T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
DJ LA DÉFENSE

Re: Otázka

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.10.2006 12:03

demon píše:...K provozu jen tolik, že se vysoký představitel DP vyjádřil, že "nesmí opustit Prahu 6", vše další včetně linky jsou jen spekulace.
No to je zase agentura JPP, neřikám, moc tomu nevěřim...
Stejně, když se podívám, tak ty naše "rekostrukce" jsou hrozně chudý oproti západní Evropě. Busy máme celkem slušný, metro bude docela taky slušný (škoda, že nebudou všude M1), ale ty tramvaje, to je fakt děs a hrůza. Ale to už se tu propíralo, ale de facto jen čumim, co tohle město je schopno financovat...

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.10.2006 11:59

Absolut píše:A já Vám budu pořád dokola opakovat, že jakýkoli výtvor a pod ním podepsaný jedinec neznamená, že tak to byla jeho vůle, bo nejsilnější vilv má ten, kdo to platí
Přesně tak, ale ten kdo platí má jen jakousi vizi... Ale ten co maluje tuto vizi musí splnit. :wink:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 11.10.2006 11:57

Poršák píše:Technicky to bude téměř identický vůz, odlišný bude jen nátěr - ten bude od pana Kotase, ve stylu retro... Zřejmě DP hraje spíše na melancholii a tradici než na progresivnost a moderní design (ala Ostrava). Jiné budou i sedačky a elektrický sběrač, ale to Vás asi moc nezajímá:-).
Je to skoro tak. Odlišný od liberecké wany bude vnější nátěr, tvar čela bude pražský - ne jako T3R a ne typ Liberec (zamračený). Technický rozdíl bude ještě v řadiči... K provozu jen tolik, že se vysoký představitel DP vyjádřil, že "nesmí opustit Prahu 6", vše další včetně linky jsou jen spekulace.
Naposledy upravil(a) demon dne 11.10.2006 11:59, celkem upraveno 1 x.

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 11.10.2006 11:54

Cestující píše:Může někdo odpovědět nezasvěcenému? Dík.
nátěr je zobrazen v posledním DP-kontaktu
http://www.metroweb.cz/dp-kontakt/2006/10_2006.pdf

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 11.10.2006 11:53

A já Vám budu pořád dokola opakovat, že jakýkoli výtvor a pod ním podepsaný jedinec neznamená, že tak to byla jeho vůle, bo nejsilnější vilv má ten, kdo to platí

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.10.2006 11:41

8655 píše:No,toho pana Kotase nechápu,vždyť T3R byla hezká a stanice metra Rajská zahrada je nádherná.Tak výtvor v podobě laku pražské T3R.PLF opravdu nechápu.
Dá se to pochopit, podtrhuje to absolutní bizarnost tohoto vozu, asi Kotas pochopil, že vyrábět fungl nové tramvaje s čelem let 60. je krok dozadu. A chce podtrhnout tuto absurditu i jejím nátěrem. Já jsem naprosto spokojen, tenhle nátěr u lidí vyvolá řadu rozpaků a tak se i někdo nahoře konečně zamyslí, že "tohle" už tu bylo, a že Praha není Liberec, Praha potřebuje jaksi víc... Je to snaha ukázat tomu někomu, kdo tuhle rekonstrukci podporuje, že po 40 letech je to přece jen trochu málo...

8655

Příspěvek od 8655 » 11.10.2006 10:53

Poršák píše:Technicky to bude téměř identický vůz, odlišný bude jen nátěr - ten bude od pana Kotase...
No,toho pana Kotase nechápu,vždyť T3R byla hezká a stanice metra Rajská zahrada je nádherná.Tak výtvor v podobě laku pražské T3R.PLF opravdu nechápu.

Poršák

Příspěvek od Poršák » 11.10.2006 10:43

Cestující píše:...nejsem odborník na tramvaje, ale jako cestující je používám. Tramvaj v Liberci jsem viděl, ale vůbec nemám představu, jak by měla vypadat ta pražská (čelo vozu, nátěr,...). V DP kontaktu na stránkách DP jsem si přečetl, že návrh čela vznikl podle architekta Kotase, a že u veřejnosti určitě vyvolá řadu diskusí... Usuzuji tedy, že tramvaj úplně tak jako liberecká vypadat nebude. Může někdo odpovědět nezasvěcenému? Dík.
Technicky to bude téměř identický vůz, odlišný bude jen nátěr - ten bude od pana Kotase, ve stylu retro... Zřejmě DP hraje spíše na melancholii a tradici než na progresivnost a moderní design (ala Ostrava). Jiné budou i sedačky a elektrický sběrač, ale to Vás asi moc nezajímá:-).

