání není kotoučovkou ale elementem mezi sedačkou a řadičem. Ony totiž měly kotoučovku všechny vozy s motory TE 023 /s výjimkou T5C5 a T6A2D/, tudíž i původní kačeny a T6A5. Proti čelisťovce mají tvrdší dobrzdění, ale při rozjezdu při správném nastavení by neměl být problém.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Želivskýho? Tam je nějaký zastavovací místo?krtinek píše:Dobře, Krejcárek byl blbý příklad, tam se to děje výjimečně. Lepší příklad jsou třeba Nuselské schody, Želivskýho atd.Stačí si stoupnout za kabinu a podívat se.
No, nejlepší na tom je, že by s tím možná jeli fakt lépe.demon píše:Jeden 13 letej a druhej 15 letej, tak to vidim aspoň na 10 let praxe ŘT...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, Krejcárek byl blbý příklad, tam se to děje výjimečně. Lepší příklad jsou třeba Nuselské schody, Želivskýho atd.Petr píše:U kátéček je známé, že některý vůz škubne, i když odbrzdíš. Nevím, jakou máte praxi s řízením tramvaje, ale chtěl bych vidět řidiče, který se ze zastavovacího místa rozjíždí zadáním jízdy
Jestli to mělo být na mě, tak si, prosím, projdi mé příspěvky, ze kterých můj věk aspoň orientačně zjistíš snadno.demon píše:Jeden 13 letej a druhej 15 letej, tak to vidim aspoň na 10 let praxe ŘT...
Ještě ti chci poděkovat, že příspěvky tohoto typu mě opravdu naladí do pohody a po jejich přečtení mám opravdu ještě větší chuť vstávat třeba ve svym volnu ve 4 ráno, abych jel vyfotit něco zajímavýho a zprostředkoval to ostatním.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jeden 13 letej a druhej 15 letej, tak to vidim aspoň na 10 let praxe ŘT... 
- Petr
- Provozovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tak. U kátéček je známé, že některý vůz škubne, i když odbrzdíš. Nevím, jakou máte praxi s řízením tramvaje, ale chtěl bych vidět řidiče, který se ze zastavovacího místa rozjíždí Krejcárek rozjíždí zadáním jízdy....krtinek píše:Ono je to jenom na řidiči. Ano je to nešvar, většina řidičů nevyklápí páku (=neodjišťuje čelisťové brzdy) před rozjetím. Samozřejmě ne do kopce, ale jsou tací, co ani pod Krejcárkem před Palmovkou.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to jenom na řidiči. Ano je to nešvar, většina řidičů nevyklápí páku (=neodjišťuje čelisťové brzdy) před rozjetím. Samozřejmě ne do kopce, ale jsou tací, co ani pod Krejcárkem před Palmovkou.malesak píše:ono je to spíš na řidiči, jak se s tim rozjede
Yes, You bet!malesak píše:mam čekat na 15T na 11?