Cestující

Otázka

Příspěvek od Cestující » 11.10.2006 10:34

kresta píše:No a taky v tom DP-Kontaktu bylo, že wany mají mít čís. řadu od 8251 dál. @3659
...nejsem odborník na tramvaje, ale jako cestující je používám. Tramvaj v Liberci jsem viděl, ale vůbec nemám představu, jak by měla vypadat ta pražská (čelo vozu, nátěr,...). V DP kontaktu na stránkách DP jsem si přečetl, že návrh čela vznikl podle architekta Kotase, a že u veřejnosti určitě vyvolá řadu diskusí... Usuzuji tedy, že tramvaj úplně tak jako liberecká vypadat nebude. Může někdo odpovědět nezasvěcenému? Dík.

8655

Re: solo pořadí a linky obsluhované Vokovicemi

Příspěvek od 8655 » 11.10.2006 10:15

itelv píše: Jak je vidět s wanu z Vokovic se i v solo provozu bude moci potkat celá Praha. Tedy názor, že jsou zastrčeny do Dejvic mi nepřijde opodstatněný.
:wink:
No,vždyť ono to tak hrozný nebude,nesmí to ale bejt na stálo!Ale oni jim jsou schopný přiřadit i jinou linku.Když je třeba 11 z Vokovic,proč ne třeba 6 z Vokovic?-tam by se využila,ale to ať se radši nestane!

itelv
Uživatel

solo pořadí a linky obsluhované Vokovicemi

Příspěvek od itelv » 11.10.2006 10:04

Níže uvedená data jsou pro sobotu 7.10.2006

32/8 přejíždí na 4/51
31-33/11 přejíždí na 4-6/56
1, 7-9/15
2-3/21
2-3,5/25
33/25 přejíždí na 3/57
31,33/26 přejíždí na 4,5/57
32,34/26 přejíždí na 5,7/51

=> 18x solo vokovických vozů v sobotním denním a večerním provozu jezdí na 6 linkách z 25 v sobotu provozovaných linek (tj. prakticky 1/4!) z toho 9 zůstává na noc na 3 linkách (tj. 1/3!)

Jak je vidět s wanu z Vokovic se i v solo provozu bude moci potkat celá Praha. Tedy názor, že jsou zastrčeny do Dejvic mi nepřijde opodstatněný.
:wink:

kresta
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta » 11.10.2006 9:49

No a taky v tom DP-Kontaktu bylo, že wany mají mít čís. řadu od 8251 dál. @3659

JaHu
Uživatel

Příspěvek od JaHu » 11.10.2006 9:15

Z vokovických sólo linek mě napadají ještě 15 a 25 - mají snad na obou těchto linkách stále pár pořadí?
Pokud by bylo po mém, čísloval bych Wany od 8111 a spojoval je do dvojic s krnováky jako v Liberci, vždy 8111 + 8151, 8112 + 8152 atd.
Nevím jaký má wana průjezdní profil, určitě se to tu řešilo x-krát, jenom se mi to nechce hledat, ale snad by takováto souprava projela i Malou Stranu na linkách 22/23 a pokud ne, mohla by např. na 1, 18, 20, 26 atd.

Číselnou řadu 8246 - 8299 bych rezervoval pro případné další modernizace T3.RP - nějak mi uniká, proč mají modernizace z Parsu jinou číselnou řadu než modernizace z ÚDDP, když je výsledkem úplně stejný typ. Na nové tramvaje z Plzně se stále jen čeká, možná ještě bude potřeba těch modernizací T3 víc. Dnes jsem si přečetl v DP-Kontaktu, že ÚDDP v příštím roce zkusí zmodernizovat 1 KT8 - taky se snad kvůli tomu nebude zavádět nová číselná řada.

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.10.2006 0:52

PvvS píše:Stredni clanek dodava Krnov. Stredni clanek co vyrobuk Pars , je shodny s clanky pro KT8D5N a do klasik nejde pouzit.
A tak to jsem se sek'. :oops:

Tom 11
Uživatel
Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom 11 » 11.10.2006 0:42

Vokovice jsou pro wany nejlepší-budou jezdit jenom na dvojce a jak se píše,budou tam ty díly.Ale zase nebude moc využitá,v Motole by posloužila(podle mě)lépe.A to,že se zaplní Motol 14T by nevadilo,dalo by se o něco více T6A5 jinam.Jinak si myslím,že kdo říká že radši bude chodit pěšky má jenom trapný kecy,určitě se s ní sveze každej rád.Neznám nikoho kdo by nejel tramvají kvůli laku,sice je lak opravdu strašný,ale interiér(doufám)bude hezkej.

Odpovědět